Schrijven en herbronnen op Grieks eiland Ikaria

Joey Brown, Ikaria (Griekenland)

18/02/2018

Trefwoorden: essentie, schrijfproces, heling, zee

 
1 - 7 juni en 16 - 22* september 2018
Eiland Ikaria, Griekenland
*De retraite is t.e.m. 22/09.

Behoefte aan een weekje rust, ruimte en tijd voor jezelf en je schrijven? Ik verwelkom je graag in Therma, een pittoresk dorpje op het Griekse eiland Ikaria, wereldwijd bekend om haar geneeskrachtige bronnen. Je kan komen schrijven aan je boek, bundel of project, maar je kan ook deelnemen als je – al schrijvend – diep in jezelf wil duiken, en te onderzoeken wat het precies is dat uit jou wil stromen.
Inclusief 1-op-1 schrijfcoaching en dagelijks begeleide schrijfmeditaties.

Schrijven vanuit je essentie
 
Wat houdt je tegen om te schrijven? Is het idee dat in je hoofd zit écht wat je wil schrijven? Zijn je excuses om niet te schrijven echt onoverkomelijk? Hoe eerlijk ben je tegenover jezelf als je zegt dat je niets boeiends te vertellen hebt? Wat heeft de schrijver in jou nodig?
 
Kortom, je leert jezelf kennen als schrijver, op een manier die je nooit voor mogelijk hield. Samen transformeren we je schrijfverlangen in schrijfdurf! En precies deze durf is nodig om je schrijfdroom concreet in de wereld te kunnen zetten. Deze ene week kies je helemaal voor jezelf en je schrijfproces.

Deze retraite is voor jou als:
 
  • Je hebt een schrijfdroom maar het lukt je niet om die droom te realiseren?
  • Je botst telkens tegen obstakels en negatieve overtuigingen aan?
  • Je schrijfangst wint het vaak op je schrijfverlangen?
  • Je krijgt niet helder waarover je precies wil schrijven?
  • Je hebt een idee voor een boek maar je weet niet hoe te beginnen?
  • Je hebt al hoofdstukken geschreven maar je hebt het gevoel vast te zitten?
  • Je bent bijna klaar met je boek en je hebt nog net dat beetje advies nodig om het werkelijk te kunnen afwerken?
  • Je hebt zoveel ideeën dat je niet weet wat te kiezen?
  • Je hebt zoveel vragen en twijfels die je tegenhouden om echt aan de slag te gaan?
 
Schrijven om te verhelderen, schrijven als heling
 
Je kan ook deelnemen als je niet meteen een verlangen hebt om een boek te schrijven, maar wel het verlangen hebt om te schrijven zonder meer. Je staat bijvoorbeeld op een omslagpunt in je leven, en je voelt dat je het schrijven wil inzetten als middel om jezelf en je levensmissie - dat wat je in dit leven te doen staat - helder te krijgen. Ook dan ga ik individueel met jou aan de slag, en de dagelijkse schrijfmeditaties zullen je steunen in je proces.

"Mijn schrijven voelt niet meer als een worsteling. De retraite bracht me naar een schrijfflow die pure vreugde heet. Ik hervond niet alleen mijn schrijfdurf, maar ook het schrijfplezier!"
M.S.
Liefhebbers van de voorjaarsbloesem kunnen kiezen voor de juniretraite.
Liefhebbers van warme nazomerlucht, kunnen kiezen voor
september
.

Alle info over de prachtige locatie (op een rots die uitkijkt over zee),  het verblijf, andere activiteiten en de prijzen, vind je op de website joeybrown.be. Klik hieronder op de roze knop voor de rechtstreekse link naar de retraite.
 
 
 
 

Proef de sfeer
Bekijk hieronder de video van de retraite Schrijven en Herbronnen in 2017
 
 
 
 
 
 
Joey Brown
schrijf- en expressiecoach

Joey begeleidt je in no time naar de kern van je schrijven. Met haar inspirerende, stimulerende aanwezigheid creëert ze voor jou een veilige ruimte waarin je helemaal met jezelf en met je schrijven kan zijn. Haar retraites zijn unieke combinaties van schrijven, stilte, creatief-expressief werk en meditatie.  

Joey woont momenteel in Griekenland, op het eiland Ikaria.
 
 
 
 
 
Wat is schrijfmeditatie?

Lees in mijn blog
Schrijfmeditatie het antwoord op al je vragen. Je kan er ook twee video's bekijken van schrijfmeditaties en je vindt er een link naar een ontspannende luistermeditatie die je thuis zelf kan doen. Pak je pen op en duik in het schrijven.
Ik wens je veel schrijfplezier!
 
 
 
 
 
Een andere retraite, eveneens op het eiland Ikaria, is de retraite Van inzicht naar Vrijheid, een combinatie van familieopstellingen en schrijven.
 
Familieopstellingen brengen beweging
rondom ziekte, relaties, familie, kinderen, geld of je loopbaan. Ze zijn er voor jou als je zakelijk en/of privé vastloopt, zonder echt te weten waarom. Tijdens deze retraite ga je op zoek, en leer je hoe je blokkades, conflicten en problemen kan oplossen en helen. Deze retraite is uitermate geschikt voor jou als toe bent aan een belangrijke verandering in je leven.
 
10-17 juni
Ikaria, Griekenland
Met Joey Brown en Indra T. Preiss
 
Alle informatie over het verblijf op Ikaria, het volledige programma en de prijzen voor verblijf en deelname, vind je op de website: joeybrown.be. Klik op onderstaande oranje knop voor een rechtstreekse link naar deze retraite.
 
"Een ware transformatie! Geen andere woorden voor!"

 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy