Yogaleraar opleiding

Tarayogini, Kluisbergen (B)

24/03/2016

Trefwoorden: Tantrayana, homeopaat, beweging, Maaike Decock

 

nieuwsbrief-logo-tarayogini
 
 

Body & Mind Coaching

Stress & Energy Management

 
 
 
80
 
YOGA TEACHER EDUCATIONS: LU JONG & TOG CHÖD
 

Lu Jong en Tog Chöd zijn beide praktijken uit het Tibetaans Boeddisme, meer bepaald de Tantrayana stroming.
Beide hebben als doel het uitzuiveren van lichaam en geest.

Lu Jong, Tibetan Healing Yoga, gebruikt eerder de vrouwelijke energie en het directe effect is meer op het lichaam (gezondheid en gelukzaligheid).
Tog Chöd, the wisdom sword practice, gebruikt de mannelijke energie en het directe effect is meer op onze geest (een leeg en ruimte gevoel).

Lees meer over deze 2 opleidingen als teacher hieronder.

Sinds kort is er ook een specifieke opleiding voor wie werkt als trainer/coach/therapeut/consultant/homeopaat/dokter ... en wie mensen in "beweging wil brengen". Deze opleiding is een 4-daagse ... scrol naar beneden om er meer over te lezen.

Na een succesvolle afronding van de docentenopleiding, ontvangen de yogadocenten een certificaat dat aangeeft dat ze voldoende kennis en praktische ervaring hebben om deze kostbare Tibetaanse yogavormen te onderwijzen.

 
 
 
LM_-®NMI_TC_20_2413tulkulobsang_300dpi_4c_CMYK
 
Tog Chöd teacher opleiding
 

Tog Chöd is een krachtvolle dynamische beoefening.

Deze dans met het zwaard brengt ons rechtstreeks in het huidige moment.
De vloeiende bewegingen zijn duidelijk en vol van kracht terwijl we onze vijanden, onze (negatieve) emoties, verpletteren.
Er zijn geen vijanden buiten onszelf en zodra we ons dat realiseren kunnen we ophouden tegen de buitenwereld te strijden en leren we onze eigen werkelijkheid te creëeren.

We zijn gevangen in onze gedachten van het verleden en van de toekomst. Zij zijn als schaduwen die ons volgen, vol van angst uit het verleden en verwachting voor de toekomst. Hierdoor vergeten we te genieten van het mooie van het huidig moment. En om hier los van te komen moeten we ons hoofd (denken) afhakken!
We hebben Tog Chöd nodig!

Wil jij leraar worden in deze discipline, lees dan verder en klik hier.

Start opleiding september 2016

 
 
 
template-tarayogini-18
 
Lu Jong, Tibetan Healing Yoga, Teacher opleiding
 

De krachtige Lu Jong oefeningen zijn ongeveer 8000 jaar geleden ontstaan in Tibet. Kluizenaars die hoog in de bergen leefden, leefden in nauw contact met de natuur en hadden in de gaten dat de elementen in de natuur (aarde, wind, vuur en water) ook in hun eigen lichaam aanwezig waren. Door de natuur en de dieren die om hen heen leefden goed te bestuderen, ontstonden er vloeiende bewegingen gecombineerd met de ademhaling. Het doel was de elementen in het lichaam te zuiveren en in hun oorspronkelijk staat terug te brengen. Zo kregen ze het voor elkaar gezond te blijven, de harmonie tussen lichaam en geest te behouden en (lichamelijke en geestelijke) blokkades te laten verdwijnen.

Het zijn eenvoudige bewegingen die door iedereen uitgevoerd kunnen worden, en waarvan het effect al heel snel voelbaar is. Lu Jong is dynamisch, men zit nooit lang in een bepaalde houding. Door de combinatie van vorm en beweging en het gebruik van de ademhaling, opent Lu Jong geleidelijk de lichaamskanalen. Zo worden blokkades zachtjes losgemaakt en kan de energie weer op de juiste manier stromen. Hierdoor verbetert je lichamelijke gezondheid, je ziet de dingen helderder en je voelt meer energie.

Hoewel Lu jong eenvoudig is, kan het je leven veranderen.

Wil je leraar worden in deze yoga discipline, klik hier om meer te lezen.
Start nieuwe opleiding september 2016.

 
 
 
81
 
Gecertificeerde opleiding in bewegingen, ter bevordering van balans in lichaam en geest
 

Ben je een trainer/coach/therapeut/consultant/homeopaat/dokter, en wil jij mensen in beweging brengen?
Dan is de opleiding van Lu Jong teacher (basic) misschien wel iets voor jou.

Deze oefeningen hebben een grote meerwaarde voor mensen die te kampen hebben met stress.
De gevolgen van stress voor de gezondheid en de persoonlijkheid, worden op vandaag onderschat.Stress ondermijnt de weerstand en is één van de belangrijkste oorzaken van ziektes. Recente studies tonen aan dat 9% van de Belgische beroepsbevolking last heeft van burn-out klachten. Burn-in, burn-out, zijn geen hype of taboe, maar bittere ernst.

In deze opleiding worden de 5 basisoefeningen aangeleerd.
Het zijn zeer eenvoudige maar heel effectieve bewegingen die je in balans brengen op fysiek, mentaal en energetisch vlak.
Door de eenvoudige bewegingen die door iedereen uitgevoerd kunnen worden is het mogelijk om deze oefeningenaan te leren aan een zeer ruim publiek (mensen met burn-out, mensen met depressie, bejaarden, mensen met chronische pijnen, kinderen, … ).
Lu Jong is dynamisch, men zit nooit lang in een bepaalde houding. Door de combinatie van vorm en beweging en het gebruik van de ademhaling, opent Lu Jong geleidelijk de lichaamskanalen. Zo worden blokkades zachtjes losgemaakt en kan de energie weer op de juiste manier stromen. Hierdoor verbetert je lichamelijke gezondheid,  je ziet de dingen helderder en je voelt meer energie.

Nieuwe opleiding start op 5 september 2016.
Klik hier voor meer info.

 
 
 
71
 
 
 
 
 
Volg mij
 
img
 
img
 
img

 

Contact
 
 
 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy