Herbronnen tussen Kerst en nieuwjaar - Samen op weg met de blik vooruit

Samtati, Duffel (B)

03/12/2015

Trefwoorden: Reflectie, kerstvakantie, Mariagaarde, Hoepertingen

 
Inspiratiemail van Hilde Van Bulck en
Samtati, Huis Van Bewust-zijn.
Wordt deze email niet correct weergegeven? Bekijk hem online

Herbronnen tussen Kerst en nieuwjaar
Samen op weg met de blik vooruit

December door Hilde Van Bulck

INHOUD
1. Brief aan de wereldlijders (dit is geen spellingsfout):
    Ieder van ons is een schitterend lichtpartikeltje
2. Herbronnen tussen Kerst en nieuwjaar. Ga jij ook mee?
3. Tevreden deelnemers


 
1. BRIEF AAN DE WERELDLIJDERS
IEDER VAN ONS IS EEN SCHITTEREND LICHTPARTIKELTJE
 
Achter de chaos van de aanslagen in Parijs of om het even waar in de wereld schuilt een orde die door weinig zogenaamde specialisten wordt benoemd. Het gaat om een diep menselijk streven naar een voldoening gevend leven voor iedereen. Het is duidelijk dat we nog niet weten hoe we met het leven kunnen omgaan. De bedoeling is dat we er met overvolle teugen van genieten, niet dat we in angst en in kleinheid wegzinken. Het is een moeilijke en soms barre zoektocht. Het leven vernietigen kennen we al. Mensen aan flarden schieten alsof je een krant doormidden scheurt is een peulschil. Terroriseren, beschuldigen en het anders zijn van de andere als drijfveer voor vernietiging of onderdrukking gebruiken is alledaagse kost. Het maakt niet uit of het om huidskleur, ras, godsdienst, kledij, seksuele geaardheid, mening of het beschikbare geld op de bankrekening gaat. Elk argument kan gebruikt worden. En wat we veel horen gaan we geloven. Wat we geloven zetten we om in daden waardoor we meer van hetzelfde creëren.

Wat is het verschil in de taal die machthebbers of terroristen gebruiken? ‘We zullen hen vernietigen!’ Ik hoor geen verschil. Waarom is de aanval van de éne kant wel gelegitimeerd en die van de andere kant niet? De vernietiging van een mensenleven is nooit gelegitimeerd. Het is het hoogste goed dat we hebben. Er is niets wat groter is dan het leven dat je via je ouders hebt gekregen. Niets. Waarom gaan we massaal mee in de denkwereld van diegenen die oorlog willen voeren? Waarom haken we ons vast aan woorden als angst en onveiligheid? Enig idee wat er gebeurt als je je aandacht aan dat soort woorden, emoties en acties geeft? Ze worden alleen maar groter, onoverzichtelijker en op de duur onhanteerbaar. De regering roept de bevolking op niet mee te gaan in de angstpsychose want dan winnen de terroristen. Daarna legt ze een volledige hoofdstad plat en bevolkt het met politie en militairen. Veiligheid? Vertrouwen? Het is bijna hilarisch.

Hoe zit het met de terrorist in onszelf? Hoe dikwijls sluiten we iemand uit onze omgeving uit omdat die persoon niet past in ons denkbeeld? Het gaat nog verder. Welke delen in onszelf willen we niet zien? Welke aspecten van onszelf laten we onbenut en onderdrukken we met alle macht? Waar negeren we onze eigen levensstroom om te voldoen aan de normen en beperkingen die we onszelf opleggen? Hoe zou het zijn als we onze innerlijke terreur onder ogen durven kijken? Onszelf leren omhelzen mét onze lichtzijde én mét onze schaduwzijde? Je kunt geen terreur oplossen door er veroordelend naar te kijken.

Alles wat we onderdrukken wordt omgezet in diepe pijnen. Pijnen vragen aandacht! Die kunnen ze op vele manieren bekomen: depressie, ziekten, conflicten, allerlei persoonlijkheidsstoornissen of uitingen van geweld in al zijn vormen. Pijn zoekt altijd een uitweg. Tot in het extreme, tot in het terrorisme.

Bij iedereen die met pijn rondloopt, leeft echter een diep verlangen naar liefde, naar gezien en gehoord worden, naar een fijne plaats in de persoonlijke omgeving, naar liefhebben en geliefkoosd worden, naar een bijdrage kunnen leveren aan de wereld. Eigenlijk gaat het om de simpele dingen van het leven.

Op dit moment zie ik overal in de wereld mensen, individuen en groepen, rechtstaan om een ander geluid te laten horen. Ze tonen aan de wereldlijders (neen, dit is geen spellingsfout) dat de wereld nood heeft aan een andere taal. De taal van het wakker worden en beseffen waar het leven wérkelijk om gaat. De taal van het eenheidsbewustzijn. We komen allemaal uit hetzelfde grote lichtveld en ieder van ons is een schitterend lichtpartikeltje uit die oneindige bron van leven en licht. In die zin vormen we allemaal één geheel. Wat mij gelukkig maakt, maakt jou gelukkig en omgekeerd. Als gewone individuen of terroristen pijn hebben, zijn ze vergeten dat ze in wezen puur licht en liefde zijn. Als geweerschoten beantwoord worden met bommen, hebben we weinig geleerd. We gebruiken dezelfde wapens, gefinancierd en gemaakt door personen die vergeten zijn dat ze ook tot het eenheidslichtveld behoren.

We kunnen leren benoemen wat goed gaat, wat mooi is, wat vreugde geeft, wat je waardeert in jezelf en in anderen. We kunnen spreken over levenszin, samenwerking, overvloed, bewustzijn en dankbaarheid. En dat waar onze aandacht naartoe gaat, vermenigvuldigt zich en kan in het leven en in de maatschappij geïntegreerd worden. Ik heb een diepe wens dat steeds meer mensen zullen opstaan om de prachtige menselijke waarden te leven en uit te spreken. Onderschat niet de kracht van het aantal. Samen op weg, met de blik vooruit…
 

Kasteel Mariagaarde in Hoepertingen

Samen op weg, met de blik vooruit... Ervaar jij het ook tussen Kerst- en nieuwjaar? Een behoefte om aan de drukte te ontsnappen en even tijd te nemen voor jezelf? Reflectie na een jaar intensief leven? Overwegen wat je zou kunnen lossen en laten? Slalommen tussen de feestjes en het versturen van kerstwensen door? Overwegen waarop je het volgend jaar de focus wilt leggen?

Ik nodig je uit om samen met mij tijdens de kerstvakantie te komen herbronnen in kasteel Mariagaarde te Hoepertingen, een inspirerende historische plattelandsomgeving. We verbinden de beste oefeningen van zijnsbeleving met opstellingen. We kijken nog even achteruit om dan te lossen en te laten, ons leven diep in te ademen en met heldere blik voorwaarts te kijken. We wisselen oefeningen die je in diepe verbinding met jezelf en je stroming brengen af met opstellingen die je neiging om achteruit te kijken vermindert of oplost. Het is voorwaarts dat onze doelen liggen, niet achter ons. We creëren een groepsopstelling die vooruitzichten voor het nieuwe jaar ontvouwen. 

Een gezellig samenzijn tussen Kerst- en nieuwjaar, liefdevol en zacht, creatief en speels. Een geschenk waarmee je de verbinding aangaat met jezelf, met de groep en met het leven. Humor, zijnsoefeningen, opstellingen, lekker eten, loslaten en het nieuwe creëren... en heel fair van prijs. Ga jij ook mee? Je partner of je vrienden zijn ook welkom. Wees zeker van je plaats. Schrijf je nu al in.
 
Maandag 28 tot en met woensdag 30 december 2015
Start maandag 18 u - Einde woensdag na avondeten
Kasteel Mariagaarde Hoepertingen
Meer info, tarief en inschrijven

3. TEVREDEN DEELNEMERS

'Ik dank je met een zacht hart! Dank je! Dank je! Dank je!' (M.C.) (Na een opstelling)

'Ik laat mijn pen schrijven zoals deze avond spontaan werd geschreven en beleefd: zonder angst en mét overgave, want iedereen weet dat door jouw begeleiding elkéén kan thuiskomen in z'n eigen hart, samen en op zichzelf.' (K.D.)

'Ik ben blij dat ik mag stralen.' (L.W.)

'Een krachtige ervaring met een groot samenhorigheidsgevoel'. (J.D.)

'Vanavond voor de eerste keer op een open avond geweest en ik voelde me enorm welkom in mijn 'zijn'. Gewoon al het feit dat je iedereen in het begin aansprak met hun naam (terwijl er heel wat 'nieuwen' waren). Heb me echt kunnen onderdompelen in een bad van Licht en Liefde met gelijkgestemde zielen. Een gevoel van THUISkomen. Dank!' (E.L.)

'Het was een toffe avond. Zo'n toffe groep had ik echt niet verwacht. Zeker voor herhaling vatbaar. (P.D.B.)

'Meedrijven met de flow van de anderen, de kleuren, de gevoelens van vreugde, intimiteit, zachtheid en heel veel liefde. Een groep onbekenden (voor mij) die meer contact maken dan de familie en vrienden van elke dag. Een vleugje hemel hier en nu diep in mijn lichaam.' (XX)

4. Ik schrijf me in voor 'Herbronnen tussen Kerst en nieuwjaar'.

Geniet van de zon, de regen, de wind, je buren, je kinderen, een glimlach, een ontmoeting, kortom van alles dat je leven de moeite waard maakt.

Graag tot binnenkort

 
Expert in The New Teaching
Spreker, Systemisch opsteller
Auteur van 'De nacht van ons leven' &
'De eigenwijze kikker
Stichter en be-ziel-ster van Samtati

info@samtati.com
www.samtati.com

015 31 54 81
0493 247 547
Samtati op facebook    Hilde Van Bulck op facebook

Copyright © 2013 Samtati bvba, All rights reserved.
 
 
 

 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy