Najaar 2015: workshops Somatic Experiencing + Osho meditaties + voedingsopstellingen

Touchstudio, Antwerpen (B)

12/09/2015

Trefwoorden: somatic experiencing, osho, meditatie, sjamanisme

 

Stress en trauma is een realiteit, laat ons samen een helende beweging creëren. Lees hieronder meer over workshops en interactieve lezingen voor dit najaar


 

4 avondworkshops gebaseerd op Somatic Experiencing©

met Savera Noriega

 

Stress, traumaheling en de regulatie van het zenuwstelsel (vr 18 september)

Stress is in de eerste plaats een fysiologisch fenomeen dat geworteld is in lichaamservaringen. We kunnen zeggen dat mensen, hoewel ze dezelfde instinctieve zelfregulerende mechanismen hebben als dieren, hun natuurlijke genezingsprocessen vaak blokkeren vanuit intense emoties als verlegenheid of schaamte. Dat doet ons vermogen afnemen om het evenwicht te hervinden en te genezen. Wanneer we er niet in slagen om de hoge graad van opwinding, verbonden aan onze overlevingsdrang, te ontladen, blijft die enorme energie gevangen in ons neuromusculair en autonoom zenuwstelsel en tast van daaruit lichaam en geest aan. Stress is dus al deze gevangen en ongeordende energie. Wanneer deze energie geen ontlading vindt, ontwikkelt ze zich tot een gehele constellatie van posttraumatische symptomen zoals pijn, angst, woede, depressie, obsessieve gedachten, eenzaamheid, verslavingen, enz.

 

 

Stress, cortisol en gewichtstoename (vr 23 oktober)

 

Waarom worden mensen steeds dikker dan ooit het geval was? Nieuwe wetenschappelijke inzichten suggereren dat gewichtstoename dikwijls een overlevingsreactie is. Ons lichaam wordt van alle kanten bedreigd - een overvloed aan verwerkte voedingsproducten, een vervuilde wereld en de druk van het dagelijks leven eisen hun tol: deze bedreigingen raken een aantal belangrijke maar weinig gekende klieren: de bijnieren. Eén van de vele taken van de bijnieren is het in standhouden van het normale cortisolritme. Nieuwsgierig? Neem deel aan deze interessante workshop.

 

 

Stress in liefdesrelaties - liefde en hechtingsstijlen (vr 20 november)

 

We hebben allen een natuurlijk verlangen naar verbinding en vrijheid op hetzelfde moment. Wanneer deze twee basisbehoeftes niet voldaan zijn in ons leven, gaan we onze oude kwetsuren op elkaar projecteren, herhalen we oude patronen, verzeilen we in conflicten, verwijten en creëren we afstand ten opzichte van onze partner. Tijdens deze avondworkshop gaan we de rollen verkennen die we spelen in onze relaties. Door licht en inzicht te brengen in dit proces, kunnen we zorgen voor een zeer belangrijke en positieve verschuiving in de wijze waarop we relateren.

 

 

Van emotionele pijn naar welzijn op 11 december

 

Wanneer we ons bewust worden van de innerlijke sterktes die ons doorheen het leven ondersteunen, en met die krachten in verbinding treden, begint er zich iets buiten-gewoons voor te doen. We treffen in onszelf een sterkte aan die onze pijn niet ontkent, maar ons integendeel helpt om haar te transformeren. Op zo’n moment worden we de helers van ons eigen leven; we vinden wat ons steun biedt in deze wereld, in ons hart en onze geest en we zijn in staat om anderen te bereiken die ons ook kunnen helpen.

 

Locatie: Senses Praktijkhuis / Sint Benedictusstraat 47, 2640 Morstel.
Prijs: 20 EUR per avond 60 EUR voor de vier avonden
Tijdstip: Van 19u00 tot 22u00
verdere info: +32 (0)484/713.900 of info@touchstudio.be

 


 

Workshop Voedingsopstellingen

met Josienna Davidse

 

Ongeacht leeftijd, geslacht, nationaliteit: voedingspatronen hebben we allemaal. Zonder voeding kunnen we niet. Eten is gezond en bij het innemen van voeding ontstaat altijd wel een patroon.  Achter al deze voedingspatronen zit wel een verhaal. Wat zit er aan verhaal achter jouw eetpatronen? Welke krachten en welke zwakten?
Als je inzichten wilt krijgen in jouw motieven of in die van je familiale of culturele achtergrond wat betreft jouw eetpatronen, zou je kunnen overwegen om mee te doen aan deze workshop. Ook kun je als representant meedoen om inzichten over eetpatronen in het algemeen te krijgen, omdat je bijvoorbeeld beroepshalve veel te maken hebt met eetgewoonten van anderen en verder wilt kijken dan alleen naar het eetpatroon. Zoals er geen standaard mensen zijn, zijn er geen standaard eetpatronen. Dit betekent dan ook dat je met allerlei vragen kunt komen, immers achter praktisch elke grote/kleine/extreme/ dagdagelijkse vraag ligt wel een onbewust patroon waar licht op geschenen kan worden. Zo passeren vragen als: eetaanvallen, niet in gezelschap kunnen eten, een allergie hebben, afkeer hebben van bepaald soort voeding. Meestal komt het doel erop neer om meer vanuit je hart te willen gaan eten in plaats van vanuit een automatisch onbewust patroon. Josienna Davidse heeft in samenwerking met Thorsten Meininger de methode Voedingsopstellingen ontwikkeld. In oktober 2013 is het door hen geschreven boek “Een koelkast vol familie, eetpatronen ontrafelen met voedingsopstellingen” uitgekomen. Het schrijven van een boek over hun ervaringen en visie was een logisch vervolg op hun voedingsopstellingenwerk van de afgelopen jaren. De methode heeft zijn wortels in Familieopstellingen – Systemisch Werk.

 

Locatie: TouchStudio / Mechelsesteenweg 156, 2018 Antwerpen.
Prijs: 79 EUR
Zondag 27 september van 10u00 tot 17u00
verdere info: +32 (0)484/713.900 of info@touchstudio.be

 


 

Osho Actieve Meditaties

met Jelle Pauwels

 

Bossen en weiden zijn krachtige omgevingen waarin alles aanwezig is om je meditatie te versterken, in verbinding met jezelf en met alles. De mens en natuur zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Door het contact met de natuur aan te gaan, ontstaat er opnieuw een verbinding waarin heling mogelijk wordt.

Deze meditatiereeks begint op 16 september. Klik hier om verder te lezen

 

Locatie: De Verscholen Tuin / Peter Benoitlaan 15, 2100 Deurne - Antwerpen
Prijs: 10 beurtenkaart - 100 EUR
Elke woensdag van 19u45 tot 22u00
verdere info: +32 (0)484/713.900 of info@touchstudio.be

 


 

 

 Learn to love your body - reeks II met meditatie en Somatic Experiencing©

Er zit een genezende kracht in liefde, en er worden door liefde véél endorfines aangemaakt. Endorfines zorgen voor het geluksgevoel. Mensen die liefde en verbondenheid ervaren, blijven letterlijk gezonder en genezen eerder. Zelfliefde impliceert dat je zorg draagt voor jezelf. Het is eigenlijk een van de meest genereuze dingen die je kan doen voor jezelf. Zelfliefde is een voortdurende liefdesaffaire en we hebben altijd behoefte aan een herinnering om ermee in te tunen en het tot stand te brengen. Wekelijkse reeks van 01 oktober tot 10 december 2015. Klik hier om verder te lezen

Locatie: TouchStudio / Mechelsesteenweg 156, 2018 Antwerpen.
Prijs: 110 EUR
Elke donderdag van 10u00 tot 12u30
verdere info: +32 (0)484/713.900 of 
info@touchstudio.be

 

www.touchstudio.be

 

 

Like onze FB paginaTOsho TouchStudio & Somatic Experiencing Antwerpen.

 

 

 

 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy