Stemexpressie

Marius Engelbrecht, Den Haag (NL)

03/04/2016

Trefwoorden: Koningsteen, 't Landje, Oostraven, Robert Boerman
 

 

Stemexpressie
Bevrijd je stem, bevrijd jezelf.
Ontdek de helende en transformerende
kracht van je stem.


met Marius Engelbrecht


 

 

 

 

Oerzang

Een ontdekkingsreis in klank. Een heerlijk en ontroerend weekend klinken, zingen, dansen, ontmoeten, jamsessies en veel meer. Je eigen pure ongepolijste eerlijke kwetsbare en zo ontzettend mooie stem bevrijden en vanuit je diepste kern klinken – dat is Oerzang.

Weekend 29 april t/m 1 mei 2016, Koningsteen, Kapelle op-den Bos (B)

 

 Awake my Soul

Dans en stem outdoor festival. Dans (de 5 ritmes) en stemexpressie komen samen in een wervelend festival in de natuur. Aarde, hart en vleugels. Neem je tent mee. In samenwerking met Saryo van Lakerveld, 5 ritmes teacher.

13 t/m 16 mei, ‘t Landje, Borculo (NL)

 

De Bekkenstem

Een manier van klinken die je diep verankert in de grond en tegelijkertijd je stem vleugels geeft. Wordt de holle bamboe waardoor je lied kan klinken en je ziel kan stralen.

Weekend 3 t/m 5 mei, Oostraven, Epe (NL)

 

Zomerweek

Een week voor stem, lichaam en ziel. Een bevrijdend avontuur waarin je elke dag weer nieuwe dingen kunt ontdekken en beleven: via je stem op reis naar je essentie.

23 t/m 30 juli, Oostraven, Epe (NL)

 

Jaartraining

Een jaar voor verdieping in de wereld van klank, stem en ziel. Een training in begeleiderschap vanuit liefde en zelfvertrouwen. De Jaartraining is tevens het eerste jaar van de driejarige opleiding in stemexpressie.’Veel meer dan de bevrijding van mijn stem bleek het een bevrijding te zijn van mijzelf als compleet mens’ (Arnold, deelnemer)

Start 9-10 september 2016, Den haag (NL)

 

Marius: Ik geef nu zo’n twintig jaar workshops, trainingen en individuele begeleiding in stemexpressie en verschillende wegen van persoonlijke groei en therapie. In Nederland is inmiddels een grote groep liefhebbers van stemexpressie, waaronder veel mensen die het nu ook zelf doorgeven. De laatste jaren groeit de belangstelling in België ook, waar ik heel blij om ben. Naast workshops geef ik een opleiding in stemexpressie en de psychologische en spirituele achtergronden daarvan: de Jaartraining, inmiddels ook met twee vervolgjaren, het Verdiepingsjaar en het Masterjaar.

 

Stemexpressie is spelenderwijs je stem bevrijden en jezelf ruimte geven om te klinken en te stromen. Soms is dat eerst nog best spannend en zoeken maar dat hoort erbij. Drempels die je tegenhouden worden al doende overschreden. Dwars daardoorheen kun je een stem ontdekken die vanzelf lijkt te komen, die vrijheid en verbinding geeft: jouw stem, jouw leven, jouw lied. De oerkracht daarvan ervaren is magisch, elke keer weer.
Door te klinken leer je jezelf op een mooie manier kennen: je kunt ontdekken hoe jij staat in het leven, wat je tegenhoudt of wat je juist helpt. Door te klinken kun je oude patronen laten smelten en nieuwe vrijheid winnen. Je zult merken dat het om veel meer dan stem alleen gaat, dat je stem gebieden van je wezen opent, gebieden met eigen klanken en eigen wijsheid. In jouw stem zit je ziel en je leven verborgen. Verbaas je over het lied van je hart, van je buik, van jouw unieke levensweg.
Je hoeft niet te kunnen zingen en je hoeft zingen niet leuk te vinden om aan stemexpressie mee te doen. Ik noem het liever ‘klinken’ dan zingen: klinken kan iedereen, vrije klanken maken en van daaruit een eigen toon of eigen lied ontdekken.

 

Praktische info


Weekend Oerzang
29 april t/m 1 mei 2016, Koningsteen, Kapelle op-den Bos (B)
(van vrijdagavond 20 uur tot zondag 17.30)
€ 343 incl. maaltijden en overnachtingen; € 270 incl. maaltijden zonder overnachtingen

Awake my Soul
13 t/m 16 mei, ‘t Landje, Borculo (NL)
€ 365 incl. kampeerplaats en maaltijden; € 335 bij aanmelding vóór 15 april

 De Bekkenstem
3 t/m 5 mei, Oostraven, Epe (NL)
(van vrijdagavond 20 uur tot zondag 17.30), € 343 incl. maaltijden en overnachtingen

 Zomerweek
23 t/m 30 juli, Oostraven, Epe (NL), € 823 incl. maaltijden en 7 overnachtingen

 Jaartraining Stemexpressie
22 dagen, september 2016 t/m juni 2017, start 9-10 september, Den Haag (NL)


Informatie en aanmelding: Marius Engelbrecht, www.mariusengelbrecht.nl,
info@mariusengelbrecht.nl; tel. 0031-70-3545573 / 0031-6-48494358

Afbeelding waterklankbeeld gebaseerd op Robert Boerman, www.waterklankbeelden.nl 


 


 


 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy