TouchStudio workshops: voedingsopstellingen, stress in relaties, van emotionele pijn naar emotionele welzijn

Touchstudio, Antwerpen (B)

06/11/2015

Trefwoorden: Voedingsopstellingen, relaties, osho

 


Voedingsopstellingen op 22 november

met Josienna Davidse

 

 Ongeacht leeftijd, geslacht, nationaliteit: voedingspatronen hebben we allemaal. Zonder voeding kunnen we niet. Eten is gezond en bij het innemen van voeding ontstaat altijd wel een patroon.
Achter al deze voedingspatronen zit wel een verhaal. Wat zit er aan verhaal achter jouw eetpatronen? Welke krachten en welke zwakten? Als je inzichten wilt krijgen in jouw motieven of in die van je familiale of culturele achtergrond wat betreft jouw eetpatronen, zou je kunnen overwegen om mee te doen aan deze workshop. Ook kun je als representant meedoen om inzichten over eetpatronen in het algemeen te krijgen, omdat je bijvoorbeeld beroepshalve veel te maken hebt met eetgewoonten van anderen en verder wilt kijken dan alleen naar het eetpatroon.


Zoals er geen standaard mensen zijn, zijn er geen standaard eetpatronen. Dit betekent dan ook dat je met allerlei vragen kunt komen, immers achter praktisch elke grote/kleine/extreme/dagdagelijkse vraag ligt wel een onbewust patroon waar licht op geschenen kan worden. Zo passeren vragen als: eetaanvallen, niet in gezelschap kunnen eten, een allergie hebben, afkeer hebben van bepaald soort voeding. Meestal komt het doel erop neer om meer vanuit je hart te willen gaan eten in plaats van vanuit aan automatisch onbewust patroon.


Josienna Davidse heeft in samenwerking met Thorsten Meininger de methode Voedingsopstellingen ontwikkeld. In oktober 2013 is het door hen geschreven boek “Een koelkast vol familie, eetpatronen ontrafelen met voedingsopstellingen” uitgekomen. Het schrijven van een boek over hun ervaringen en visie was een logisch vervolg op hun voedingsopstellingenwerk van de afgelopen jaren.

Verdere inlichting en inschrijvingen: info@touchstudio.be / +32 (0)484/713.900

Locatie: TouchStudio / Mechelsesteenweg 156, 2018 Antwerpen
Prijs: 79 EUR
Van 10:00 tot 17:00
De methode heeft zijn wortels in Familieopstellingen – Systemisch Werk.

Klik hier om de feedback van deelnemers te lezen

 


Stress in relaties vs Autonomie en Vrijheid op 20 november

met Savera Noriega

Geliefd worden is een enorme bron van kracht waaraan we ons blijvend kunnen voeden. Voor beide partners kan het iets anders betekenen. Voor sommigen betekent het leven in verbondenheid, samen dingen ondernemen, genieten van de tijd die je met elkaar doorbrengt, aandacht en fysiek contact hebben, jezelf begrepen voelen. Anderen voelen zich geliefd als ze de ruimte krijgen om onafhankelijk te zijn en zich te ontplooien, als ze tijd kunnen nemen voor zichzelf, voor vrienden of voor activiteiten waarbij de geliefde niet is betrokken.

Verbondenheid en autonomie: ze vormen in elke relatie een soort van dans. Als we er ons niet van bewust zijn, lopen we het gevaar in dezelfde patronen te vervallen, ruzie te maken, wrok te voelen of de relatie te verbreken. Misschien realiseren we ons niet dat liefde onderstelt dat we werken aan onszelf en ons bewust worden. Het vraagt inderdaad bewustzijn om te zien dat een intieme relatie dieperliggende thema's naar boven brengt. Een beter begrip van je hechtingspatronen kan je blik op relaties veranderen. Het kan je band met elkaar verbeteren en een verrassend inzicht in je relatievorming bieden, ook wanneer je er geen hebt.

 


 

Van emotionele pijn naar emotionele welzijn op 11 december

met Savera Noriega

 

Wanneer we ons bewust worden van de innerlijke sterktes die ons doorheen het leven ondersteunen, en met die krachten in verbinding treden, begint er zich iets buiten-gewoons voor te doen. We treffen in onszelf een sterkte aan die onze pijn niet ontkent, maar ons integendeel helpt om haar te transformeren.
Op zo’n moment worden we de helers van ons eigen leven; we vinden wat ons steun biedt in deze wereld, in ons hart en onze geest en we zijn in staat om anderen te bereiken die ons ook kunnen helpen. Deze weg van heling helpt ons het perspectief van slachtoffer te verschuiven naar het nemen van verantwoordelijkheid voor ons welbevinden; het “waarom ik?” verschuift naar het “wat kan ik eraan doen?” Deze ervaring van zelfbeschikking verbindt ons met het besef dat ieder van ons het intrinsieke vermogen bezit om te helen en te herstellen. Geleidelijk aan zien we in dat we door ons lijden kunnen leren, in de eerste plaats om mededogend tegenover onszelf te zijn.
Wanneer we onze innerlijke heler vinden, beseffen we dat we altijd al de persoon waren die we moeten zijn. We worden dankbaar voor de mogelijkheid om aan deze waarheid te ontwaken en om het beste te maken van dit kwetsbare en wonderbaarlijke leven.

Verdere inlichtingen en inschrijvingen: info@touchstudio.be / +32 (0)484/713.900

Locatie: Senses Praktijkhuis / Sint Benedictusstraat 47, 2640 Mortsel Antwerpen.
Prijs: 20 EUR per avond
Van 19:00 tot 22:00

De methode heeft zijn basis in Codependency en Somatic Experiencing en deze twee avondworkshops gaan door in het Engels, met Nederlands vertaling indien nodig.

 

www.touchstudio.be 

Facebook: Osho TouchStudio en Somatic Experiencing Antwerpen

 

 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy