Puck plezante school voor persoonlijke groei, programma 2016

De Boerderie, Beverlo (B)

06/01/2016

Trefwoorden: Levenslabyrint, Chakracode, glutenvrij, pilates

 
 
 
 
 
 
 
 
NIEUWE LESREEKSEN VANAF JANUARI 2016: 
Levenslabyrint, 7  vrijdagen telkens van 19.00 u tot 21.15 u
Het leven is als een labyrint. Een op het eerste gezicht nogal onduidelijk kronkelende weg die naar 1 centraal eindpunt leidt: jouw levensdoel. Het doel van deze lesreeks is duidelijkheid te scheppen over dat levensdoel en over de obstakels en constructies die jou van dat doel weghouden. Want hoe dichter bij je levensdoel, hoe dichter bij jezelf en hoe gelukkiger je kan zijn.


 De Chakracode, 7 zondagen telkens van 13.30 u tot 15.45 u 
De 7 chakra's zijn subtiele, maar krachtige energiepunten in ons lichaam. Of ze fysiek effectief bestaan, kan tot op heden niet aangetoond worden. Maar zeker is dat ze een wegwijzer kunnen zijn in je leven. Ze helpen je de uitdagingen waar je steeds tegenaan botst te zien en te duiden. Ze zijn de code waarmee je de tekens van je lichaam, je gevoel, je denken en je geest kan ontcijferen. Ze staan symbool voor groei en verrijking in al zijn vormen en mogelijkheden. In deze reeks maak je kennis met deze 7 chakra's en leer je wat ze voor jou kunnen betekenen.

 
Suikervrij en glutenvrij koken, 4 woensdagen telkens van 19.00 u tot 21.15 u
Lekkere voeding die alleen veel energie geeft en geen negatieve bijwerkingen heeft, dat is wat je in deze workshop leert maken. Voor iedereen die gevoelig of allergisch is aan gluten of gewoon wat lichter en gezonder wil eten.


NIEUW! 
Wekelijkse lessen meditatie voor beginners
Elke woensdag om 17.30 u en donderdag om 20.30 u
Stress, hooggevoeligheid, burn-out, angst, slecht slapen en oververmoeidheid zijn maar een kleine greep uit de uitdagingen en problemen waar vooral de westerse mens vandaag mee te maken heeft. Aan de omstandigheden kunnen we dikwijls niet zoveel veranderen, wel aan de manier waarop we ermee omgaan. Dat begint bij het denken. Daarom kan meditatie in al deze gevallen helpen.
Onze geest is als een wild paard waarover we totaal geen controle hebben. Onze gedachten galopperen in het wilde weg en brengen ons dikwijls op plaatsen waar we helemaal niet willen zijn. Daaruit volgen emoties zoals angst, boosheid, schaamte en verdriet die we helemaal niet willen hebben.
De eerste stap naar rust vinden in jezelf, is meester worden van je gedachten. Het wilde paard temmen zodat het gaat waar jij graag wil gaan. In onze wekelijkse lessen experimenteren we met verschillende vormen van meditatie, zoals aandachtsmeditaties, geleide meditaties, mantra meditaties. Maar elke keer keren we ook terug naar de basis, de zen meditatie, het vredig zijn met de aandacht op de ademhaling.

De lessen van woensdag zijn toegankelijk voor ouders, jongeren en kinderen.


YOGA NIDRA MEDITATIE
Zondag 31/1, 28/2, 27/3 en 12/6 2016, telkens van 14.30 u tot 16.00 u
Heerlijk ontspannen, lekker comfortabel liggen, laat je meenemen op een wonderlijke reis doorheen je bewustzijn tijdens deze geleide meditatie. Zo kom je tot een diepe ontspanning, helend voor lichaam en geest.


PILATES * RELAXATIE YOGA * VEERKRACHT YOGA * TARA YOGA * MEDITATIE
Puck brengt je in beweging in onze wekelijkse groepslessen yoga en pilates. We geven verschillende vormen van yoga, zodat er voor elk wat wils tussen zit. Een ding hebben al deze lessen gemeen: het zijn allemaal zeer bewuste vormen van lichaamsbeweging. Omdat je helemaal met je aandacht bij de oefening en bij je lijf moet blijven, train je niet alleen je lichaam, maar ook je geest. En wil je daarin nog een stapje verder gaan, dan zijn er onze wekelijkse lessen 'Meditatie voor beginners'. Daar kweek je krachtige mentale spieren van kalmte en inzicht. Een sterke en soepele geest in een sterk en soepel lichaam, daar gaan we voor!


WORKSHOPS EN LEZINGEN
Naast de lesreeksen en wekelijkse lessen geven we bij Puck ook regelmatig korte workshops. Voor wie eens een keertje iets wil uitproberen. Of wie zin heeft in een leuke en zinvolle middag. Of wie zichzelf eens in de watten wil leggen. Je beleeft een fijne middag en zal er altijd wel iets van opsteken.


Een overzicht van onze activiteiten vind je hier:
 
Benieuwd naar de ideeën die achter de Puckschool schuilgaan? Neem dan eens een kijkje op onze blog:
Een Puckse kijk op het leven in al zijn facetten!

 
 
 
 
 
DE BOERDERIE, EEN BIJZONDERE PLEK...
De Boerderie is niet alleen de locatie waar de Puck lessen doorgaan. Het is ook een heerlijk plekje midden in het prachtige en rustige Limburgse groen waar vanalles te beleven is. En waar je zeer warm ontvangen wordt door gastheer en gastvrouw, Giancarlo en Elise. Of je nu komt overnachten, naar de privé sauna komt, voor een massage, Pilates of yoga komt doen of te gast bent op een feest dat hier doorgaat, wij zijn altijd weer blij je te zien! Veel meer informatie vind je op de website:
 

 
 
 
 
SCHRIJF JE HIER IN
 
 
 
 
 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy