The (B)re(a)st Retreat: rusten en helen na borstkanker op het Griekse eiland Ikaria

Joey Brown, Ikaria (Griekenland)

25/02/2017

Trefwoorden: bodypainting, familieopstellingen, schilderen, Julie Kruijne

 
 
 
 
 
 
 
Rusten, delen en helen na borstkanker
op het Griekse eiland Ikaria

 
Graag breng ik je op de hoogte van The (B)re(a)st Retreat!  Een retraite voor  vrouwen met borstkanker die  behoefte hebben aan rust, emotionele heling en extra begeleiding na de medische interventies. De retraite vindt plaats op  het eiland waar ik woon:het Griekse eiland IKARIA. 


In deze mailing vind je een overzicht van het programma. Aan het eind kan  je mijn persoonlijk verhaal lezen over het waarom van deze retraite. 

Schrijf je  onderaan deze mailing ook in voor het
 verkennend
infomoment op 17 maart  in Antwerpen! Welkom!

Joey Brown
 
Wat is The (B)re(a)st Retreat?

The (B)re(a)st Retreat is een helende rustretraite voor emotioneel herstel na borstkanker.
Je heelt jezelf op fysiek, emotioneel en spiritueel vlak. Je herontdekt jouw eigen vrouwelijke kracht.
We gaan schrijven (verwerking en verdieping), mediteren, bodypainting (!), creatief zijn, dansen, we leren restorative yoga (een vorm van yoga die je langzaam en op heel zachte wijze weer in contact brengt met je lichaam), we werken met familieopstellingen, en we gaan vooral rusten en genieten.
Genieten doen we ook van de  zee, van de warmwaterbronnen en  van de voetbehandelingen van Julie Kruijne. Zij is voetreflexologe en ondersteunt mee deze retraite. Kortom: het wordt een transformerende reis waarin je samen met andere vrouwen, het contact met jouw vrouwelijkheid, je lichaam en je sensuele energie herstelt.

Waar?

We verblijven in Therma, op het Griekse eiland
Ikaria.
Therma is een piepklein dorpje, een veilige cocon in een beschermde baai, met mini-haventje aan de voet van de berg. Wie daar behoefte aan heeft kan elke dag de geneeskrachtige warmwaterbronnen bezoeken.

Voor wie?
Voor alle vrouwen na borstkanker die nood hebben aan emotionele heling. Alle vrouwen die klaar zijn met de actieve behandeling, dus als de operatie, radiotherapie en/of chemotherapie achter de rug is.

Voor alle vrouwen die na littekens of kanker  die hun vrouwelijkheid aantastten (baarmoeder, eierstokken, baarmoederhals, enz.) het contact met hun lichaam willen herstellen en hun vrouw zijn willen hervinden. Ook vrouwen met vruchtbaarheidsproblemen kunnen in deze retraite steun en heling vinden.
 
Wat doet het met je?
Je komt weer thuis in je lichaam en je neemt stappen naar aanvaarding van je levenspad. Deze retraite biedt je een steun in de rug om je leven weer op te pakken, vol inspiratie en goede moed. De prachtige omgeving, de gezonde zeelucht, de workshops en heerlijke massages en voetbehandelingen nodigen je uit om te worden wat je in wezen bent: een fantastisch kunstwerk.
 
Waarom?
Anderhalf jaar geleden begeleidde ik voor het eerst een vrouw, wiens lichaam getekend is door borstkanker. Ze contacteerde me met de vraag om haar te begeleiden in haar schrijfproces en haar  verhaal te coachen. Al heel snel voelde ik dat er eerst andere dingen nodig waren om diep in het schrijfproces te kunnen duiken. Ik stelde haar voor om met kleur en verf aan de slag te gaan, en zo ontwikkelde zich heel organisch een intens creatief-expressief traject dat eindigde met de beschildering van haar bovenlichaam. Wat er tijdens het schrijven en schilderen ontstond, was zo krachtig, zo intens mooi, dat we beiden wisten: dit vraagt om meer. Er zijn sindsdien  nog meer vrouwen met borstkanker bij mij komen aankloppen. Van daaruit ontstond het verlangen om een groter project in de wereld te zetten. Deze retraite is het resultaat van dat verlangen.
The (b)re(a)st Retreat, 13 - 20 juni 2017,
Therma, Ikaria, Griekenland. Prijs: vanaf 990 euro, 7 overnachtingen, ontbijt, voetbehandeling, sessies, workshops en 2 avondmaaltijden inbegrepen.
Voor alle info over het programma, werkwijze en de reis naar Ikaria, verwijs ik je graag naar mijn website.


Een organisatie van schrijf- en expressiecoach Joey Brown. Met ondersteuning van Julie Kruijne, voetreflexologe.
Wie is Joey?
Joey Brown  is schrijf- en expressiecoach, transformatiecoach  en  meditatieleraar.
Haar retraites  zijn unieke combinaties van schrijven, stilte,  creatief-expressief werk, meditatie en lichaamswerk. Alle retraites hebben hetzelfde doel:  transformatie en bewustwording.

Sinds 2013 woont ze op het Griekse eiland Ikaria. Meer lezen?
Joey's verhaal vind je hier.
 
 
 
Wie is Julie?
Julie Kruijne
  is bio-ingenieur en voetreflexologe. Tijdens de retraite ondersteunt ze je in je proces.  Met onder meer een hoofd- en voetbehandeling en  restorative yoga geeft ze je lichaam een nieuwe aanzet om  disbalans te herstellen. Julie nam in 2016 zelf deel aan een retraite op Ikaria. Joey's werk raakte haar zo dat ze besloot om in 2017 zelf mee haar schouders onder dit nieuwe initiatief te zetten.
 
 
 
Infomoment op  17 maart
18u00, Antwerpen
 
Heb je een hele hoop vragen? Maak je graag eerst kennis? Kom naar de info-avond op vrijdag 17 maart in Antwerpen.

WAAR: Time For Yoga, Cadixstraat 55, 2000 Antwerpen-het Eilandje.
Time for Yoga bevindt zich boven de biobakkerij La Campine. We starten om 18u00. Het einde voorzien we rond 20u00.

Wat mag je verwachten van deze info-avond?
 
- Kennismaking: wie is Joey? Wie is Julie?
info over het verloop van de retraite
- info over de workshops, over restorative yoga en de voetbehandelingen
- info over de accommodatie
info over  het eiland Ikaria en de reis ernaartoe
- je krijgt de mogelijkheid om al je vragen te stellen
 
 

 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy