Stemexpressie Jaartraining

Marius Engelbrecht, Den Haag (NL)

20/10/2017

Trefwoorden: klank, stem, ziel, Koningsteen

 
View this email in your browser

 

Jaartraining Stemexpressie

 

Op ontdekkingsreis naar jouw klank. Je eigen stem ontmoeten, bevrijden, dansen, zingen, jammen, geraakt worden en nog veel meer. Vanuit je diepste kern klinken, met je ongepolijste, pure stem. 

Je stem is een heel persoonlijk en intiem instrument. Daarom kom je tijdens klinken zoveel tegen: plezier, ontroering, schroom, lading, verdriet, kracht, inzicht, stilte. Door al die lagen te laten klinken en spreken opent zich steeds meer de werkelijke jij. Het is een weg van persoonlijke groei. Het is steeds de kunst je aan de ene kant over te geven aan de stroom, en tegelijkertijd te gaan staan voor wie je bent en voor waar je naar verlangt.

Nieuwe werelden ontdekken 


Tijdens de jaartraining duik je met een groep in de wereld van stem, klank en ziel. Het klinken op vele manieren, klank- en jamsessies, klankreizen, de solo, soms magisch mooi en ontroerend, openen een heel nieuwe wereld.

Twee deelnemers over de jaartraining:

'Ik begon met de jaartraining bij Marius omdat ik meer expressie wilde leren geven met mijn stem. Het bleek veel meer te zijn dan dat! Een innerlijke reis langs emoties, gedachtes, verborgen talenten. En prachtig verbonden momenten met anderen die zich, net als ik, steeds opener, steeds echter, steeds mooier lieten zien. Veel meer dan alleen de bevrijding van mijn stem bleek het een bevrijding te zijn van mijzelf als compleet mens’.
  
‘De manager van mijn afdeling zei laatst: ”Bart, volgens mij gaat het heel goed met je. Wat ben je eigenlijk aan het doen? Je loopt rechter op, je maakt meer oogcontact, je bent meer aanwezig.” Ik vertelde dat ik aan stemexpressie doe…’ 
verder lezen

 

In de jaartraining wordt je ook opgeleid in de kunst van het begeleiden. Veel mensen volgen deze training voor hun eigen ontwikkeling en plezier, anderen willen zelf ook stemexpressie geven of het combineren met een vak dat ze al beheersten. Er zijn inmiddels al heel wat mensen opgeleid die mooie en originele initiatieven ontplooien op gebied van stem, klank en bewustzijn. Zie hiervoor ook de Community-site.
 
 
Jaartraining Stemexpressie

Start 12 en 13 januari 2018
In totaal 22 dagen, meestal op vrijdag en zaterdag, soms ook op zondag. 

Plaats: Den Haag en driedaagse extern

meer info
 

De Helende Stem
WEEKEND IN BELGIË

Ontdek de helende kracht van je stem. Maak via je stem verbinding met je lichaam, je ziel en je leven.

In de werkwijze die ik 'helende stem' noem, gebruiken we ons lichaam als klankkast. Je kunt je handen warm klinken, je voeten warm klinken, de klank voelen vibreren en stralen.
Door je stem te laten vibreren maak je ook contact met energetische gebieden in jezelf: gevoelens, lichaamsgeheugen, soms een diep weten. Verwonder je over de klanken die komen van jouw eigen stem en van alle klanken van de groep.

Het lied van je hart, het lied van je buik, het lied van je diepste wezen. Dit is elke keer weer indrukwekkend mooi om mee te maken.
 
Helende Stem - weekend

6 - 8 april 2018
van vrijdag 20 uur tot zondag 17 uur

Plaats: Koningsteen, Kapelle op-den Bos

meer info


Meer stemexpressie:
Oerzang, de Bekkenstem, Klink je passie, Zomerweek
zie de
 site
 
Begeleiding

Marius Engelbrecht

 
'Ik geef nu een twintigtal jaren workshops en trainingen in stemexpressie en persoonlijke ontwikkeling, naast individuele sessies. Stem en gezang zijn voor mij nog steeds een bron van verwondering en ontroering. Ik verheug me elke keer weer: met een groep mensen de diepte in, klinken, zingen, onszelf ontdekken en bevrijden en veel meer. Mensen op hun mooist, kwetsbaar en krachtig, de groep als ondersteunend koor, getuigen van elkaar'.

Je hoeft niet te kunnen zingen om aan stemexpressie te doen.

Info en aanmeldingen: 

www.mariusengelbrecht.nl 

tel. 0031-70-3545573 / 0031-6-48494358
 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy