Voeding als eerste medicijn

Reliantie Instituut, Wevelgem (B)

24/08/2016

Trefwoorden: Dr. Geert Verhelst, Fytotherapie, Orthomolleculair, voedingsgewoontes

Erkend opleidingsverstrekker

GENT - KORTRIJK - AALST


VOEDING ALS EERSTE MEDICIJN

" Laat voeding je geneesmiddel zijn

en je geneesmiddel je voeding. "

- Hippocrates -

Unieke opleiding met Dr. Geert Verhelst

Autoriteit in Nutritionele Geneeskunde en Fytotherapie.

Afgestudeerd als arts, in de Unitaire Homeopathie en Orthomolleculaire Geneeskunde.

Wetenschappelijk verantwoordelijke bij diverse bedrijven en gedreven onderzoeker.

Gewaardeerd docent omwille van zijn ruime ervaring en parate kennis.

De vele opkomende ziektes tonen dat de gezondheidskwaliteit er niet beter op wordt

Een niet gebalanceerde voeding legt de basis voor vele ziekten:

van allergieën en chronische vermoeidheid, stofwisselings- en immuniteitsproblemen

tot hartkwalen, beroertes, osteoporose op jonge leeftijd, enz ...

Vooraleer er symptomen zijn, waren er al biochemische processen in het lichaam, die men niet ziet.

Het is stilaan gekend dat men dus zijn ziektes kan "kweken".

Gezondheid gaat ook verder dan berekenen van calorieën, mineralen en vitaminen.

En voeding wordt ook onzuiver door de ingrijpende bewerkingen ervan.

8 lesdagen cursus te Gent vanaf 30 sept 2016

1) voor iedereen die beseft dat kennis over voeding een hoofdrol speelt in gezondheid en welzijn

2) vooral voor therapeuten, coaches, zorgverleners die hun bestaande praktijk meer diepgang willen geven

Afsluit inschrijvingen op 4 sept 2016


Tijdens de cursus leert men

Wat er mankeert aan "schijnbaar" gezonde voeding en hoe er schade door ontstaat,

hoe zuivere voeding herkennen en hoe zijn voedingsgewoontes veranderen,

hoe inzicht krijgen in allerlei risicofactoren en in verschillende ziektebeelden,

welke degelijke preventie er tegen bestaat en welke aanpak men kan hanteren.

Thema's in de eerste 2 lesdagen

(= Basiscursus die ook apart kan gevolgd worden)

* macronutriënten: de 3 grote voedingsgroepen: koolhydraten, eiwitten en vetten

* micronutriënten: mineralen, vitaminen, essentiële vetzuren en essentiële aminozuren

* gevolgen van voedingsfouten op termijn

* tekorten in de verschillende Westerse diëten

* voor- en nadelen van veganisme, raw food, oerdieet of paleodieet, macrobiotiek, bloedgroependieet

* het testament van geraffineerde suiker, welke ongeraffineeerde suiker bestaat er

* wat is het voordeel van stevia, waarom is aspartaam te vermijden

* functies van vitaminen en mineralen

* waarden en misverstanden rond kruiden en voedingssupplementen

Thema's in de vervolglessen

* risicofactoren voor verschillende soorten symptomen

* micro-organismen als basis voor infectieziekten

* ziektekiem ondergeschikt aan de bodem waarop die valt

* diabetes type b, toenemende levensstijlziekte op jongere leeftijd

* misverstanden rond cholesterol en statines

* preventie en aanpak van verhoogd cholesterolgehalte, hart- en vaatziekten,

diabetes, gewrichtsklachten, osteoporose, zwakke immuniteit, e.a.

* voedingsupplementen en kruiden tegen en bij infecties

* leef- en eetgewoonten bij verzwakte immuniteit

* mythe rond calcium en magnesium

* nuttige combinaties van natuurlijke voedingssuplementen

* pathologie van spijsverteringsstelsel, bloedsomloop, e.a.

Voordeeltarief + mogelijkheid tot 40% KMO subsidie voor boeking op Totaalpakket


Info & inschrijving

tel 0032 56 41 03 10 - www.reliantie.org - gsm 0032 477 51 01 01


Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy