Opleiding tot Hartenmagie Nature-Based Coach 2018

Hartenmagie-Alchemy of Heart, Tremelo (B)

12/02/2018

Trefwoorden: yoga, healing, nature, magie


Opleiding tot Hartenmagie Nature-Based Coach 2018


Deze compacte vorming reikt jou een krachtige BASISWERKWIJZE met INSTANT BRUIKBARE TOOLS aan voor het NATURE-BASED COACHEN van diverse doelgroepen met accent en nadruk op het harmoniseren van het lichaam in afstemming met de natuur. Authenticiteit is de fundamentele basiskracht, de sleutel tot Nature-Based Coaching. 
Deze basiswerkwijze wordt dan door jouw unieke vaardigheden en reeds vergaarde wijsheid tot een uniek geheel gebundeld.
De Hartenmagie opleidings-basisprincipes zijn gebaseerd op de natuur en de natuurelementen, hun onderlinge verbinding en wisselwerking.   
Doorheen de opleiding krijg je tools aangereikt om op de 4 belangrijkste lichamen/levels te werken: fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch. 
De aangeboden WERKVORMEN zijn diverse vormen van CREATIEF DANS- EN LICHAAMSWERK, YOGA, SOUNDHEALING EN ANDER GEGROND ENERGETISCH WERK, aangereikt vanuit onze ervaring in het werken met kinderen/jongeren/volwassenen en bijzondere doelgroepen.
Deze coachingsmethodiek is geschikt voor alle mogelijke doelgroepen, ongeacht leeftijd of beperkingen. 
Deze vorming neemt je mee in jezelf, ze daagt je uit om ook zelf te groeien naar authenticiteit. 
De teachers die jou zullen coachen werden met zorg uitgekozen. Het zijn ervaren lichaamswerk en energetisch coaches met visie.
Deze opleiding is geschikt voor elkeen die interesse heeft in het vernieuwend coachen van diverse doelgroepen vanuit een openheid voor een holistische benadering van éénheid met de natuur 

 
"Deze opleiding zou ik omschrijven als een kennismaking met verschillende methodieken om met kinderen en jongeren te werken via dans, beweging en spel, een ontmoeting met jezelf als kind, volwassene en begeleider en een uitnodiging om hierin verder te groeien.  Dit alles wordt vanuit een gedragen visie van mededogen en respect voor elk individu gegeven." – Valérie Cluydts, psychologe, opleiding  2013

Basisbegeleiding & doorgave van de fundamentele visie van Nature-Based Coaching door Maggie Nauwelaers
(oprichter en coördinator van Hartenmagie-Alchemy of Heart vzw, ‘Nature-Based Healing Dance,Yoga & Home Center’ en grondlegger van Nature-Based Coaching)


Maggie is gediplomeerd Feng Shui Practitioner (harmoniserende natuurvisie uit het Tibetaans Tantrisch Buddisme), Kundalini Yoga docente en Kinderyogadocente.
Maggie werd eveneens opgeleid en gediplomeerd als Trancedansfacilitator (geblinddoekte meditatieve transformerende dansvorm) en brengt deze helende dansvorm regelmatig voor volwassenen en jongeren.
Maggie exploreerde diverse zienswijzen van natuurvolkeren en sjamanen en integreerde deze wijsheden in haar werk. De krachtige harmoniserende werkvorm van Tibetaanse Feng Shui werd door Maggie vertaald naar lichaamsgericht werk en vormt de basis van deze opleiding. 
Deze visie wordt krachtig aangevuld met alle volgende werkvormen en diverse sjamanistisch geïnspireerde benaderingen die zij exploreerde en die samen de basis van al haar begeleidingen vormen :
*Helende dans : Authentic Movement, Laban, Butoh, 5 Ritmes, Body-Mind-Centering, Ecstatic Tribal Dance, andere.
*Creatieve expressievormen/Energetische lichaamswerkvormen : soundhealing, diverse yogavormen, meditatief werk, Qi Gong, paardencoaching, intuïtief schilderen, opstellingswerk, andere.
Zij brengt vanuit deze holistische visie en Hartenmagie-Nature-Based-werkwijze :
Opleiding, Privé-coaching en aanbod Dagdansworkshops voor kinderen, jong-volwassenen, volwassenen en andere doelgroepen (begeleiding cvs/burn-out/hoog sensitiviteit,…) - Kundalini Yoga en Kundalini Yoga Mantra cirkels. Kundalini Yoga Vrouwen/mannen cirkels.
Zij nodigt de deelnemers telkens uit om in een innerlijk alchemistisch proces op zoek naar verbinding met hun ziel en authenticiteit te duiken.
Meer info
www.hartenmagie.be

 
Professionele teachers in deze opleiding die elk de grondbeginselen/tools van een krachtige visie/methodiek met jullie delen 

Helende dans 
Anna-Sophia Charlier - Longo ('Danse d'ancrage')
Els Beuls – Inner Child
Fanny Vangaeveren - Authentic Movement 
Gerd Parquin - Laban Movement Analysis
+ Maggie Nauwelaers – Trancedans en initiaties uit andere helende dansmethodieken

Yoga en energetisch lichaamswerk 
Gitta Weytjens - Lachyoga – Nia 
Hilde Broeckhove - Chi-Kung / Tao
+ Maggie Nauwelaers - Kundalini Yoga – Kinderyoga – meditatief werk

Soundhealing
Marion Demanet 
+ Maggie Nauwelaers
 
Persoonlijke coaching
Na het doorlopen van de weekends, bereid jij een half uur tot 1u-durende workshop/begeleiding voor, gebaseerd op de basisinfo en tools die je tijdens de opleiding hebt gekregen, aangevuld met jouw unieke skills. Je kiest dus een voor jou passende doelgroep en werkt hiervoor een specifieke, jouw passende begeleiding uit. Alvorens deze voor je collega’s te brengen stuur je hem per mail door naar Maggie. Zij begeleidt je dan met het finetunen en bundelen van je workshop tot een harmonieus geheel, passend in de Nature-Based Coaching visie.
Jouw persoonlijke workshop voorstellen
Tijdens de laatste dag van de opleiding (of reeds vroeger), wisselen toonmomenten met opbouwende feed-back, zich af met momenten waarop je nog overgebleven vragen beantwoord kunnen worden.  
Je brengt dan de volledig door jouw samengestelde workshop van een half u tot 1u voor de andere cursisten (afhankelijk van het aantal deelnemers aan de opleiding
We beoordelen allen samen en leren van elkaar.
 
Feedback van enkele deelnemers aan de vorige Hartenmagie opleidingen
'Deze opleiding is verrijkend zowel als mens, als danser, als begeleider van een groep. Het samenbrengen van verschillende teachers met hun eigen invalshoek maakt deze opleiding uniek en volledig. De weekends vormen een mooi geheel om te groeien en sterker te komen staan in je begeleiding.'
'Het vertragen, het verstillen, trillingen van stem, geluiden, instrumentjes, heerlijk binnen in jezelf duik momenten waarbij je tegelijk heel alert en diep ontspannen kunt 'zijn'. Het helemaal stil vallen in mijn hoofd, alles zalig voelen stromen, éénheid voelen. Dàt is wat ik zelf heel graag wil inbouwen in mijn dans met kinderen. Want dàt is wat heel erg nodig is !'  
Annemie Maes, 2014.

De opleiding was voor mij een traject van groei, …het dekseltje op het potje… thuiskomen'
Gery Claes, 2017

‘Alle weekends waren intens en hartelijk. Veel meegekregen, enthousiaste begeleiding/diepgaand, met veel wijsheid/ verhelderend om zelf mee een workshop te ervaren/ruimte om vragen te stellen 
en gevoelens te delen.’ – Greet, 2013.

'De opleiding is eerst en vooral een duik, verdieping in je eigen leven. 
Blokkades worden vrijgemaakt, diepe emoties komen boven, je kracht en innerlijk kind komen stilaan meer en meer op de voorgrond, wat maakt dat je na elke sessie bewuster, sterker en lichter door het leven kan stappen en zo ook aan het werk kan gaan of zelf in je dagelijks leven.'
Liesbet Le Roy, 2014.

Toen ik de folder vorig jaar voor het eerst zag, wist ik meteen dat ik de opleiding wilde volgen. Ook al was het niet mijn bedoeling voor een groep te gaan staan. 4 authentieke teachers, lichaamsgerichte thema's, een zoektocht naar mijn eigen natuur. De inzichten waren soms erg confronterend. Maar de begeleiding was authentiek, warm en veilig. Ik wil de begeleiding graag bedanken. En mogen jullie zelf steeds verder authentiek op onderzoek blijven gaan naar jullie ware zelf, veel liefs'
Pascale Liesenborghs, 2017

'Deze opleiding bracht me herontdekking van mijn persoonlijk innerlijk kind. 
Weten wat het is om te mogen zijn wie je bent...'
Elke Duquesne, 2014.
 
Data opleidingsweekends en opleidingsbijdrage 2018:
Opleidingsweekend 1 : 19/20/21mei – Basis 400€
Opleidingsweekend 2 : 9/10juni – 222€
Opleidingsweekend 3 : 23/24juni – 222€
Opleidingsweekend 4 : 22/23sep – 222€
Opleidingsweekend 5 : 13/14okt – 222€
Opleidingsweekend 6 : 10/11nov – 222€
Persoonlijke Coaching : 100€
Totale bijdrage opleiding : 1610€
 
Inschrijving en betaling uiterlijk voor 15april 2018.
 
Pas na betaling van de volledige bijdrage is je plaats in de opleiding verzekerd. Bij inschrijving voor 1 maart 2018, korting van 5% op het totaalbedrag.
 

! Terugbetaling van een percentage van de restwaarde van de som
(volgens de niet-deelgenomen opleidingsdagen)
 enkel mogelijk in geval van ongeval, mits voorlegging doktersattest. 
! Bij vrijwillige stopzetting van de opleiding
geen terugbetaling van het inschrijvings/restgeld mogelijk.

 
Locatie : De opleiding gaat door in de ruimte van ’t Chaletje te Holsbeek, Kerselarenweg 15, nabij Leuven.
 

Te bereiken met openbaar vervoer (trein Leuven station/bus tot Holsbeek)
of carpoolen met andere deelnemers.
Indien je graag ter plaatse overnacht, verwijs ik je graag door naar B&B's
 in de nabije omgeving van 't Chaletje.
Inschrijven en info :
Maggie  

hartenmagie@hotmail.com
0476/632506
Hartenmagie-Alchemy of Heart

Nature-Based Healing Dance, Yoga and Home Center
www.hartenmagie.be
 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy