Stemexpressie met Marius Engelbrecht

Marius Engelbrecht, Den Haag (NL)

12/02/2017

Trefwoorden: stem, oerkracht, magisch, patronen

 


 
Stemexpressie
met Marius Engelbrecht
 
 

Vrijheid, vertrouwen en ruimte in jezelf.

 

 

Je stem als weg naar je essentie.

 
Spelenderwijs je stem bevrijden en jezelf ruimte geven om te klinken en te stralen. Ontdek een stem die vanzelf lijkt te komen, die vrijheid en verbinding geeft: jouw stem, jouw leven, jouw lied. De oerkracht daarvan ervaren is magisch, elke keer weer.
 
Stemexpressie is een weg van persoonlijke ontwikkeling. Door te klinken leer je jezelf op een mooie manier kennen: je kunt ontdekken hoe jij staat in het leven, wat je tegenhoudt of wat je juist helpt. Door te klinken kun je oude patronen laten smelten en nieuwe vrijheid verwerven. Je zult merken dat het om veel meer dan stem alleen gaat, dat je stem gebieden van je wezen opent, gebieden met eigen klanken en eigen wijsheid. In jouw stem zitten je ziel en je leven verborgen. Verbaas je over het lied van je hart, van je buik, van jouw unieke levensweg.
 
Stemexpressie is ontwikkeld door Marius Engelbrecht en wordt gegeven in workshops, weekends, weken en een jaartraining.

 

 

 

 

 

De Bekkenstem

Een manier van klinken die je diep verankert in de grond en tegelijkertijd je stem vleugels geeft. Een stem die een kanaal in je opent waardoor kracht kan vrijkomen en klinken, een levengevende en scheppende energiestroom. Je ontwikkelt in korte tijd openheid in je lichaam, ruimte voor je hart, verbinding van buik, hart en hoofd. We doen daarbij ook energetische en eenvoudige adem-oefeningen waardoor het effect door je hele lijf voelbaar wordt. Het is een manier van klinken die diep doorwerkt en veel energie geeft, en waarvan je de principes in je leven kunt meenemen. Wordt de holle bamboe waardoor je lied kan klinken en je ziel kan stralen.

3 t/m 5 maart, Koningsteen, Kapelle op-den Bos

 

 

Het wonder van je stem

Een dag in Antwerpen waarin we op vele manieren onze stemmen gaan verruimen en verdiepen. Via jamsessies, samenklank en eenvoudige oefeningen kun je ontdekken wat er allemaal in je stem leeft. Zowel de plezierige als de spannende en kwetsbare kanten van je stem mogen lostrillen en meeklinken, hun verhaal vertellen, zodat je echtheid eronder te voorschijn komt. Een dag om op te gaan in de magie van de klank, van jou en van de groep.
29 april, Oost West Centrum, Antwerpen

 

 

Stemexpressie in Nederland:

 

De Helende Stem

Ontdek de helende kracht van je stem. In de werkwijze die ik ‘helende stem’ noem gebruiken we ons lichaam als klankkast. Je kunt je handen warm klinken, je voeten warm klinken, de klank voelen vibreren en stralen. Door je stem te laten vibreren maak je ook contact met energetische gebieden in je: gevoelens, lichaamsgeheugen, soms een diep weten. Verwonder je over de klanken die komen, van jouw eigen stem en van alle klanken van de groep. Dit is elke keer weer indrukwekkend mooi om mee te maken.

18 februari, De Aap, Den Haag

 

 
Oerzang

Bij Oerzang gaat het om klinken vanuit je kern. Vrije klanken, oerklanken, jamsessies, bewegings- en lichaamswerk. Remmen, patronen en pantsers worden daarmee zachter en doorzichtig. Dit is letterlijk het ontdooien van je stem, opdat die zo puur en echt mogelijk kan klinken en een belichaming wordt van wie jij ten diepste bent.

18 maart, De Aap, Den Haag
 
 

Jabberweek - een week helemaal zonder taal, alleen in klanken en gezangen, 8 t/m 14 juli (Borculo)

 

Zomerweek - een week voor stem, lichaam en ziel, 22 t/m 29 juli (Epe)

 

Jaartraining - een jaar voor bevrijding, verdieping en opleiding, start september 2017 (Den Haag)

 

 

Je hoeft niet te kunnen zingen om mee te doen, en je hoeft zingen ook niet leuk te vinden. Wees welkom, als je benieuwd bent, je eerste stappen op dit gebied zet, maar ook als je al veel geklonken of gezongen hebt en je nog meer wilt overgeven aan de prachtige en wonderbaarlijk mooie wereld van stem en ziel. Als je vragen hebt bel of mail gerust.


Marius Engelbrecht heeft twintig jaar ervaring in het geven van workshops en individuele begeleiding in stemexpressie en verschillende vormen van persoonlijke ontwikkeling. Behalve psychologie, drama en zang vormde ook zijn eigen stotteren een inspiratiebron voor zijn werk, hoe hij zijn stotteren heeft leren hanteren en laten smelten.
 
 
 
Meer informatie en aanmelding: Marius Engelbrecht, www.mariusengelbrecht.nl
tel. 0031-70-3545573 / 0031-6-48494358
 
 
Foto klankbeeld copyright Robert Boerman www.robertboerman.nl

 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy