Kom thuis in je schrijven, kom thuis in jezelf

Joey Brown, Ikaria (Griekenland)

25/02/2018

Trefwoorden: dieptemethodieken, opstellingswerk, relaties, Indra T. Preiss

Van INZICHT naar VRIJHEID. De eerste en enige retraite waarbij twee dieptemethodieken, schrijven naar binnen en familieopstellingen, de harten in elkaar slaan!
 
Van INZICHT naar VRIJHEID
10 - 17 juni, Ikaria (Grieks eiland)
 
Het enige werkelijke verlangen van een mens is het verlangen naar VRIJHEID, naar eenwording met het bestaan, en elk moment tot in zijn volmaaktheid te ervaren.
 
THUIS BIJ JEZELF
 
Ken je dat? Het verlangen om "thuis" te komen? Dat verlangen kan zo sterk worden dat het pijn gaat doen in je hart. We zoeken die thuis vaak in de buitenwereld: in werk, in wisselende relaties,  ... maar de thuis die we zoeken is echter geen materiële plek in de wereld buiten ons, maar een innerlijke staat van ontspanning en acceptatie. Volledig thuiskomen bij jezelf, dat is wat ik noem volmaakte VRIJHEID.
 
Wat ons vaak weerhoudt om die innerlijke plek van rust en vrijheid te betreden, zijn onbewuste verstrikkingen, patronen en overtuigingen die ons vertellen dat we 'geen tijd' hebben, 'niet goed genoeg zijn', 'nooit geluk hebben', 'alles altijd verkeerd doen', of 'geen aandacht verdienen'.  
 
Heel veel mensen hebben bijvoorbeeld een (schrijf)droom, en toch lukt het hen maar niet om die droom te realiseren. Vaak zie ik dat er aan de basis een enorme faalangst zit ("ik moet alles perfect"), en de angst om met het schrijven eindelijk gezien te worden (ik mag niet opvallen of "belangrijk" zijn).

In deze retraite werken we met familieopstellingen en schrijven rond het helder krijgen en helen van jouw relaties, en in de eerste plaats de relatie met jezelf. Wat houdt je tegen om je dromen te verwezenlijken? Wat houdt je tegen om je thuis te voelen bij jezelf?

Een familieopstelling brengt je - vaak onbewuste - patronen en verstrikkingen aan het licht. Het geeft je INZICHT en de antwoorden die je zo lang zocht.

De inzichten die we tijdens de opstellingen krijgen, gaan we versterken met het schrijven. Met mijn schrijfmeditaties zal ik je leren hoe je van niets jezelf een weg naar jouw "thuis", die innerlijke plek van rust en VRIJHEID kan schrijven.

De schrijfmeditaties versterken het effect van de opstellingen. En het werkt ook andersom: de opstellingen versterken en verdiepen de inzichten die tijdens het schrijven aan de oppervlakte komen.
 
WAT ZIJN FAMILIEOPSTELLINGEN?
 
 
Familieopstellingen is een methodiek (ontwikkeld door Bert Hellinger) die ons laat zien wat de onbewuste oorzaken achter ons gedrag zijn.
Tijdens een familieopstelling wordt duidelijk dat wij verbonden zijn met onze voorouders door banden van loyaliteit. Wij dragen onverwerkte emotionele ladingen mee en manifesteren deze onbewust in ons eigen leven – met soms destructieve gevolgen voor ons en de mensen om ons heen.

Ik gebruik altijd het volgende beeld om uit te leggen hoe het werkt. Als iemand tegen je zegt dat je de neus hebt van je grootvader, dan is dat niet moeilijk te geloven, omdat je dat kan zien. Het is heel duidelijk zichtbaar dat we door fysieke kenmerken met onze familie verbonden zijn. Echter, de onzichtbare ladingen, (trauma’s, ongelukken, verdriet, verlies, geweld …)  die in een familie gedragen worden, werken ook door over de generaties heen. Het is niet omdat er nooit over gepraat wordt, dat het er niet is!
 
Met een opstelling ga je die onbewuste patronen en ladingen die je draagt naar de oppervlakte halen, in je bewustzijn, en op energetisch niveau in balans brengen. Weken na de opstelling zal je het resultaat zien en voelen in je lichaam en je relaties: de balans is hersteld.  
 
Met deze retraite maak je niet zomaar een reis naar binnen. Je maakt een welomkaderde, bijzonder diepgaande, reis naar jezelf, met resultaten die veel verder gaan dan je ooit zou kunnen dromen!
 
 
 
 
Familieopsteller Indra T. Preiss begeleidt de opstellingen. Schrijfcoach Joey Brown ondersteunt het proces met schrijfmeditaties en ontspannende lichaams- en contactoefeningen.
Thema’s die je tijdens de retraite kan inzetten zijn:
 
- je voelt je niet gezien
– je wil inzicht in de relatie met je (ex-)partner
– je wil de relatie met je ouders, broers, zussen, kinderen … verbeteren
– je durft niet in je kracht te staan
– je loopt steeds vast in werksituaties
– je worstelt met angstgevoelens, boosheid, verdriet
– je hebt ernstige schuldgevoelens
– je voelt je vaak depressief
– je hebt last van bindingsangst
– je kreeg te maken met verlies (overlijden, scheiding)
– je vindt het moeilijk om van jezelf te houden
– één van je kinderen vertoont ernstig probleemgedrag
– je hebt lichamelijke klachten zonder duidelijke aanwijsbare oorzaak
– je hebt last van burn-out, stress, kleine en grote verslavingen
– je wil je relaties duidelijk krijgen (bv. bij het schrijven van je levensverhaal)
 
 
DIT IS PRECIES WAT JE ZOEKT ALS
 
 
 • je inzicht wil in je relatieproblemen en conflicten
 • je heling zoekt na een traumatische relatiebreuk
 • je graag het schrijven wil inzetten voor verwerking, loslaten en transformatie
 • je jezelf en je relaties wil duidelijk krijgen
 • je ernstige schrijfblokkade wil oplossen
 • je de personages van je boek helder wil krijgen
 
WAT DOEN WE?
 
 
 • Intensieve sessies familieopstellingen (inclusief 1 eigen opstelling)
 • Ondersteunende schrijfmomenten: helend schrijven & meditatief schrijven
 • Schrijfgesprekken: hoe kunnen de verworven inzichten ons schrijven verdiepen?
 • Relaxatie
 • Meditatie
 • Voldoende tijd voor jezelf
 • Uitstap, zwemmen, dans, massage, yoga, plezier ... (naar keuze)
 
 
EXTRA: BACHBLOESEM
 
 
Indien je dat wenst, krijg je bijkomende ondersteundende begeleiding met Bachbloesems. Joriska Vanhaelewyn werkt met Bachbloesems sinds 2003 en voorziet tijdens de retraite een persoonlijke sessie met jou.
 
MEER INFORMATIE
 
Meer informatie over prijzen, programma en de reis naar Ikaria vind je op mijn website.

Goed nieuws: tot en met 28 februari is er nog een fikse vroegboekkorting!
Kijk snel op de website!
 
"Ik kwam met het verlangen om de moeizame relatie met mijn vader helder te krijgen. Bij ons thuis werd nooit over emoties gepraat. Dat heeft een leven lang op me gedrukt, niet "mogen" praten, niet de taal van mijn hart mogen spreken. Het werd zo erg dat ik zelfs niet open en bloot durfde te schrijven. Na de retraite kregen mijn vader en ik diepgaande gesprekken. Dat had ik me vroeger nooit kunnen voorstellen! En het mooie is: sinds de retraite ben ik niet opgehouden met schrijven!"


Bekijk hier de video van de retraite 2017
 
Meer lezen over familieopstellingen?
 
 
 
 
 
Over Joey
Ik ben Joey (spreek uit: Djowie), en ik woon sinds 2013 op het Griekse eiland Ikaria, dat wereldwijd bekend staat voor TRAAGHEID en helende energie. Hier vond ik de stilte, het trage levensritme en de ruimte die ik nodig heb, en die ik zo miste in mijn - drukke, gehaaste - leven in België. In België werkte ik als journalist, schrijfdocent, vertaler en taalleraar, maar op Ikaria startte ik weer helemaal van nul. Ik startte de creatie vanuit het niets (timmerde aan mijn pad als schrijfcoach en schrijver), en volgde mijn hart.

Dit is precies wat ik ook tijdens mijn schrijfmeditaties zal leren: hoe je van niets jezelf een weg naar jouw thuis, jouw stem, jouw woorden en naar jouw waarheid kan schrijven.

Ongeveer tegelijk met mijn beslissing om op Ikaria te wonen, kwam ik ook in contact met familieopstellingen. De kracht waarmee opstellingen onbewuste patronen en verstrikkingen aan het licht brengen, dat was zo ongelooflijk sterk! Nooit eerder had ik zoiets meegemaakt. Als vanzelf ging ik de inzichten die ik kreeg tijdens de opstellingen, neerschrijven. Ik voelde meteen: schrijven en familieopstellingen, dat is een ijzersterke combinatie!
Heb je vragen? Wil je eerst kennismaken?
Stuur me een mailtje met je vragen, of vraag me om een Skypegesprek. Als je bijvoorbeeld graag eerst wil kennismaken, om te voelen of deze retraites en/of mijn aanpak bij je passen, dan kan dat eveneens met Skype.
 
 
Opstellingen helpen je om JOUW taal te vinden, te voeden, te koesteren, te omhelzen, te verlichten, te verbinden te versterken. Je verbindt de taal van je HART met je schrijven.
 
 
 
 

Nog meer schrijven op de agenda


Heb jij een liefde voor schrijven? En schrijf jij het liefst de diepte in? Heb je nood aan stilte, ruimte en een veilige plek om met jezelf en je schrijven aan de slag te gaan? Neem dan een kijkje in mijn agenda. Er zit vast een retraite bij die helemaal bij jou past.

Je kan komen schrijven aan je boek, bundel of project, maar je kan ook deelnemen als je – al schrijvend – diep in jezelf wil duiken, en te onderzoeken wat het precies is dat uit jou wil stromen. Ik ondersteun je proces met dagelijks stiltemeditaties, schrijfmeditaties en 1-op-1 schrijfcoaching.

Ikaria
Van inzicht naar vrijheid / 10 - 17 juni
Schrijven en herbronnen / 1 - 7 juni & 16 - 22 september


België
Schrijven in stilte / 19 - 22 april & 8 - 11 november
Schrijven in een abdij / 23 - 26 maart & 16 - 19 november

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy