De Bekkenstem. Stemexpressie met Marius Engelbrecht

Marius Engelbrecht, Den Haag (NL)

08/01/2017

Trefwoorden: lichaamswerk, stemexpressie, Koningsteen, Epe

  

 

De Bekkenstem

Stemexpressie met Marius Engelbrecht

Vrijheid, vertrouwen en ruimte in jezelf. Je stem als weg naar je essentie.


 

 

 

 

De Bekkenstem
3 t/m 5 maart, Centrum Koningsteen, Kapelle op-den Bos

De Bekkenstem is een manier van klinken die je diep verankert in de grond en tegelijkertijd je stem vleugels geeft. Een stem die een kanaal in je open waardoor kracht kan vrijkomen en klinken. Je ontwikkelt in korte tijd openheid in je lichaam, ruimte voor je hart, verbinding van benen, buik hart en hoofd. De bekkenstem opent een levengevende en scheppende energiestroom. We doen daarbij ook energetische en eenvoudige adem-oefeningen waardoor het effect door je hele lijf voelbaar wordt. Het is een manier van klinken die diep doorwerkt en veel energie geeft, ook in de dagen erna. Wordt de holle bamboe waardoor je lied kan klinken en je ziel kan stralen.

 

 

‘De bekkenstem – hoe kom je er op? – de bekkenstem is echt ongelofelijk. Hij opent een kanaal in je, verbind je rechtstreeks met je kern. Alleen de essentie. De openheid die je met stemexpressie meestal na een paar uur gaat voelen, bereik je hier meteen en volledig’.

    Geraldine de Hulster

 

 

‘Wat een powerweekend zeg! Dit is schoonspoelen. En wat vond ik het fijn om voluit te mogen klinken. Ik ben nog steeds al het los gewassene aan het verwerken’.

        Akke Rus

 

 

 

Stemexpressie is spelenderwijs je stem bevrijden en jezelf ruimte geven om te klinken, te stralen en te ontmoeten. Dat kan eerst best spannend zijn en zoeken, maar dat hoort erbij. Drempels die je tegenhouden worden al doende overschreden. Dwars daardoorheen kun je een stem ontdekken die vanzelf lijkt te komen, die vrijheid en verbinding geeft: jouw stem, jouw leven, jouw lied. De oerkracht daarvan ervaren is magisch, elke keer weer.
Door te klinken leer je jezelf op een mooie manier kennen: je kunt ontdekken hoe jij staat in het leven, wat je tegenhoudt of wat je juist helpt. Door te klinken kun je oude patronen laten smelten en nieuwe vrijheid winnen. Je zult merken dat het om veel meer dan stem alleen gaat, dat je stem gebieden van je wezen opent, gebieden met eigen klanken en eigen wijsheid. In jouw stem zijn je ziel en je leven verborgen. Verbaas je over het lied van je hart, van je buik, van jouw unieke levensweg.
Je hoeft niet te kunnen zingen en je hoeft zingen niet leuk te vinden om aan stemexpressie mee te doen. Ik noem het liever ‘klinken’ dan zingen: klinken kan iedereen, vrije klanken maken en van daaruit een eigen toon of eigen lied ontdekken.

 
Soms is je stem bedekt door schroom of juist prestatie - dit geldt voor ons allemaal in meer of mindere mate. Daarom doen we tijdens dit weekend ook bevrijdende en speelse oefeningen zoals jamsessies, en bewegings- en lichaamswerk. Remmen, patronen en pantsers worden dan zachter en kunnen smelten. Dit is letterlijk het ontdooien van je stem, opdat die zo puur en echt mogelijk kan klinken en een belichaming wordt van wie jij ten diepste bent. Dit wordt een bevrijdend en ontroerend weekend, met ervaringen en methodes die je direct kunt meenemen in je leven.

Wees welkom, als je benieuwd bent, je eerste stappen op dit gebied zet, maar ook als je al veel geklonken of gezongen hebt en je nog meer wilt overgeven aan de prachtige en wonderbaarlijk mooie wereld van stem en ziel. Als je vragen hebt bel of mail gerust. Ik hoop je te ontmoeten en te horen. 

Marius: Ik geef nu zo’n twintig jaar workshops, trainingen en individuele begeleiding in stemexpressie en verschillende wegen van persoonlijke groei en therapie. In Nederland is inmiddels een grote groep liefhebbers van stemexpressie, waaronder veel mensen die het nu ook zelf doorgeven. De laatste jaren groeit de belangstelling in België ook, waar ik heel blij om ben. Naast workshops geef ik een opleiding in stemexpressie en de psychologische en spirituele achtergronden daarvan: de Jaartraining, inmiddels ook met twee vervolgjaren, het Verdiepingsjaar en het Masterjaar.

 

Meer stemexpressie

Het wonder van je stem: bevrijding, verruiming, verdieping
Een dag in Antwerpen waarin we op vele manieren onze stemmen gaan verruimen en verdiepen. Via jamsessies, samenklank en eenvoudige oefeningen ontdekken we wat er allemaal in onze stemmen leeft. Zowel de plezierige als de spannende en kwetsbare kanten van je stem mogen lostrillen en meeklinken, hun verhaal vertellen, zodat je echtheid eronder te voorschijn komt. Een dag om op te gaan in de magie van de klank, van jou en van de groep.
29 april, Oost West Centrum, Antwerpen

Zomerweek
Een week voor stem, lichaam en ziel. Een bevrijdend avontuur waarin je elke dag weer nieuwe dingen kunt ontdekken en beleven: via je stem op reis naar je essentie.
22 t/m 29 juli, Oostraven, Epe (NL)

Jaartraining
Een jaar voor verdieping in de wereld van klank, stem en ziel. De Jaartraining is tevens het eerste jaar van de driejarige opleiding in stemexpressie.

’Veel meer dan de bevrijding van mijn stem bleek het een bevrijding te zijn van mijzelf als compleet mens’
    Arnold Erkendiep

Tevens workshops, weekends en avondcursus. Verschillende locaties in Nederland.

_____________________________________________________

Praktische info

Weekend De Bekkenstem
3 t/m 5 maart 2017, van vrijdagavond 20 uur tot zondag 17 uur
Centrum Koningsteen, Kapelle op-den Bos
€ 349 inclusief maaltijden en overnachtingen
Als je niet blijft overnachten € 279

Het wonder van je stem
Zaterdag 29 april van 10 tot 17.30
Oost West Centrum, Antwerpen
€ 90

Zomerweek
23 t/m 30 juli, Oostraven, Epe, € 845 incl. maaltijden en 7 overnachtingen

Jaartraining Stemexpressie
22 dagen, start september 2017, Den Haag


Informatie en aanmelding: Marius Engelbrecht,
www.mariusengelbrecht.nl,
info@mariusengelbrecht.nl; tel. 0031-70-3545573 / 0031-6-48494358

Afbeelding waterklankbeeld gebaseerd op Robert Boerman, www.waterklankbeelden.nl Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy