ZomerAcademie 'Gezonde verhoudingen' met Indra Torsten Preiss

Indra Torsten Preiss, Wilrijk (B)

04/06/2017

Trefwoorden: familieopstellingen, systeemdenken, relatieproblemen, blokkades
 
ZomerAcademie
Gezonde verhoudingen
met Indra Torsten Preiss
 
1 t/m 4 Juli, te Wilrijk
 
In een aangename ontspannen sfeer uitgebreid kennis maken met de fascinerende wereld van familie- en systeemopstellingen. Laat je inspireren door de veelvoudige mogelijkheden van het opstellingswerk door een van de meest ervaren en bekwame opsteller in Vlaanderen en leer je te bevrijden van onnodige balast.
Op iedere dag gaan we naar een ander aspect van het opstellingswerk kijken en zien wat de achterliggende systeem-dynamieken zijn. Naast individuele opstellingen is er ook tijd voor collectieve opstellingen van archetypische thema’s die iedereen betreffen en waaraan die de hele groep kan deelnemen en zo een eigen leerproces wordt geïnitieerd. 
Er worden per dag niet meer dan vijf opstellingen gegeven zodat er tussen de opstellingen ruim  tijd is voor vragen en uitwisseling.

1ste dag: Inleiding in het systeemdenken, de achtergronden van familieopstellingen
Opstellingen rond persoonlijke problemen, klassieke familieopstellingen en tafelopstellingen.

2de dag: Relatieopstellingen
Hier kijken we naar de dynamiek achter alle vragen rond relatieproblemen. Ook wie alsmaar verliefd wordt op de ‘foute’ partner of niet in staat blijkt te zijn om een langdurige relatie op te bouwen, kan hier terecht. Reeds veel opstellingen hebben laten zien dat relatieopstellingen een bijzonder doeltreffend en effectief middel zijn om de kwaliteit van je relatie te verbeteren.

3de dag: Opstellingen rond opvoedingsproblemen en Ziekte of symptom-opstellingen
Je zou kinderen kunnen zien als de alarmlichtjes van het familiesysteem. Als zij beginnen te knipperen is er een of andere verstoring of spanning. Kinderen doen dit door opvallend gedrag, ziekte of andere moeilijkheden. Juist omdat het de verstoringen in het systeem zichtbaar maakt, heeft een familie-opstelling op kinderen met probleemgedrag vaak een diepe, bevrijdende werking.
Ziekte of symptom-opstellingen:
Het symptoom of de ziekte ontpopt zich frequent als loyaliteit, als een diep en onbewust verlangen om een onopgelost conflict, een pijnlijk lot of een trauma van een of meerdere familieleden mee te dragen. Door ziek te zijn en het ook moeilijk te hebben, tracht de zieke, zijn loyaliteit met deze familieleden te manifesteren. Opstellingen brengen deze verbindingen en loyaliteiten aan het licht en dan kan de cliënt ze loslaten en genezen.

4de dag: Opstellingen voor bedrijven, praktijken of zaken van zelfstandigen.
Wat blokkeert mijn zaak, mijn praktijk of mijn carrière, is de vraagstelling voor deze dag. Daarbij zijn ook opstellingen over alle thema’s rond geld en moeilijke financiële situaties mogelijk. Frequent weerspiegelen onze financiële problemen situaties vanuit het familiaal verleden zoals faillissementen of armoede in vroegere generaties. Opstellingen kunnen hier duidelijkheid scheppen en de beperkende loyaliteiten zichtbaar maken zodat zij los kunnen worden gelaten. Blokkades rond geld en rijkdom kunnen zo oplossen. Daarbij kunnen ook de volgende opstellingsmethodes nuttig zijn:
Loopbaanopstellingen, Succesopstellingen, Probleemopstellingen voor bedrijven en
zelfstandigen.

Plaats, info en inschrijving: 
Atelierlevenskunst, August Van Daelstraat 17, 2610 Wilrijk     
tel: 03/825 53 74, e-mail: indra@atelierlevenskunst.be  (wegbeschrijving bij inschrijving)
Inschrijving aub via e-mail!


Datum: zaterdag 1 juli t/m dinsdag 4 juli

Tijd: We starten ieder dag om 10u en stoppen rond 18u met twee grote pauzes tussenin
A.u.b. meebrengen: gemakkelijke kledij, pantoffels en lunchpakket, - koffie of thee is gratis.

Kosten: Vier dagen met eigen opstelling: 250,- € (studenten /verv.inkom. 200,- €)
Vier dagen zonder opstelling: 120,- € (studenten /verv.inkom. 80,- €) 
Deelnemers van Indra’s huidige opleiding 100,- €

Reserveer tijdig - de plaatsen voor opstellingen zijn op 5 per dag beperkt en snel volgeboekt!
Als je per e-mail of via de post inschrijft, vergeet dan zeker niet ZomerAcademie te vermelden en je volledige adres en telefoonnummer op te geven. Je inschrijving voor een opstelling is alleen geldig mits storting van een voorschot van 100,- € op rekeningnr. BE09 3200 0274 3857 (IBAN), BIC: BBRUBEBB. 
Reservering in volgorde van inschrijving.

Als je inschrijft voor een opstelling heb je de basisfeiten van je familie nodig. Lees aub aandachtig de vragenlijst op mijn site of vraag de lijst via e-mail.

Als je inschrijft als representant lees dan aub de pagina ' als representant ' op mijn website. Als je nog vragen hebt, voel je vrij mij te bellen: 03/825 53 74 of te mailen.


Bij annulering één week voor de workshop en bij afwezigheid vervalt het voorschot!

 


 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy