Jaartraining Stemexpressie

Marius Engelbrecht, Den Haag (NL)

28/11/2015

Trefwoorden: klank, ziel, klanksessies, DJOJ Rotterdam 
 
Jaartraining Stemexpressie

Een ontdekkingsreis in klank. Klinken, zingen, dansen, ontmoeten, jamsessies en veel meer. Je eigen pure ongepolijste eerlijke stem ontdekken en bevrijden en vanuit je diepste kern klinken.
 
 
Tijdens de Jaartraining duik je met een groep in de wereld van stem, klank en ziel. Wat kan dit jaar je geven? Allereerst veel plezier en ontroering. Het klinken op vele manieren, klanksessies, soms magisch mooi, jamsessies en klankreizen openen een hele wereld. Stap voor stap kun je jezelf bevrijden, oude patronen herkennen en loslaten, je meest pure stem ontdekken en laten klinken.

Je stem is een heel persoonlijk intiem instrument.
Daarom kom je tijdens klinken zoveel tegen: plezier, ontroering, schroom, lading, verdriet, kracht, inzicht, stilte. Door al die lagen te laten klinken en spreken opent zich steeds meer de werkelijke jij. Het is een weg van persoonlijke groei. We beleven de wereld van oerzang en helende stem, klank als energie (vormen, kleuren, voelbaar en soms zelfs tastbaar), dans- en bewegingsexpressie, innerlijk kind- patronen, jouw eigen klank, jouw eigen lied. Het is steeds de kunst je aan de ene kant over te geven aan de stroom, en tegelijkertijd te gaan staan voor wie jij bent en waar jij voor gaat.
 
 
Sommige mensen ervaren drempels die het vrije klinken in de weg staan. Ja, klinken is best spannend, vaak eerst nog zoeken maar dat hoort erbij. Al doende worden die drempels overschreden. Dwars daardoorheen kun je een stem ontdekken die vanzelf lijkt te komen, die vrijheid en verbinding geeft: jouw stem, jouw leven, jouw lied. De oerkracht daarvan ervaren is bijna magisch, elke keer weer.
 
Tijdens de Jaartraining wordt je ook opgeleid om de kunst van het begeleiden zelf te leren. Het is overigens niet nodig om dat te ambiëren: veel mensen doen deze training voor hun eigen ontwikkeling en plezier, anderen willen zelf ook stemexpressie gaan geven of het combineren met een vak dat ze al beheersen. Dat is vaak zo fifty-fifty in een groep en dat werkt uitstekend. Er zijn inmiddels veel mensen opgeleid die mooie en originele initiatieven ontplooien op gebied van stem, klank en bewustzijn. Zie hiervoor ook de Community-site: www.stemexpressiecommunity.nl
 
 
 
Jaartraining Stemexpressie
 
Start 29-30 januari 2016 
22 dagen verdeeld over vrijdagen, zaterdagen en zondagen. Meestal in tweedaagse blokken, soms eendaags of driedaags.  
Plaats Den Haag; één weekend is extern, in een centrum in de natuur. 
Begeleiding Marius Engelbrecht
Meer informatie: www.mariusengelbrecht.nl
 

Meer stemexpressie:
 
 
De Helende Stem
 
1 t/m 3 april, DJOJ, Rotterdam 
(vrijdagavond, zaterdag, zondag)
 
 
Oerzang
 
29 april t/m 1 mei, Koningsteen, Kapelle op-den Bos
(vrijdagavond, zaterdag, zondag)

Voor de Jaartraining en voor het weekend De Helende Stem is het mogelijk om voor budgetprijzen dichtbij te overnachten. Vraag hiervoor naar de mogelijkheden. Bij het weekend Oerzang in Koningsteen zijn de overnachtingen in het centrum zelf (inbegrepen).

 
Marius:
 
Ik geef nu zo’n twintig jaar workshops, weekends en weken in stemexpressie en verschillende wegen van persoonlijke groei en therapie. In Nederland is inmiddels een grote groep liefhebbers van stemexpressie, waaronder veel mensen die het nu ook zelf doorgeven. De laatste jaren groeit de belangstelling in België ook, waar ik heel blij om ben. Als kroon op dit werk geef ik de Jaartraining en de twee vervolgjaren, het Verdiepingsjaar en het Masterjaar. Daarin komen niet alleen stemexpressie maar ook de psychologische en spirituele achtergronden aan bod. In januari start voor de 14e keer een groep met de Jaartraining. Ik verheug me elke keer weer: met een groep mensen de diepte in, klinken zingen, kwetsbaar durven zijn, onszelf ontdekken en bevrijden en veel meer. Mensen op hun mooist, kwetsbaar en krachtig, de groep als getuigen van elkaar.
 

Meer informatie en aanmelding: Marius Engelbrecht, www.mariusengelbrecht.nl,
info@mariusengelbrecht.nl; tel. 0031-70-3545573 / 0031-6-48494358


 


Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy