Wil jij werken in het hart van gezinnen?

Zienderogen beter, Leeuwarden (NL)

05/08/2017

Trefwoorden: kindertolk, PresentChild, ouders, WijnegemWil jij werken in het hart van gezinnen? 
De training tot kindertolk® start in september!

 

"Een opleiding die alles wat ik geleerd heb en wie ik ben bij elkaar heeft gebracht."


De Training tot Kindertolk® is gebaseerd op de methode Presentchild® en een initiatief van Janita Venema (auteur van het boek Het Fluisterkind).
Na deze training kun je werken als professioneel Kindertolk®. Als opgeleid professional kun je de methode ook goed inzetten als aanvulling op je huidige (coachings, therapeutisch) aanbod.

Hoe werkt een kindertolk®?

Als kindertolk werk je – in het belang van het kinderen- vooral met de ouders. Je instrument is de methode PresentChild®' die de kracht van taal effectief inzet. Het uitgangspunt daarbij is het verhaal van een ouder over zijn/haar kind. Dit opgeschreven verhaal wordt vertaald, dat wil zeggen op methodische wijze van toepassing gemaakt op het leven van de ouder. En dan blijkt dat kinderen hun ouders een levensboodschap geven die zich ontvouwt zich via het vertaalde verhaal. De ouder voelt dat het waar is en wordt aangeraakt in het hart. Ouders kijken met een nieuwe blik. Ze zien niet langer een probleem als ze naar hun kind kijken, maar een vertegenwoordiger van een belangrijk aspect in henzelf, een kans die hen geboden word. Door de liefde van ouders voor hun kinderen, spreekt de methode sterk de innerlijke motivatie van ouders aan.

 

Trainingsprogramma

Achtergrondinformatie in combinatie met zelf-inzicht staat in deze training centraal.

Aan de hand van diverse theorieën en hulpverleningsmodellen staan we stil bij de vraag: hoe werkt dat in en voor mij? Hoe ga ik daarmee zelf om en hoe kan ik daar een cliënt in begeleiden? In elke les wordt veel met elkaar geoefend en ook tussentijds worden opdrachten gemaakt. Je krijgt directe feedback van de trainers.
Dit is een stevige training van 10 hele dagen verspreid over een jaar (september 2017-september 2018) op vrijdagen of op zaterdagen in Wijnegem (Be). 
Voor Belgische kandidaten is er vanaf mei 2016 de mogelijkheid gebruik te maken van de KMO-portefeuille. De KMO-portefeuille is een maatregel waardoor ondernemers financiële steun krijgen bij aankoop van opleiding en adviesdiensten.

 

Meer informatie en inschrijven

Op dit moment zijn er nog plaatsen beschikbaar. Ervaring leert dat het in de zomervakantie hard kan gaan met de aanmeldingen. Heb je interesse in de training? Wacht dan niet te lang en kijk dan op www.presentchild.com. Je kunt daar meer  lezen over de training, je vragen stellen en een intakegesprek aanvragen.


 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy