De Parel. Zomeraanbod 2016

De Parel, Gent (B)

12/05/2016

Trefwoorden: Sint-Martens-Latem, Sammy Vienne, Pieter Baets, Johanna Descamps 
Logo_new (zonder txt).jpg

ZOMERAANBOD


WIJ ZIJN MORGEN  

 25 en 26 juni 2016 – Sint-Martens-Latem

 

 http://www.inimail.be/mailing-files/20150617.Sammy/sammy.jpg

 

“Veel mensen voelen zich diep geraakt door de ernstige schade die de natuur en het leven op Aarde wordt toegebracht. Omdat we ons zo machteloos voelen, leidt deze pijn vaak tot schuldgevoelens of ontkenning, met als resultaat dat we onze geest afsluiten. (…) Maar we kunnen onze pijn om de wereld leren waarderen als een toegangspoort tot een diepgaand deelgenootschap in de zelfgenezing van de wereld.” (Joanna Macy) 

Tijdens dit weekend laten we ons inspireren door het werk van Joanna Macy. Zij brengt de kracht van de boeddhistische spirituele traditie samen met een diepe ecologische kijk. Persoonlijke ervaringen worden via oefeningen, rituelen en meditaties verbonden met de globale situatie van mens, samenleving en planeet. Dit “verbindingswerk” schept ruimte voor erkenning, delen, dankbaarheid … en is een bron van kracht om met nieuwe ogen te kijken en nieuwe wegen in te slaan.

Deze workshop is een samenwerking tussen De Parel en Labo vzw en wordt begeleid door Sammy Vienne en Pieter Baets.

Info en inschrijven: www.labovzw.be of www.parelsgewijs.beDE STEM VAN JE HART

18 tot 22 juli 2016 – Orval (Ardennen)


http://www.inimail.be/mailing-files/20130410.Sammy/Sammy2.jpg

 

Wanneer er later vele wegen voor je open liggen en je niet weet welke je moet nemen, sla er dan niet op goed geluk één in, maar ga zitten en wacht. Haal vol vertrouwen net zo diep adem als je adem hebt gehaald op de dag dat je ter wereld kwam, zonder je door iets te laten afleiden. Wacht en blijf wachten. Beweeg je niet; wees stil en luister naar je hart. Wanneer dat dan tot je spreekt, sta op en volg zijn stem.”
(Susanna Tamaro, De stem van je hart) 

Deze vierdaagse workshop biedt een unieke combinatie van biografisch werk, lichaamswerk en meditatie. Je gaat op zoek naar jouw unieke levenskracht die richting kan geven aan je bestaan. Niet naar een geforceerd doel of project, maar naar jouw natuurlijke en oorspronkelijke energie en levensstroom. We gaan op zoek naar de wijsheid van jouw levensloop en naar de diepte van jouw essentie. We werken rond thema’s als: wat heb ik al geoogst in mijn leven, wat inspireert me, wat geeft me ademruimte, kan ik contact maken met mijn ‘dieper weten’, waar wil ik mijn kracht voor inzetten, …

De begeleiding is in handen van Samy Vienne (coach, trainer en levensloopbegeleider) en Ida Jonniaux (lichaamsgericht therapeut).

Info en inschrijven via Oost West Centrum: www.owc.be

  

JEZELF DRAGEN

27 en 28 augustus 2016 – Sint-Martens-Latem

 

  http://www.inimail.be/mailing-files/20150617.Sammy/sammy.jpg

  

Achter de poort van het voelen van je zwakheid, ligt je kracht.
Achter de poort van het voelen van je angst, ligt je veiligheid.
Achter de poort van het voelen van je eenzaamheid, ligt het vermogen tot liefhebben.
Achter de poort van acceptatie van je gemis, ligt je vervulling nu.
(vrij naar E. Pierrakos) 

Het is mogelijk de vaardigheid te ontwikkelen om jezelf te dragen ! Het gaat om het creëren van een bedding in jezelf, waar je al je gevoelens kunt ontvangen, doorvoelen en dragen, zowel de vreugdevolle als de lastige. Je hoeft daarvoor niets aan jezelf te veranderen of te verbeteren. Het volstaat te leren dat je aanwezig kunt blijven bij elk gevoel dat in je leeft. Met kleine stapjes kun je het vertrouwen opbouwen dat jij niet verdwijnt als je een moeilijk of lastig gevoel ruimte geeft.

Sammy Vienne (coach, trainer en levensloopbegeleider) en Johanna Descamps (psychotherapeut, coach en trainer) zijn de begeleiders. 

Info & inschrijven: www.parelsgewijs.be (rubriek workshops).


 

 


Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy