Visie en inspiratie voor onderwijsprofessionals en ouders. Educatieve opstellingen op televisie

Samtati, Duffel (B)

15/02/2017

Trefwoorden: onderwijstentoontstelling, boekhandelaren, opstellingen, Hilde Van Bulck

 
Inspiratiemail van The New Life Teaching
Wordt deze email niet correct weergegeven? Bekijk hem online
 

VISIE EN INSPIRATIE VOOR ONDERWIJSPROFESSIONALS EN OUDERS EDUCATIEVE OPSTELLINGEN OP TV
HILDE VEROVERT NEDERLAND
UNIEKE OPLEIDINGEN 
VEEL NIEUWS &
PRAKTIJKVOORBEELDEN

Februari 2017 door Hilde Van Bulck

 
INHOUD  Visie en inspiratie voor onderwijsprofessionals en ouders

Hilde verovert Nederland
1. Een terugblik op de Nationale onderwijstentoontstelling (beurs) in Utrecht
2. De eigenwijze kikker op de vakbeurs voor boekhandelaren in Houten (Ned.)
3. Educatieve opstellingen op de Nederlandse tv. Filmopnames in Rotterdam
4. Lotusbeurs in Houten
5. Wil je graag een opstellingendag of een opleiding organiseren? 

De meest unieke opleidingen voor onderwijs in De Lage Landen
1. Het geheim van de eigenwijze leerkracht, directeur en ouder
2. Teaching by being
3. Educatieve opstellingen, een antwoord op hedendaagse uitdagingen?
4. Transformatietraject Familieopstellingen met specialisatie voor onderwijs 2017-2018


Praktijkvoorbeelden
1. Ouders trekken graag hun portemonnaie open voor een zelfzeker kind.
2. Mevrouw, ik heb voor alle leraren een dierennaam verzonnen en u bent een zwijn.
3. Inspiratieprikje
Terugblik op de NOT-beurs in Utrecht, de grootste onderwijsbeurs in de Lage Landen

Wat een unieke beleving om te kunnen deelnemen aan de grootste onderwijsbeurs die ik ken. Vijf dagen lang geïnteresseerden te woord staan. Het is een zaligheid. Mooie mensen heb ik ontmoet en mooie voorstellen ontvangen. Vele contacten gelegd. Veel belangstelling voor De eigenwijze kikker en voor het concept van The New Life Teaching. Hieronder laat ik één van de bezoeksters aan het woord:

'Afgelopen vrijdag (27 januari) liep ik op de NOT 2017 aanvankelijk wat te dwalen tot ik bij jullie standje kwam. Die trok mij. Was het de voorkant van het boek dat ik zag, was het de verwijzing naar The New Life Teaching die mij aansprak? Ik weet het niet, maar het was wel het eerste standje waar ik stopte. Ik wist dat wat jij te bieden had, bij mij paste. Ik bladerde de Eigenwijze Kikker door, en wilde hem meteen kopen, ik vroeg eigenlijk alleen maar voor de vorm naar de prijs! Toen ik wegliep (met mijn boek!) moest ik een stukje verderop even tot mezelf komen en een paar gelukstranen wegpinken. Ik had iemand gevonden die net zo over onderwijs, omgaan met leerlingen en het leven, leek te denken als ik! '
 
Mijn boek De eigenwijze kikker ​werd door mijn uitgeverij Paris Books geselecteerd om voorgesteld te worden aan vierhonderd geïnteresseerde boekhandelaren. Deze gespecialiseerde beurs vond plaats op 30 januari in Expo Houten te Houten (Nederland). De beurs richtte zich op relevante uitgaven voor kinderen en jongeren en nodigde gespecialiseerde boekhandelaren uit. De eigenwijze kikker vertelt aan volwassenen op welke fijne manier ze met   kinderen en jongeren kunnen omgaan. Je hebt het toch zeker op je nachtkastje liggen? Of nog beter! Je hebt het toch al toegepast in de klas? Of thuis? 
Je kunt het boek hier bestellen, bij Standaard boekhandel of bij bol.com
 
Educatieve opstellingen binnenkort op de Nederlandse TV. 
De laatste jaren heb ik me gespecialiseerd in het begeleiden van opstellingen voor individuele vragen van studenten, ouders, leerkrachten of directeurs. De Nederlandse televisie heeft dit werk opgepikt en zal het opnemen in het programma LifestyleXperience, een educatiespecial die uitgezonden wordt op vraag van het onderwijs zelf. Het programma wordt twee maal uitgezonden:
Zondag 5 maart om 14.20 u op RTL4 en zaterdag 11 maart op RTL5 om 15.10 u. 
Zeker kijken!
Zij waren erbij als representant. Geen enscenering, geen theater, maar een educatieve opstelling recht uit het werkveld. Met dank aan deze groep die de opnames van een educatieve opstelling voor televisie mogelijk heeft gemaakt. Binnenkort zie je het schitterende resultaat. 
 
Op 12 maart vind je The New Life Teaching terug op de LOTUSBEURS in Houten. (Nederland)
Kom zeker kennis met maken met de unieke opleidingen en opstellingen tijdens deze gezellige en gemoedelijke beurs.
 
Wil je me graag uitnodigen om een opstellingendag of een opleiding voor je school te organiseren? Neem dan gerust vrijblijvend contact op.
 
Intensieve vierdaagse residentiële opleiding op een toplocatie! Het geheim van de eigenwijze leerkracht, directeur en ouder is de uitgebreide versie van Teaching by being. Inspirerend en motiverend lesgeven vanuit het lichaamsbewustzijn. Je leert stevig met twee voeten op de grond les geven of ouder te zijn, leermotivatie te bevorderen en het zijnswiel toe te passen. De snelle resultaten zullen je verrassen. Lees verder… Dit transformatietraject waarbij ouders, leerkrachten, directeuren en coaches samen aan de slag gaan om met gelukkige en blije kinderen school te beleven, heeft haar pluimen al verdiend. Een opleiding die je onmiddellijk in de praktijk kunt toepassen en waarvan de resultaten steeds verder uitdeinen. Ze is complementair met het boek De eigenwijze kikker. Een daadkrachtige en liefdevolle training in aanwezig-zijn en de eerste beginselen van educatieve opstellingen. 
Van maandag 10 t.e.m. donderdag 14 april 2017
Kasteelhoeve Wange - Wange
 
TOPLOCATIE: We verblijven in de prachtige Kasteelhoeve Wange (België) die verkozen werd tot Klimaatambassadeur 2016. Ze werd al twee keer laureaat voor de best maatschappelijk verantwoorde onderneming en won in 2016 The green key award. M.a.w. een toplocatie met een verwennerij voor alle zintuigen. Een opleiding met vakantiegevoel.
Laat je kansen niet voorbij gaan. Meld je hier aan voor dit unieke transformatietraject van 10 t.e.m.14 april. Een aanrader voor alle onderwijsprofessionals en ouders.
 
Teaching by being, voor elke leerkracht die wil lesgeven of directeur die wil leiding geven vanuit een totaal bewust aanwezig zijn, met een win win situatie voor iedereen op school. 
Een gesmaakte opleiding, boordevol oefeningen onmiddellijk toepasbaar op vele terreinen. Lees meer. 
De opleidingen gaan door in het vormingscentrum Vonk en visie. Elke module bestaat uit twee dagen. Teaching by being is de lichtere versie van Het geheim van de eigenwijze leerkracht...

 
Module 1 in Gent op 6 en 7 maart 2017
Module 2 in Gent op 25 en 27 april 2017
Module 2 in Balen op 20 en 21 maart 2017
Schrijf je nu in en geniet nog dit schooljaar van je verworven vaardigheden.
 
Educatieve opstellingen, een antwoord op hedendaagse uitdagingen?
Hoe kunnen drie eenvoudige principes bijdragen aan een goed functionerende school? Hoe kan een school tijd winnen tijdens de les, de vergaderingen en de klassenraden en zo meer aandacht aan de leerlingen geven? Hoe dragen de drie principes bij aan hun motivatie en aan het engagement van leerkrachten? Hoe vinden ouders, leerlingen en school de juiste plaats ten opzichte van elkaar? 
Kunnen de drie principes ook een hulp zijn tegen pesten, schoolverzuim, studiekeuze, planlast, schoolbeleid en moeilijke verhoudingen? Breng gerust je nieuwsgierigheid en je leergierigheid mee en maak kennis met de werking van educatieve opstellingen.

 
Symposium, sensitiviteit, veerkracht en verbinding
Organisatie Sensitief vzw & Hogeschool PXL-Education
10 maart 2017

Educatieve opstellingendag
De Kluizerij Affligem
10 mei 2017
Ik schrijf me in voor het symposium op 10 maart 2017
Ik schrijf me in voor de educatieve opstellingendag op 10 mei 2017 & meer info.
 
Voor het transformatietraject familieopstellingen met specialisatie voor onderwijs ben je te laat. Ik laat je graag mee genieten van enkele sfeerbeelden. Zelf geniet ik van de groei van de deelnemers die met hart en ziel aan de slag gaan met de verdiepingsopdrachten. Ongelooflijk welke prachtige ontdekkingen er naar boven komen. Deze opleiding wordt in 2017-2018 herhaald. Hou zeker de nieuwsbrief en de website in het oog. 
 
Ouders trekken graag hun portemonnaie open voor een zelfzeker kind. Een topondernemer zei me ooit: ‘Als je succesvol wilt zijn in je business moet je met kinderen werken. De meeste mensen hebben kinderen. Ze zijn hun grootste schatten. Ouders slapen niet als het niet goed gaat met hun kroost. Ze gaan snel op zoek naar hulp. Ouders zullen er alles aan doen opdat het goed met hen gaat. Ze zijn bereid om er veel geld in te stoppen.’ Tot zover het economische advies dat ik lang geleden kreeg en dat misschien enkele lezers de wenkbrauwen doet fronsen. Meer lezen. 
Mijn artikel werd in december 2016 gepubliceerd door het digitale magazine Pure Child.
 
Mevrouw, ik heb voor alle leraren een dierennaam verzonnen en u bent een zwijn. Hiermee begint de blog van Ils Vermeiren. Ze is aan de slag gegaan met wat ze geleerd heeft in Teaching by being over het belang van de juiste plaats in de klas. Geniet van haar mooie ervaring in een plezierig leesbare tekst. Meer lezen...
 
Inspiratieprikje
'Het inzicht dat me eigenlijk het diepst heeft geraakt, is het belang van aanwezigheid. Aanwezigheid is een uiting van liefde voor de medemens, de omgeving, de situatie. Aan de deur van het klaslokaal laat ik alle zaken achter die deze aanwezigheid kunnen verstoren. De aandacht die onverdeeld is en gefocust op de medemens zodat hij daardoor kan groeien, is een basisvoorwaarde om een leerproces te beginnen.'
(B.J., leraar, na het volgen van Teaching by being)
 
Deel op facebook
Deel via e-mail
 
Beste lezer,
Dank je wel om deze nieuwsbrief door te nemen. Dank je wel om hem te delen met je medemens. Dank je wel om jouw steentje bij te dragen aan een bewuste wereld.  
Met levenslustige groet
Hilde Van Bulck
 
Expert in THE NEW LIFE TEACHING
Spreker, Opsteller, Transformator,
Onderwijsexpert, Auteur, Lichtwerker
Auteur van 'De eigenwijze kikker'
en van 'De nacht van ons leven'

info@the-new-life-teaching.com
www.the-new-life-teaching.com

015 31 54 81
0493 247 547

The New Life Teaching is een concept van Samtati BVBA - Hilde Van Bulck
 

Wat is The New Life Teaching?


The New Life Teaching is de uitnodiging om het hoogste bewustzijnspotentieel van jezelf in je dagelijks bestaan te leven. Alles is al aanwezig. Lees verder...
 

Wie is Hilde Van Bulck?


Hilde (1961) is spreker, opsteller, auteur, transformator en expert in The New Life Teaching. Ze is stichtster en bezielster van Samtati en The New Life Teaching. Lees verder...
The New Life Teaching op facebook - Hilde Van Bulck op LinkedIn
Stuur deze mail door naar een vriend

Copyright © 2017 Samtati BVBA - The New Life Teaching, All rights reserved.
Dit is de inspiratiemail van The New Life Teaching - www.the-new-life-teaching.com

Mijn contactgegevens zijn:
Samtati BVBA - The New Life Teaching
Gasstraat 19
Duffel 2570
Belgium

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy