De meest unieke opleidingen voor onderwijs en opvoeding in Belgie - Nascholingsprogramma 2016-2017

Samtati, Duffel (B)

18/08/2016

Trefwoorden: leerkrachten, lesgeven, Onderwijsopstellingen, Hilde Van Bulck

 
 
Inspiratiemail van The New Life Teaching
Wordt deze email niet correct weergegeven? Bekijk hem online

De meest unieke opleidingen voor onderwijs en opvoeding in België

Nascholingsprogramma 2016-2017
Augustus door Hilde Van Bulck
INHOUD
1. Ze zijn er weer! Intensieve trainingen voor leerkrachten, directeurs en ouders.
2. Onderwijsopstellingen: Een overvloed aan oplossingen voor school-en leerproblemen
3. In de kijker! Transformatietraject opstellingen met specialisatie onderwijs
4. Hét boek voor bewuste scholen en vitale leerkrachten.
5. In de kijker! Jongeren, een schat aan talenten. Houd ze aan boord.
6. Lezingen
7. Pure Child
8. Kalender
9. Een nieuw schooljaar

1. Ze zijn er weer! Intensieve trainingen voor leerkrachten, directeurs en ouders. 
 
Onlangs kreeg ik de vraag van een directeur uit een Nederlandse basisschool of dit concept al opgenomen was in de leerplannen. Het is zo uniek, ondersteunend en bevrijdend dat het inderdaad een meerwaarde is. Bovendien kun je het toepassen in zo veel verschillende situaties dat je het net als fietsen nooit verleert. De opleiding waarin je sterk persoonlijk begeleid wordt, is ervaringsgericht en is gebaseerd op het boek De eigenwijze kikker. Een investering die de moeite loont!
 

Inspirerend en motiverend lesgeven vanuit het lichaamsbewustzijn. Je leert stevig met twee voeten op de grond les geven of ouder te zijn, leermotivatie te bevorderen en het zijnswiel toe te passen. De snelle resultaten zullen je verrassen. Lees verder…

Van woensdag 2 t.e.m. zaterdag 5 november 2016 in Affligem (Oost-Vlaanderen)
Van maandag 10 t.e.m. donderdag 13 april 2017 in Wange (Limburg)
Van maandag 7 t.e.m. donderdag 10 augustus 2017 in Walem (Antwerpen)

Meer info en inschrijven  (De eigenwijze kikker gratis)2. Onderwijsopstellingen: Een overvloed aan oplossingen voor school-en leerproblemen.
 
Er is in 2016 geen enkele reden meer waarom problemen op school lang zouden moeten aanslepen. Er is geen reden meer waarom je tijd, inspanningen en energie met beperkt resultaat zou steken in een lange reeks gesprekken, vergaderingen en bijsturingen als je de kracht van onderwijsopstellingen kent. Wie kwaliteitsvolle opstellingen heeft meegemaakt, heeft geen woorden meer nodig om overtuigd te zijn van hun nut. De opstellingen van The New Life Teaching onderscheiden zich door een respectvolle benadering, een verfijnde afwerking, een diepgaande integratie, een persoonlijke stijl én een jarenlange ervaring in het onderwijs.

Loop je vast met je klas, je collega of je team? Onderwijsopstellingen bieden als systemisch werk een helder antwoord op de vele problemen waar een school mee te maken heeft. Ze geven inzicht in de mogelijke verstrikkingen of dynamieken die in en tussen de verschillende groepen werkzaam zijn. Een opstelling is een intense ervaring die je blik verruimt en zorgt voor beweging en herstel. Lees verder…

 zaterdag 22 oktober 2016 in Borsbeek
 woensdag 10 mei 2017 in Affligem

Meer info en inschrijven

3. In de kijker! Transformatietraject opstellingen met specialisatie onderwijs.
 
Wil je de wetmatigheden van systemisch werk (opstellingen) gemakkelijker herkennen op je school of zou je er zelfs beleidsmatig mee aan de slag willen gaan, dan is onderstaand transformatietraject misschien iets voor jou. Ben je papa of mama en wil je voor je kind weten wat bij het familiesysteem hoort en wat bij de school hoort, dan kan dit traject eveneens zinvol zijn voor jou. 

Zware emotionele feiten uit vorige generaties van je familie zoals het overlijden van een ouder, miskramen, abortussen, seksueel misbruik, oorlogsfeiten enz… kunnen zich als een onzichtbare onderstroom in je leven manifesteren via angst, ziekten, relatiemoeilijkheden of problemen op het werk. We zijn ons nauwelijks bewust van de invloed die onze familie op ons heeft. Lees verder…

 Blok 1 – zaterdag 19 en zondag 20 november 2016
 Blok 2 – zaterdag 7 en zondag 8 januari 2017
 Blok 3 – zaterdag 4 en zondag 5 februari 2017
 Blok 4 – zaterdag 25 en zondag 26 maart 2017
 Blok 5 – zaterdag 29 en zondag 30 april 2017 (Specialisatie onderwijs) 
 Blok 6 – zaterdag 27 en zondag 28 mei 2017 


4. Hét boek voor bewuste scholen en vitale leerkrachten.
 
De eigenwijze kikker - Het geheim van lesgeven en opvoeden hoeft met zijn derde druk in anderhalf jaar tijd nauwelijks nog een aanbeveling. Boeiende voorbeelden waarin je jezelf herkent en krachtige oefeningen om alleen of in groep te doen. De inhoud geeft ademruimte, inspiratie en zet aan tot creativiteit. In de vierdaagse opleiding Het geheim van de eigenwijze leerkracht, directeur en ouder oefenen we de werkwijze zodat je bekrachtigd aan de slag kunt. 

Met veel belangstelling heb ik je boek gelezen. Je boek gaf herkenning en vertrouwen dat niet alleen ik anders naar onderwijs kijk. Ik ga in onze eerste vergadering van dit schooljaar zeker gebruik maken van de handreikingen uit De eigenwijze kikker. Dank je voor de inspiratie. (M.P. adjunct-directeur en leerlingenbegeleider)


5. Jongeren, een schat aan talenten. Houd ze aan boord.

De onderwijsdienst van de stad Oostende is bezorgd om het uitvallen van jongeren op school en heeft me uitgenodigd als hoofdspreker op hun studiedag ‘Jongeren, een schat aan talenten. Houd ze aan boord.’ op 21 oktober. Noteer de datum alvast in je agenda. Meer info volgt later. 

The New Life Teaching is de uitnodiging om het hoogste bewustzijnspotentieel van jezelf in je dagelijks bestaan te leven. Alles is al aanwezig. Die uitnodiging geldt voor iedereen. Ook voor jongeren die in het zogenaamde reguliere systeem dreigen uit te vallen. Meer lezen...

6. Lezingen
 
De lezingen van The New Life Teaching blijven je bij. Het zijn eye-openers die je op een verfrissende manier naar het besproken thema doen kijken. Bovendien zijn ze ontstaan uit de doorleefde ervaringen van de spreker en met humor doorweven. Een ideetje voor je school of organisatie.

7. Artikels in Pure Child

Ik schrijf regelmatig artikels voor Pure Child, een digitaal magazine voor ouders en leerkrachten.  


8. Kalender

9. Een nieuw schooljaar.
 
Alles wat nieuw is geeft nieuwe mogelijkheden en kansen tot verfrissing. 
Zelfs als de school en de collega's nog dezelfde zijn, kan de aanvang van een nieuw schooljaar een aantrekkelijke elan geven. De tips van The New Life Teaching zijn wellicht een steun of een inspiratiebron. Ik wens je in ieder geval een prachtig jaar en veel zonnige kinderen en leerlingen.  
 
Met levenslustige groet
Hilde Van Bulck


 
Expert in THE NEW LIFE TEACHING
Spreker, Opsteller, Transformator,
Opvoedingsexpert, Auteur, Lichtwerker
Auteur van 'De eigenwijze kikker'
Auteur van 'De nacht van ons leven'

info@the-new-life-teaching.com
www.the-new-life-teaching.com

015 31 54 81
0493 247 547

The New Life Teaching is een concept van Samtati BVBA - Hilde Van Bulck
The New Life Teaching op facebook     Stuur deze mail door naar een vriend 
Copyright © 2016 Samtati BVBA - The New Life Teaching, All rights reserved.
Dit is de inspiratiemail van The New Life Teaching - www.the-new-life-teaching.com

Mijn contactgegevens zijn:
Samtati BVBA - The New Life Teaching
Gasstraat 19
Duffel 2570
Belgium
 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy