Weekend Oerzang

Marius Engelbrecht, Den Haag (NL)

10/03/2016

Trefwoorden: klank, Koningsteen, magisch, levensweg
 
Oerzang
Stemexpressie met Marius Engelbrecht


29 april t/m 1 mei, Koningsteen,
Kapelle op-den Bos, België
Oerzang is een ontdekkingsreis in klank.
Een heerlijk en ontroerend weekend klinken, zingen, dansen, ontmoeten, jamsessies en veel meer. Je eigen pure ongepolijste eerlijke kwetsbare en zo ontzettend mooie stem ontdekken en bevrijden en vanuit je diepste kern klinken –  dat is Oerzang. 
Stemexpressie is spelenderwijs je stem bevrijden en jezelf ruimte geven om te klinken en te stromen. Soms is dat eerst nog best spannend en zoeken maar dat hoort erbij. Drempels die je tegenhouden worden al doende overschreden. Dwars daardoorheen kun je een stem ontdekken die vanzelf lijkt te komen, die vrijheid en verbinding geeft: jouw stem, jouw leven, jouw lied. De oerkracht daarvan ervaren is bijna magisch, elke keer weer.

Door te klinken leer je jezelf op een mooie manier kennen: je kunt ontdekken hoe jij staat in het leven, wat je tegenhoudt of wat je juist helpt. Door te klinken kun je oude patronen laten smelten en nieuwe vrijheid winnen. Je zult merken dat het om veel meer dan stem alleen gaat, dat je stem gebieden van je wezen opent, gebieden met eigen klanken en eigen wijsheid. In jouw stem zit je ziel en je leven verborgen. Verbaas je over het lied van je hart, van je buik, van jouw unieke levensweg.

Je hoeft niet te kunnen zingen en je hoeft zingen niet leuk te vinden om aan dit weekend mee te doen. Ik noem het liever ‘klinken’ dan zingen: klinken kan iedereen, vrije klanken maken en van daaruit een eigen toon of eigen lied ontdekken.

Oerzang wordt gegeven door Marius Engelbrecht.
Marius:
Ik geef nu zo’n twintig jaar workshops, trainingen en individuele begeleiding in stemexpressie en verschillende wegen van persoonlijke groei en therapie. In Nederland is inmiddels een grote groep liefhebbers van stemexpressie, waaronder veel mensen die het nu ook zelf doorgeven. De laatste jaren groeit de belangstelling in België ook, waar ik heel blij om ben. Naast workshops geef ik een opleiding in stemexpressie en de psychologische en spirituele achtergronden daarvan: de Jaartraining, inmiddels ook met twee vervolgjaren, het Verdiepingsjaar en het Masterjaar.
Oerzang is een van de pijlers van stemexpressie. Ik verheug mij altijd weer op Oerzang-weekends omdat we dan zo puur aan het klinken zijn. Mensen op hun mooist, kwetsbaar en krachtig, elk mens anders, elk lied anders, de groep als ondersteunend koor, getuigen van elkaar.


Praktische info
Weekend Oerzang: 29 april t/m 1 mei 2016
van vrijdagavond 20 uur tot zondagmiddag 17 uur

Centrum Koningsteen
Oxdonkstraat 168
1880 Kapelle op-den Bos

Prijs:
Weekend Oerzang: € 175
Verblijf inclusief maaltijden en twee overnachtingen (op tweepersoonskamer): € 168
Totaal: € 343

(Als je niet blijft overnachten is de prijs voor het verblijf € 95 en wordt het totaal: € 248)
 
Meer stemexpressie: de Helende Stem, Awake my Soul, de Bekkenstem, Zomerweek en Jaartraining

Informatie en aanmelding: Marius Engelbrecht,
www.mariusengelbrecht.nl,
info@mariusengelbrecht.nl; tel. 0031-70-3545573 / 0031-6-48494358

Afbeelding waterklankbeeld gebaseerd op Alexander Lauterwasser, www.wasserklangbilder.de

 

 

 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy