Van nature gezond: inspirerende opleidingen

Oost West Centrum, Antwerpen (B)

30/09/2017

Trefwoorden: Zen-Shiatsu, Voetreflexologie, Cranio-sacraal, Byron Katie

 
Opleidingen en basismodules
View this email in your browser
Logo OWC
compilatie foto dina die positie vrouw rechtzet groep sessie en nathalie de mey kookles
Inspirerende opleidingen
 
Wil je zelf groeien en ontwikkelen? Jezelf grondig verdiepen in bepaalde thema's? Sommige zaken opfrissen? Of wens je zelf een praktijk uit te bouwen? Lees dan zeker verder!

Oost West Centrum biedt tal van kwalitatieve opleidingsmogelijkheden aan. Na het succesvol afronden van een opleiding ontvang je een certificaat waarmee je zelf een praktijk kan uitbouwen als beoefenaar.
Naast ons aanbod aan opleidingen, kan je bij Oost West Centrum ook terecht voor verschillende jaartrainingen. Tijdens een jaartraining, ga je een jaar intensief aan de slag rond een specifiek thema naar keuze. Ontdek hieronder een greep uit ons aanbod.
 
Zen-Shiatsu opleiding
Zen shiatsu banner
Zen-Shiatsu maakt het voor de ontvanger mogelijk om diep te ontspannen en het vertrouwen in zijn eigen zelfherstellend vermogen te herontdekken. Het combineert technieken uit de Japanse massagetraditie met de traditionele Chinese geneeskunde (TCM) en de Westerse kennis over de fysiologie van het lichaam. In deze vorm van shiatsu wordt nadruk gelegd op meridiaanbehandeling in het hele lichaam en de respectvolle "luisterende" basishouding van jij als behandelaar. 

De Zen-Shiatsu opleiding van Oost West Centrum is gericht op het ontwikkelen van de vaardigheden, de kwaliteit van het Zijn en de zelfstandigheid die nodig is om een praktijk als shiatsubeoefenaar te kunnen voeren. In deze opleiding wordt ook veel aandacht besteed aan energetisch lichaamswerk en meditatie. Wat een voorwaarde is om steeds krachtiger en gevoeliger te worden en meer vertrouwd te raken met eigen energie en het versterken ervan. Kortom je zal je eigen energie kunnen beheren en deze in verbinding met de andere plaatsen.


➩ Bekijk rustig alle informatie over Shiatsu op de website van OWC.
1ste jaar  Donderdagavond (vanaf 19 oktober) of Zondag (vanaf 22 oktober)
Basiscursussen  6 oktober (Antwerpen), 8 oktober (Antwerpen), 8 oktober (Leuven)
 
Voeding & vitaliteit opleiding
Voeding & vitaliteit banenr
Er doen heel wat theorieën over gezond eten/diëten de ronde dezer dagen. En vaak spreken ze elkaar tegen. Dan is het moeilijk om door de bomen het bos nog te zien. Gelukkig is er Voeding en Vitaliteit. Een opleiding die je laat kennismaken met natuurlijke inzichten over het effect van ons voedsel op onze vitaliteit. We geven je een heldere kijk op de zaak en verleiden je met volwaardig, overwegend plantaardig lekkers. We bieden je een overvloed aan recepten, toveren met kookstijlen en helpen je zo op weg naar een vitaler en natuurlijker leven. Gezonder eten en leven was nog nooit zo gemakkelijk

Deze opleiding staat open voor iedereen die geïnteresseerd is in gezonde voeding. Het is een heel praktisch georiënteerde opleiding die informatie koppelt aan directe bruikbaarheid in het dagelijkse leven. Een programma voor mensen die stap voor stap, systematisch en grondig willen kennismaken met gezonde voeding in al z’n aspecten. Je leert doelgericht om te gaan met voeding en de mogelijkheden ervan voor jouw leefsituatie ten volle te benutten.

➩ Bekijk rustig alle informatie over voeding en vitaliteit op de website van OWC.
1ste jaar  Donderdagavond (vanaf 19 oktober) of vrijdag (vanaf 20 oktober) of zaterdag (vanaf 21 oktober)
 
Voetreflex opleiding
Voetreflex banner
Voetreflexologie is een natuurlijke, eenvoudige en efficiënte behandelwijze. De basisidee ervan is dat het hele lichaam wordt weerspiegeld in de voet. Elk orgaan en elk lichaamsdeel is door energiestromen met een bepaalde plaats (reflexgebied) op de voet verbonden. Met deze opleiding ga je in staat zijn om een deugddoende en effectieve behandeling te geven.
Kenmerkend voor de voetreflexopleiding van het Oost West Centrum is de synthese tussen de westerse medische kennis (anatomie, fysiologie, pathologie) en de oosterse energetische kennis (yin en yang, meridianen, acupunten, chakra’s). Hierdoor krijg je een brede kijk op alle facetten van integrale genezing die je een volwaardige heler maken.

➩ Bekijk rustig alle informatie op de website van OWC.
1ste jaar  Donderdag (vanaf 12 oktober) of Zaterdag (vanaf 13 oktober)
 
Cranio-sacraaltherapie opleiding
Craniosacraal therapie opleiding
Hersenen en ruggenmerg zijn de plaats waar al onze lichaamsfuncties geregeld worden. Het spreekt dan ook voor zich dat we dit systeem heel goed moeten verzorgen. Cranio-sacraal therapie speelt hierin een héél belangrijkere rol: we gaan blokkades in dit systeem opsporen, ze behandelen en nadien het lichaam zelf zijn werk laten doen om zichzelf weer in evenwicht te brengen. 
Met zachte manuele technieken zal je leren hoe je het hele lichaam kan laten ontspannen, meer balans te brengen, om alzo een boost te geven aan het zelfhelend vermogen van het lichaam.

➩ Bekijk rustig alle informatie over cranio-sacraal therapie op de website van OWC.
1ste jaar  Maandag (vanaf 23 oktober)
 
Innerlijke Kind coach opleiding
Innerlijke kind coach banner
In de opleiding tot Innerlijke Kind coach krijgen de deelnemers vaardigheden aangereikt die hen in staat zullen stellen om te herkennen waar in de ontwikkeling van de mens er iets achter is gebleven. Aan het einde van de opleiding is de Innerlijke Kind coach in staat om jouw cliënten te ondersteunen in hun verdere groei naar volwassenheid, dit met de daarbij behorende consequenties en verantwoordelijkheden. Je zal een belangrijke stap naar genezing bieden, waar jij als Innerlijke Kind coach een aangrijpende rol in hebt gespeeld. 
➩ Bekijk rustig alle informatie op de website van OWC.
1ste jaar  Vanaf 2018
Proefles  12 januari
 
Basismodules
Voor enkele van onze jaaropleidingen, wordt er tijdens je vervolgtraject verwacht dat je een of meerdere basismodules volgt. Dit met het doel om een zo omvattend mogelijke opleiding te bezorgen. Deze modules zijn ook vrij te volgen uit algemene interesse.
Energetische basis  Bekijk hier de inhoud
Medische basis  Bekijk hier de inhoud
Praktijkmanagement  Weekendmodule
 
Ontdek ook onze jaartrainingen
Naast ons aanbod aan jaaropleidingen, kan je bij Oost West Centrum ook terecht voor verschillende jaartrainingen. Tijdens een jaartraining, ga je een jaar intensief aan de slag rond een specifiek thema naar keuze. Ontdek hieronder een greep uit ons aanbod.
Aromatherapie
Chakra healing
Energetische massage
Permacultuur ontwerpcursus
The work of Byron Katie
Existentiële dans
De weg van de dans
Kruidenkracht
Living in alignment
Handreflex
 
Noteer alvast in je agenda:

Inspiratiedag 11 november:
Leven en loslaten


Bekijk hier het programma
 
Ken je vrienden, familie, collega’s die hun leven willen transformeren met jaartrainingen of opleidingen van Oost West Centrum? Aarzel dan niet om dit mailtje door te sturen en hen te inspireren! Het volledige cursusaanbod vind je in de activiteitenkalender. Je kan ons ook volgen op Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn.
5 Ritmes jaartraining
Ekindo Empowerment
Meridiaan Hara-shiatsu
Sjamanistische training
Massage oriëntatiejaar
Heel jezelf
De kunst van je bemind voelen
Innerlijke Kind
In de spiegel van de dood
Zing je zielelandschap
 
Oost West Centrum is een erkend opleidingscentrum.
Belgische zelfstandigen en bedrijven kunnen tot 40% subsidie krijgen via de KMO-portefeuille.
➩ Voorwaarden en info.
 
Volg ons op sociale media

Copyright © 2017 Oost West Centrum vzw, All rights reserved.
Images: Copyright © 2013-2014 Yves Wouters, All rights reserved.Ons postadres
Oost West Centrum vz
V
an Schoonbekestraat 148
Antwerp 2018

Belgium

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy