Praktijkhuis De Clerck. Nieuwsbrief juni 2016

Praktijkhuis De Clerck, Sint-Niklaas (B)

04/06/2016

Trefwoorden: Bert Hellinger, opstellingen, Innerlijk kind, Franz Ruppert

 Hoofding

 

Concentreer je op het feit dat je bereid bent om te leren,
Wees bereid om de eerste stap te zetten, hoe klein die ook is.
dan gebeuren er fantastische wonderen.
Louise Hay
 

‘Opstellingen’ vindt zijn oorsprong bij Bert Hellinger, die eind jaren ’80 het familiesysteem ontwikkelde. Dit fenomeen heeft zich de afgelopen 30 jaar over de hele wereld verspreid.
Voor de meeste mensen die nog nooit over opstellingen gehoord hebben is het bijzonder lastig zich hier iets bij voor te stellen. Wil je begrijpen wat het is en wat het doen, dan zeggen wij direct; “ Kom dit ervaren”. Want soms kunnen woorden dit niet duidelijk maken en komt het aan op voelen/ervaren.

 

EXTRA NIEUWSBRIEF

 

INNERLIJK KIND OPSTELLING

 

Innerlijk Kind opstelling dag. Wil jij kijken naar het fragiele stuk van jezelf dat gekwetst, boos of eenzaam is? Deze dag gaan 5 innerlijk kind opstellingen door.

Het is zoals een familieopstelling -  het wetende veld laat zien wat gezien mag worden -  en jouw innerlijk kind zal hierbij ook een rol invullen.

Wil jij een stukje loslaten van je overvolle rugzakje, wees dan welkom en schrijf je tijdig in voor je plaats te reserveren.

De volgende datums zijn:

Dag:  zaterdag 4 juni van 10u tot 17u
           zaterdag 24 september van 10u tot 17u

Inschrijvingen via de website of info@praktijkhuis-declerck.be

Zeker melden als representante of een Innerlijk Kind opstelling.

Prijs: 65 euro voor Innerlijk Kind opstelling  -   35 euro voor representant
 

Frozen Body workshop

 

Start op vrijdag 9 september 2016

Meer informatie :  website www.praktijkhuis-declerck.be

8 weken training verdeeld om de 14 dagen.

Het hele traject is 270 euro (100 euro voorschot)

 

Inschrijving: Bankrekening: AXA BE44 7509 5640 8745    -    BIC: AXABBE22

                        Naam Praktijkhuis De Clerck  

                        Inschrijving WORKSHOP + startdatum + je naam

 

 

 

 

The Key to Your Heart  - donderdag 21 juli en vrijdag 22 juli 2016

 

2 Daagse workshop vol LIEFDE!

 

Inhoudelijke praktijk en theorie van de workshop

 

·         Zorgen voor onszelf en jezelf waarderen, liefhebben en van houden!

·        We gaan ons trillingsveld anders instellen.

·         Liefde naar onvoorwaardelijke liefde omzetten.

·         Jij bent belangrijk en daar werken we aan in dit weekend.

·         De overtuigingen van hoe liefde in deze tijd werkt loslaten.

·         Onvoorwaardelijke liefde is zorgen voor jezelf op de  eerste plaats.

·         Hartcoherentie

·         Visualisatie en meditatie op ons hartcentrum

·         De wet van aantrekkingskracht op liefde versterken en programmeren.

·         Affirmatie

·         Innerlijk kind werken

·         Het gekwetste kind dat liefde vroeg helen. We bouwen in de twee dagen ons energieveld anders op. Iedereen staat in verbinding met iedereen, bewust of onbewust.

      De tools voor liefde  worden je gegeven om je pad der liefde te veranderen. We gaan onze blokkade transformeren om eerst onszelf graag te zien.

      Wat staat er in de weg, waarom hou je niet echt van jezelf? Waarom waardeer jij je niet echt, waarom koester jij jezelf niet zoals het zou moeten zijn?
 

Thema “Vanuit het verlangen” nieuwe methode opstellingen

 

Opstellingen datum 29 augustus van 10u tot 17u

Locatie kan in buitenlucht zijn, graag gepaste kledij voorzien

 

Thema verlangen zit meestal snel vol. Angsten kan voor spinnen tot angsten voor onder personen te komen,… Verlangen naar een nieuwe relatie, liefde, een nieuwe job of er gewoon bij te horen.  Als je wil werken aan de angsten en waarom je telkens geblokkeerd ben ,  nodig ik je uit om deel te nemen aan deze opstelling “verlangen” dag.

Verlangens hebben we allemaal. Grote en kleine. De meeste geraken vervuld of verdwijnen zonder meer. Sommige verlangens blijven echter onvervuld aan je knagen. Je blokkeert op de een of andere manier  op het realiseren ervan in de dagdagelijkse werkelijkheid wat je helemaal niet wilt en ook niet begrijpt.

 

 

Achter elk verlangen gaat een wereld aan ervaringen schuil. Een zeer complexe mix van de omstandigheden waarin je opgroeide; de
zaken die je meemaakte, patronen die je overnam van je ouders of andere belangrijke mensen in je leven en zo meer. Op basis daarvan ontwikkelde je jezelf tot wie je nu bent met je gewoonten, karaktereigenschappen en eigenaardigheden. Van sommige aspecten ben je jezelf bewust, van andere helemaal niet. Vooral dat wat onbewust in je leeft wil wel eens een spelbreker zijn bij het vervullen van je verlangen(s). Opstellingen zijn vooral bekend geworden door het werk van Bert Hellinger. Hij is diegene die de inzichten kreeg en er zijn levenswerk van gemaakt heeft. Dr. Prof. Franz Ruppert heeft het werk van Hellinger bestudeerd en verder ontwikkeld volgens de ervaringen die hij opdeed als psycholoog en docent. Ruppert spreekt van ‘meergenerationele psychotraumatologie’ . Hij legt meer de klemtoon op de innerlijke of intrapsychische dynamiek en zal naast de context (familie) ook werken met deelaspecten van de opsteller (bv een bang deel van jou of een deel dat heel hard heeft gezorgd voor zijn zieke moeder of een deel dat stoer deed om niet gepest te worden of jij als vijfjarig kind die een huisbrand heeft meegemaakt).

 

 

 

Innerlijk kind 2-daagse healingwerk/chakra/innerlijk kind opstelling;

 

 

2 DAAGSE WORKSHOP 10 en 11 september

In essentie is een kind puur, vrij, speels en impulsief. Het heeft er ook alle recht toe om zo te kunnen zijn. Het is ontzettend belangrijk om de kwaliteiten van het kind naar waarde te schatten. Dan hebben we niet alleen over "onze “kinderen of kinderen in onze omgeving, maar ook zeker over het kind in onszelf met wie heel wat volwassenen in de loop der jaren het contact verloren. Als je weer contact kan maken met de kwaliteiten van jouw Innerlijk Kind schep je een ruimte om bijvoorbeeld geluk, blijheid, vervulling en overvloed voor jezelf te creëren.

Vaak zijn we ons echter niet volledig bewust van onze innerlijk kind-wonden zodat het ook moeilijk is om deze los te laten. We blijven hangen in een verhaal van bv. het steeds weer de eigen ouders aanwijzen als zondebok van je problemen. Of het de eigen ouders verheerlijken onder de mom van: voor je ouders dien je respect te hebben of zij zullen het wel beter weten. Elk kind draagt bijzonder veel wijsheid in zich en is absoluut gelijkwaardig aan een volwassene.

Zoals in je genogram-stamboom-ieder heeft recht op een plaats, erkend en herkend te worden.

In deze 2-daagse workshop gaan we aan de gang om dat innerlijk kind meer ruimte te geven in ons systeem. Dit is een praktijkgerichte en creatieve workshop. Aan de hand van intuïtief tekenen, gerichte oefeningen, rollenspelen, meditaties, innerlijk kind opstelling(extra aan te vragen op voorhand), komen er al doende meer inzichten en kan er ook heling ontstaan. Het vertrekpunt is ons hart. Als we vanuit de diepte van ons hart onze aan innerlijk-kind-issues aangaan, kan er spelenderwijze verlichting komen. Wel is het zo de emoties die naar boven komen, we gaan gebruiken als tool en transformeren. Er zal een veilige ruimte en groep gecreëerd worden zodat je naar een staat van overgave durft te gaan.

 

Wat doen we de 2 daagse:

 foto-therapie-energie therapie-transformeren-innerlijk kind werk-innerlijk kind Zijn en transformeren van belemmeringen/overtuigingen

en blokkades begeleide regressie en als de tijd het toelaat de energie koorden benaderen en transformeren

 Meer uitleg op onze website.

 

Meebrengen:

 foto's van jou als kind-foto's van je ouders. Kleurpotloden en eventueel een troostvoorwerp dat je gebruikte als kind.

 

  • Uur: 10u tot 16.30u (kan uitlopen)
  • Prijs workshop: 99 euro (inbegrepen fruit-koffie-thee-water, zonder een innerlijk-kind-opstelling)
  • Prijs workshop met een innerlijk kind opstelling 135 euro.
  • Indien het financieel even moeilijk ligt mag je je inschrijven en als je saldo op de startdatum in orde is kan je mee in stappen. Hoe sneller je inschrijft, hoe beter voor jezelf voor je betalingsplan.
  • Water-thee en versnaperingen zijn aanwezig.
  • Broodjes kunnen besteld worden voor de lunch. Dit meedelen telkens voor 10u.
  • Meebrengen: pantoffels of sokken- gemakkelijke losse kledij. Foto kinderjaren-ouders.
  • Min. 4-max. 7
  • Nuttige informatie: Inschrijven via mail en voorschot op tijd overboeken.

 

 

 

 

 

Bankrekeningnummer betaling voorschot: AXA BE44 7509 5640 8745

BIC: AXABBE22

Naam: Praktijkhuis De Clerck

Inschrijving WORKSHOP + startdatum + je naam

 

 

 

 

Traject – coaching Innerlijk kind werk – Op afspraak

 

Herken je één van de onderstaande problemen?

 

Onrustig gevoel-problemen op gezondheidsvlak-energieproblemen-angsten-depressie-slaapproblemen-problemen met je dagelijks werk-moeilijk contacten maken-drempelvrees-hoofpijn-rugpijn-financiële problemen-schuldgevoelens-problemen met het vinden van de correcte relatie-teveel verantwoordelijk op zich nemen- perfectionisme-smetvrees-gewichtsproblemen-relatieproblemen-niet durven je te uiten-je als vrouw je niet durven laten zien-als man niet gehoord of gezien worden-je voelt een belemmering-problemen met je kind(eren)- je rol als moeder –jezelf niet waarderen-jezelf niet liefhebben-niet gezien worden-waar sta jij in het gezin-scheiding verdriet-familie problemen-problemen met je omgeving en zo veel meer.

 

We hebben uit onze kindertijd patronen opgenomen die kenbaar zijn in ons volwassen leven nu. We hebben een overlevingsstrategie ontwikkeld om onze gevoelens te negeren, en onze emoties te onderdrukken. Toch kan je stap per stap je rugzak leren ledigen dat voor jou een verademing is.

Ben jij elke dag tegen je emotie of gevoelens aan het vechten?

Ben jij zoekende in werk-relatie-ouderrelatie of heb je bepaalde kwalen in je lichaam die je nader wilt bekijken waarom ze er zijn? Heb je angsten-verdriet-kan je moeilijk loslaten-eenzaamheidsgevoel-zoekende naar iets? Een burn-out of zit je volledig vast.

Heb je amper energie en voel je dat je niet verder kan.

In de praktijk werken we op verschillende manieren wat jij nodig hebt en wat bij je past en helpt om je te ontplooien.

Elke sessie is verschillend en is in het innerlijk kind werk telkens inbegrepen: Voetreflexologie-bio dynamische cranio sacraal-innerlijk kind werk en heling- meditatie oefeningen-gronding oefeningen-heling werk-systeemopstelling of familieopstelling- innerlijk kind opstelling. Kleursessie en affirmatie. Wat wil jij bereiken. Kortom wat jij nodig hebt om gezond en energievol te worden.

Je begrijpt dat 1 sessie geen wonderen kan verrichten en daarom deze mooie formule. We gaan heel het traject samen door, je stamboom gaan we onderzoeken welke ziekten, welke loyaliteiten jij meedraagt dat niet van jou zijn!

Als jij klaar voor bent om te groeien, en je rugzak te ledigen, je zorgen te delen en samen deze om te zetten naar bruikbare energie, mag je me contacteren voor je eerste afspraak op het nummer 0499 41 51 94 of me mailen.

 

Er zijn al mooie resultaten geboekt door een traject-coaching te volgen!

 

 

 

 

Enkele recensies:

Dank je wel Bien, zonder jou had ik de eerste stap niet gezet. Je bent een warme dame met een warm hart. Het was een behoorlijk  traject maar men leven is gewoonweg subliem veranderd. Bedankt . Sofie (Dendermonde)

Via mijn osteopaat ben ik bij het praktijkhuis terecht gekomen. Sabine heeft eerst mijn leven grondig overhoop gehaald. De sessies die ik onderging bij haar waren heel intens. Maar omdat ik vertrouwen had in haar werkwijze bleef ik komen bij haar. Uiteindelijk na enkele maanden ben ik fier op mezelf. Ik heb het traject goed doorstaan. Mijn rugproblemen zijn weg. Ook andere symptomen waar ik mee kamde. Hoe ze het doet, is me nog altijd een raadsel, maar ze gaat tot de wortel en ben blij dat ik naar het praktijkhuis ben gestuurd toen. Mijn leven is totaal anders, getransformeerd hoe ze het zegt. Dank je wel Sabine! Ik heb al enkele doorgestuurd naar jou, en dat blijf ik doen. Werk zo verder op je intense manier, liefdevol met een vleugje humor. In April start ik mee in de workshop. Om nog verder te groeien. Bedankt ! Tamara W.

Dag Bien, ik vind je een schitterende madam in het leiden met zorg van opstellingen. Daarvoor wil ik je erg voor bedanken, heb daar veeeeeeeeeeel aan gehad! V

Ik vond je dat je Innerlijk kind opstelling heel goed en zorgvol hebt gedaan/begeleid. Het was een nieuw eyeopener voor mezelf en dank je wel voor je begeleiding. Mieke

Dag Sabine, wat jij in beweging brengt kon ik eerst niet vatten, maar ik ben zo opgelucht dat ik het traject bij jou heb doorstaan volledig en mijn ouders merken enorm dat ik anders ben nu. Je bent iemand die het beste uit iemand kan halen, nooit gedacht dat ik anders zou leven. Thanks poppie, je weet wel:). Caroline (Merksem)


 

WELKOM!

Praktijkhuis De Clerck

 

 

 

Gratis parkeren rond het praktijkhuis!

Inschrijven kan via info@praktijkhuis-declerck.be

 

 

 

Contactgegevens

 

 

Praktijkhuis De Clerck

Lepelhoekstraat 49 te Sint-Niklaas

GSM  0499.41.51.94
www.praktijkhuis-declerck.be


Inschrijven op nieuwsbrief?
Dat kan via 
info@praktijkhuis-declerck.be. 

 


 

 

 

 

 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy