Vierdaagse opleiding voor onderwijsprofessionals en ouders: Het geheim van de eigenwijze leerkracht, directeur en ouder

Samtati, Duffel (B)

11/03/2016

Trefwoorden: Hilde Van Bulck, opstellingen, school- en opvoedingsproblemen, Koningsteen

 
Inspirerende projecten en opleidingen voor onderwijs en opvoeding.
Wordt deze email niet correct weergegeven? Bekijk hem online
Samtati

VIERDAAGSE OPLEIDING VOOR ONDERWIJSPROFESSIONALS EN OUDERS - 4 tot en met 7 april 2016
EEN OVERVLOED AAN OPLOSSINGEN VOOR SCHOOL- EN LEERPROBLEMEN  - 30 MAART 2016

Maart 2016 door Hilde Van Bulck

INHOUD
1. 30 maart: Een overvloed aan oplossingen voor schoolproblemen
2. 4 t.e.m. 7 april: De meest unieke opleiding voor onderwijs en opvoeding: Het geheim van de eigenwijze leraar, directeur en ouder
3. 22 maart: Lezing: Iedereen hoort erbij, ook de/het zogenaamde lastige of luie leerling/kind
4. 19 april: Edushock intiem - voor schooldirecteurs
 
EEN BAANBREKENDE METHODE VOOR SCHOOLPROBLEMATIEKEN

WOENSDAG 30 MAART 
VAN 10 TOT ONGEVEER 17.30 U
IN KONINGSTEEN TE KAPELLE-OP-DEN-BOS

Het is ondertussen een feit. Toen ik enkele jaren geleden met opstellingen voor school- en opvoedingsproblemen begon, keek men me raar aan. Geen enkele directeur die ik erover aansprak had al over opstellingen gehoord. Op de onderwijsdag van CHANGE en van Edushock  was er nu, enkele jaren later, veel belangstelling voor en werden er vele vragen gesteld. Mijn grote droom opstellingenwerk in de hogescholen te mogen aanbieden, wordt zeker nog gerealiseerd. Dat zou pas een doorbraak zijn. Op 30 maart organiseer ik opnieuw een volledige dag voor vraagstukken in verband met leren, lesgeven, klasmanagement, directeur zijn, en opvoeden. Net zoals op 11 november 2015 hoop ik licht te kunnen werpen op schijnbaar moeilijke situaties. Waag je kans en breng je collega's mee. Op het einde van de dag gaat iedereen opgelucht naar huis. 
  • Ervaar je als leraar wel eens dat werken op school soms veel energie vraagt?
  • Vraag je je af waarom leerlingen de regels soms simpelweg negeren?
  • Zoek je naar meer motivatie in je klas?
  • Voel je je eerder een buitenstaander in de leraarskamer of in de vakwerkgroep en weet je niet hoe je ermee kunt omgaan?
  • ... dan is deze opstellingendag misschien iets voor jou.
  • Om het even welk probleem kan opgesteld worden.
Lees meer
Aarzel niet te lang en reserveer tijdig. Ik schrijf me graag in


 
VAN 4 TOT EN MET 7 APRIL
IN KONINGSTEEN TE KAPELLE-OP-DEN-BOS

Inspirerend en motiverend lesgeven vanuit het lichaamsbewustzijn. Je leert stevig met twee voeten op de grond les te geven of ouder te zijn, leermotivatie te bevorderen en het ZIJNswiel toe te passen. De snelle resultaten zullen je verrassen. Wil jij ook het geheim kennen om je eigen-wijsheid als leerkracht, directeur of ouder in te zetten? Wil jij ook resultaten behalen zoals in het boek De eigenwijze kikker - Het geheim van lesgeven en opvoeden beschreven of zelfs nog beter?
Meer lezen?
Wees zeker van je plaats en reserveer tijdig. Ik schrijf me graag in!       
+ GRATIS: DE EIGENWIJZE KIKKER
 

Hilde Van Bulck belichaamde haar workshop volledig! Ze combineert al mijn cursussen persoonlijkheidsontwikkeling met het lesgeven. Bijna iedereen heeft een traantje weggepinkt. Leren lesgeven in de nieuwe tijd: aarden, visualiseren, ontspannen, geen oordeel hebben, ademen, authentiek zijn, in je lichaam komen... Dat zou een verplicht vak moeten zijn voor alle studenten. Als je dit kan, dan kan je alles. Als jij stroomt, dan stroomt de rest vanzelf mee. En het is gemakkelijk ook. Gedaan met ongemotiveerde leerlingen, als hun leerkracht straalt, dan komt de rest vanzelf mee. Het was de beste bijscholing die ik in 22 jaar onderwijs heb gevolgd. Een echte aanrader voor alle mensen in het onderwijs. Eigenlijk zou een dergelijke opleiding aan beginnende leerkrachten kunnen gegeven worden... Mocht dat zelfs in de onderwijsopleiding worden geïntegreerd, dat zou een droom zijn en er zouden minder leerkrachten stoppen in de eerste 5 jaar. Daar ben ik zeker van. (M.M., leerkracht)


Mevr. Ellen Vanduynslager, adjunct-directeur en leerkracht, nam samen met de directeur van de school deel aan de vierdaagse opleiding.


3. LEZING: IEDEREEN HOORT ERBIJ, OOK DE/HET ZOGENAAMDE LASTIGE OF LUIE LEERLING/KIND

Organisatie De Kleine Bron
Letterkundestraat 133 Wilrijk
20 u - 22 u
De juiste plaats innemen? Je vindt het in geen enkel leerplan of opleiding terug. Toch is de juiste plaats bepalend voor groepsvorming, begeleiden van leer- en gedragstoornissen, een aangenaam klasklimaat, het voeren van moeilijke gesprekken en het voorkomen van pesterijen. Een verhaal over lichamelijkheid, ademhaling, het neerleggen van rugzakken en de impact van de familiale sfeer. En het begint voor een keer niet bij de kinderen, maar bij de volwassenen die hen begeleiden. Als het hart open is, kan het leren beginnen.
Meer lezen?
Inschrijven kan via info@samtati.com

Ik wou je graag bedanken voor je waardevolle lezing die je voor ons team bracht. Ik vond de vergelijking tussen het 20 euro biljet en het blanco blad vol kreukels zo mooi en heel verhelderend. Een collega deelde nadien haar grote gevoeligheid met mij die ze gevoeld had tijdens de boomoefening. Prachtig hoe we zo meer in onze kracht kunnen staan en meer aanwezig kunnen ZIJN voor de kinderen die ons toevertrouwd worden. (B.F., leerkracht BaO)
 
4. EDUSHOCK INTIEM - VOOR DIRECTEURS
    DINSDAG 19 APRIL
    19.30 U TOT 22 U
    IN HET BOLWERK TE EDEGEM
 
Edushock Intiem biedt het platform voor intieme avonden voor schooldirecteurs om in een gezellige en unieke omgeving samen te praten en ideeën uit te wisselen over hoe systemisch werk inzichten kan aanreiken voor het beleid van de school, een groter engagement voor het personeel en een betere stroming bij de leerlingen. Op dinsdag 19 april mag ik de gastvrouw zijn van de tweede Edushock intiem. Noteer alvast de datum. Je hoort er binnenkort meer over.
Inschrijven kan via info@samtati.com
 
Met levenslustige groet
 
Expert in THE NEW TEACHING
Spreker, Systemisch opsteller
Auteur van 'De nacht van ons leven'
Auteur van 'De eigenwijze kikker' 
Stichter en be-ziel-ster van Samtati

info@the-new-teaching.com
www.the-new-teaching.com
015 31 54 81
0493 247 547
Samtati op facebook    Hilde Van Bulck op facebook
Copyright © 2016 Samtati bvba, All rights reserved.
Dit is de inspiratiemail van The New Teaching - www.the-new-teaching.com.

Mijn contactgegevens zijn:
Samtati bvba
Gasstraat 19
Duffel 2570
Belgium

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy