Het pad naar bewustwording ...

Tarayogini, Kluisbergen (B)

17/02/2016

Trefwoorden: Tantrayana, Boeddhisme, Lu Jong, meridianen

 
 

We hebben een unieke opportuniteit om jullie te laten kennismaken met het pad naar bewustwording vanuit het Tantrayana perspectief.

Tantrayana is één van de drie hoofdpaden, of vehikels (yana) van het Boeddhisme. Tantrayana wordt ook wel Vajrayana, het Diamant Vehikel, genoemd. De reden hiervoor is dat we door middel van oefeningen ons lichaam (daden), spraak en geest (denken) transformeren om als een diamant te zijn - sterk, helder en onverwoestbaar.
Het pad van Tantrayana kan stapsgewijs bewandeld worden van Lu Jong, Tsa Lung, Tummo, Bliss en Rigpa!
Gedurende deze week, 1 tem 7 maart, bieden we jullie de mogelijkheid om met al deze kostbare Tantrayana teachings in aanraking te komen.

Tulku Lobsang is een zeer hoge Tantrayana meester. We zijn dan ook zeer dankbaar dat we zo een mooi programma kunnen aanbieden.

Je hoeft geen voorkennis te hebben om deze workshops te volgen.
Het is zeldzaam dat het volledige pad aangeboden wordt, dus grijp je kans.

Een kort overzicht van de aangeboden workshops:

Tsa Lung, Ademhalingsyoga

Tsa Lung is een serie van fysieke oefeningen waarin

men intensief aan de slag gaat met de subtiele lichaamskanalen

en de subtiele wind die erin uitmondt. Het is een zeer dynamische en krachtige praktijk waarbij via specifieke bewegingen, ademhalingstechnieken en visualisaties onze lichaamskanalen

worden geopend, zodanig dat onze energie vrij kan stromen. Wanneer deze energie vrij kan stromen, dan kan deze aangewend worden om jezelf of anderen te genezen. Tulku Lobsang Rinpoche leert ons deze waardevolle en authentieke techniek afkomstig uit het Tibetaans Boeddhisme.

voor meer info en inschrijven klik hier

Tummo, yoga van het innerlijk vuur

Via een bijzondere combinatie van fysieke bewegingen, ademhalingsoefeneningen en visualisaties wakkeren we ons innerlijk vuur aan. Dit vuur verbrandt de blokkades van de karmische imprints. Tummo is het vuur van onze wijsheid. Dit is van nature aanwezig in ons lichaam. Dit vuur, deze innerlijke warmte is gelokaliseerd in de regio onder de navel chakra. Op fysiek vlak is dit verantwoordelijk

voor onze lichaamstemperatuur – de warmte voor vertering en

metabolisme, de warmte die de chemische reacties drijft en

die hormonen activeert. Maar Tummo is veel meer dan dit! Op

energetisch vlak laait het Tummo vuur doorheen de subtiele kanalen en smelt het de blokkades weg, terwijl energie doorheen het hele lichaam aanzwelt. Op mentaal vlak is Tummo de bron van liefde, vreugde, geluk en “bliss” (gelukzaligheid).

Tulku Lobsang heeft een bijzondere connectie met Tummo. Dit is zijn specialiteit en dit maakt hem tot de best mogelijke leraar voor deze praktijk. Een unieke kans!

voor meer info en inschrijven klik hier

Bliss, gelukzaligheidsmeditatie

Dit is ook een practice uit de Tantrayana traditie die werkt met de kanalen, chakra’s en luchtstromen van het subtiele lichaam.Als je bliss ervaart verdwijnt de conceptuele geest naar de achtergrond en wordt je bewustzijn groter. Ware bliss brengt je voorbij het denken, in de leegte van de geest.

Deze practice is heilzaam in alle dimensies – lichaam, energie en geest. Hij werkt met het fysieke lichaam door de hormonen in balans te brengen en de stofwisseling te reguleren. Met het energie lichaam werkt hij door het openen van kanalen en chakra’s: de geheime deuren naar ons verborgen Zelf. Tantrayana Bliss Meditatie heeft ook een grote uitwerking op de geest, die helderder, kalmer en bewuster wordt, waardoor we een groter inzicht in de aard van de verschijnselen krijgen.

Uiteindelijk is Bliss een practice van liefde en diepe compassie. Liefde is ons directe, eeuwigdurende bewustzijn. Liefde is non-dualiteit.

voor meer info en inschrijven klik hier

Rigpa, meditatie op onze ware natuur

Onze geest is een ongelooflijk instrument! Het heeft de mogelijkheid tot het scheppen van de meest pure en subtiele vorm van bewustzijn. In feite is dit de ware natuur van onze geest: “clear light” ook wel Rigpa genaamd. Helaas krijgen we zelden de gelegenheid om de pure kwaliteit van onze geest te ervaren. In plaats daarvan wordt ons gewaar zijn vaak overschaduwd door onze geest vol van overmatige gedachten, beperkende overtuigingen en onwetendheid.

Door het beoefenen van Rigpa trainen we onszelf om voorbij de onwetende mind te gaan om diep tot onze geest door te dringen. We laten eenvoudigweg alles voor wat het is en we kijken ernaar. Het is de weg om onszelf werkelijk te leren kennen. Dit is hoe we puur gewaar zijn kunnen bereiken: naar een staat van wijsheid zonder beperkingen.

voor meer info en inschrijven klik hier

Lu Jong, Tibetan Healing Yoga

Lu Jong bestaat uit zeer oude Tibetaanse heilzame lichaamsoefeningen uit de vajrayana traditie, aangepast door Tulku Lobsang om het toegankelijk te maken voor iedereen. Elke oefening werkt op verschillende meridianen, reflexzones en specifieke organen of

lichaamsdelen.

Lu Jong zal je in staat stellen om een gezond lichaam te houden en nieuwe ziektes te voorkomen.

 

voor meer info en inschrijven klik hier

Bij het volgen van alle workshops wordt een korting aangeboden van 10% d.w.z. dat je 500 euro betaalt voor de hele week.
Als je deze optie wil gelieve dan te mailen naar maaike@tulkulobsang-organizer.org

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy