Bert van Dam: 'Er is een zin van het leven zonder zweven'

Geert Kimpen, Bodegraven (NL)

26/09/2015

Trefwoorden: BOEM!, Makbuntu, Paris Books, queeste

 

BOEM! MakbuntuHet model voor de zin van het leven

 

Wat is het recept voor een zinvol leven? Lees de moderne filosofie van voormalig topmanager Bert van Dam in BOEM! Makbuntu. Het model voor de zin van het leven (september 2015). Hij gooide in 2014 het roer om, om zich volledig te richten op zijn queeste ‘mensen helpen hun beste leven te leiden’. Makbuntu is zijn antwoord. Een model dat voor iedereen behapbaar is; managers, ondernemers, nuchtere gelukszoekers en andere niet-zwevers.

 

 

‘Creëren vanuit je hart raakt de essentie van wie je bent’

uit: BOEM! Makbuntu

 

In de Afrikaanse Serengeti was Bert van Dam samen met zijn gezin getuige van de oversteek van 7000 gnoes over de Mara-rivier. Een magisch moment van beweging. Eindelijk begreep hij waarom hij hier is. Niet om directeur te zijn van een telecombedrijf. Niet om miljoenen te verdienen. Hij zette een nieuw model over de zin van het leven op papier. Het resultaat is zijn boek BOEM! Makbuntu. Het model voor de zin van het leven, dat in september 2015 verschijnt.

 

Creatie, liefde, genieten

Makbuntu is een samenvoeging van maktub (Arabisch; ‘het staat geschreven in het universum’) en ubuntu (Zoeloe; ‘één zijn met je omgeving’). Het makbuntu-model bestaat uit drie pijlers: creatie, liefde en genieten. Van Dam geeft de lezer praktische technieken mee om deze elementen toe te passen.

 

Automatische piloot

Er zijn maar weinig managers die hun werk en spiritualiteit openlijk samenbrengen. Bert van Dam doet dit al 25 jaar. ‘Om mij heen zie ik veel ongelukkige mensen die leven op de automatische piloot. Als je 80 bent en je kleinkind zit op je knie, wat ga je dan vertellen? Dan vertel je niet over je bankrekening. Dan vertel je over de liefde die je hebt gegeven en ontvangen. Dan komen de verhalen over hoe je hebt genoten met je vrienden. Over de dingen die je hebt gecreëerd vanuit je hart. Die levensvlam wil ik aanwakkeren.’

 

‘Wij zijn de natuur. Dat is een wetmatigheid’

uit: BOEM! Makbuntu

 

portretfoto Bert van Dam lowres

Gnoes lowresBert van Dam (1966) gaf als managing director leiding aan Planet Internet, Phonehouse Nederland en later Phonehouse Europa (4000 medewerkers). Hij is mede-oprichter en CEO van MultiplyHappiness BV dat als missie heeft om wereldwijd geluk te vermenigvuldigen. www.multiplyhappiness.nl.

Meer informatie: www.makbuntu.com.

 

 

***

BOEM! Makbuntu. Het model voor de zin van het leven

Auteur: Bert van Dam │ Bestel hem hier!  Of het Ebook hier!

ISBN: 978 94 92179 08 1 │ ISBN e-book: 978 94 92179 09 8

Prijs: 16,50 euro │ Prijs e-book: 6,50 euro

Uitgave: hardcover │ Omvang: 120 pagina’s

                                                         Verschijnt ook in het Engels │ Uitgeverij: Paris Books

 

 

.

 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy