Stemexpressie. Zomerweek en Jaartraining

Marius Engelbrecht, Den Haag (NL)

01/05/2016

Trefwoorden: oerkracht, zingen, koor, Veluwe


 
 

Stemexpressie                                       
 
Zomerweek en Jaartraining
 
Ontdekkingsreizen in klank
met Marius Engelbrecht
 

Zomerweek 23  t/m 30 juli, Centrum Oostraven, Epe (Veluwe, NL)
Jaartraining, 22 dagen, start 9 september, Den Haag
 
Beste lezer, ik wil je graag uitnodigen voor mijn activiteiten. De grootste zijn de Zomerweek en de Jaartraining. Ik geef nu zo’n twintig jaar workshops, trainingen en individuele begeleiding in stemexpressie en verschillende wegen van persoonlijke groei en therapie. In Nederland is inmiddels een grote groep liefhebbers van stemexpressie, waaronder veel mensen die het nu ook zelf doorgeven. De laatste jaren groeit de belangstelling in België ook, waar ik heel blij om ben.
 
Stemexpressie is een weg van persoonlijke ontwikkeling. Spelenderwijs je stem bevrijden en jezelf ruimte geven om te klinken en te stralen. Soms is dat eerst nog best spannend en zoeken maar dat hoort erbij. Drempels die je tegenhouden worden al doende overschreden. Dwars daardoorheen kun je een stem ontdekken die vanzelf lijkt te komen, die vrijheid en verbinding geeft: jouw stem, jouw leven, jouw lied. De oerkracht daarvan ervaren, met klank jouw bestaan bekrachtigen, dat is magisch, elke keer weer.
 
Door te klinken leer je jezelf op een mooie manier kennen: je kunt ontdekken hoe jij staat in het leven, wat je tegenhoudt of wat je juist helpt. Door te klinken kun je oude patronen laten smelten en nieuwe vrijheid verwerven. Je zult merken dat het om veel meer dan stem alleen gaat, dat je stem gebieden van je wezen opent, gebieden met eigen klanken en eigen wijsheid. In jouw stem zit je ziel en je leven verborgen. Verbaas je over het lied van je hart, van je buik, van jouw unieke levensweg.
 
Je hoeft niet te kunnen zingen en je hoeft zingen niet leuk te vinden om aan stemexpressie mee te doen.
 
De Zomerweek is een heerlijke week voor stem, lichaam en ziel. Een avontuur met elke dag weer nieuwe ervaringen en ontdekkingen. Ik verheug me altijd weer op zomerweken, mensen op hun mooist, kwetsbaar en krachtig, elk mens anders, elk lied anders, de groep als ondersteunend koor, getuigen van elkaar.
 
De Jaartraining is een jaar waarin we met een vaste groep de diepte in gaan, behalve voor je eigen proces en bevrijding is het ook een opleiding waarin je aspecten van begeleiden leert kennen. Je stem is een heel persoonlijk intiem instrument. Daarom kom je tijdens klinken zoveel tegen: plezier, ontroering, schroom, lading, verdriet, kracht, inzicht, stilte. Door al die lagen te laten klinken en spreken opent zich steeds meer de werkelijke jij. We beleven de wereld van oerzang en de helende kracht van je stem, klank als energie (vormen, kleuren, voelbaar en haast tastbaar), dans- en bewegingsexpressie, innerlijk kind- patronen, jouw eigen klank, jouw eigen lied. Het is steeds de kunst je aan de ene kant over te geven aan de stroom, en tegelijkertijd te gaan staan voor wie jij bent en waar jij voor gaat.

 
Praktische info:
 
Zomerweek Stemexpressie
23 t/m 30 juli 2016, Centrum Oostraven, Epe (NL) www.oostraven.nl
Prijs: € 823,- inclusief maaltijden en overnachtingen (op tweepersoonskamers; voor eenpersoonskamers rekent het centrum toeslag). Er is een betalingsregeling mogelijk.
 
 
Jaartraining Stemexpressie
22 dagen, meestal vrijdag en zaterdag, soms ook zondag; september 2016 t/m juni 2017, start 9-10 september, Den Haag (NL)
Overnachting kan in het stadsklooster, onze buren.
 
 
Meer stemexpressie:
Awake my Soul  13 t/m 16 mei, ‘t Landje, Borculo
De Bekkenstem  3 t/m 5 juni, Oostraven, Epe
 
Meer informatie en aanmelding: Marius Engelbrecht, www.mariusengelbrecht.nl,
info@mariusengelbrecht.nl; tel. 0031-70-3545573 / 0031-6-48494358

 

 
 

 

 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy