Zomerprogramma 2007 Fons Delnooz en Patricia Martinot

Fons Delnooz en Patricia Martinot

10/06/2007
 Opleiding Preksha Meditatie en Yoga
4 tot 8 juli 2007
5 dagen intern
Fons Delnooz en Patricia Martinot
De cursus start om 11.00 en eindigt om 16.00 uur.
Kosten
€ 1,022,-- (btw inb.), inclusief eten en drinken. Exclusief: overnachten in plaatselijk bed & breakfast (zonder breakfast).
Indien wij uw inschrijfformulier volledig ingevuld en ondertekend uiterlijk 10 dagen voor aanvang van de cursus hebben ontvangen, krijgt u € 102,-- korting. De cursus kost u dan 920,--

Locatie
Kruisstraat 21; 6691 EP Gendt, NL (tussen Nijmegen en Arnhem).

Beschrijving van de cursus
Bij deze cursus verblijft u 5 dagen bij ons. Alleen overnachten doet u elders in een locale bed & breakfast. U bent er dus 5 dagen helemaal uit! We beginnen  's morgens vroeg (!) met mediteren. Daarna doen we yoga. In de zomer doen we dat zoveel mogelijk in onze grote en heerlijke tuin. Daarna is er een heerlijke brunch en pauze. Dit programma doen we elke ochtend, zodat u geleidelijk de meditatie techniek en de yogaserie onder de knie krijgt. Gaandeweg geven ook wat minder uitleg. De kracht zit in de herhaling, zodat u dit werkelijk leert.

's Middags is het programma gevarieerder. We geven bijvoorbeeld uitleg over de achtergrond van preksha en de verschillende onderdelen. We kijken samen naar een video waarin de geestelijk leider van de Jains of een van zijn nonnen uitleg geeft over preksha en bespreken die met u. Ook geven we extra aandacht aan afzonderlijke elementen van preksha meditatie. In de ochtend meditatie doe je namelijk alle onderdelen relatief kort. In de middag pakken we er soms een onderdeel uit en doen dat langer, waardoor verdieping kan ontstaan in de beleving van de meditatie, waar u 's morgens naar kunt teruggrijpen.

Dan is er avondeten: heerlijk vegetarisch eten, deels geïnspireerd op de Indiase keuken.

In de avond gaan we in op vragen en behandelen we thema's dieper. Hoeveel we 's avonds werken verschilt een beetje per groep: de ene groep heeft behoefte aan wat verwerkingsruimte en een andere groep wil juist meer informatie krijgen. In de zomer eindigt de avond vaak bij de houtkachel in onze tuin, helemaal vrij van de buitenwereld.

De overnachting is in een locale bed & breakfast. Omdat we 's morgens heel vroeg beginnen én omdat je beter mediteert op een nuchtere maag, kunt u het ontbijt beter overslaan. U kunt daardoor vast iets met de prijs regelen van de bed & breakfast gelegenheid. Het vervoer naar de b&b locatie regelt u in principe zelf: met uw eigen auto; met uw fiets; misschien samen met andere deelnemers. Als dat allemaal niet mogelijk is, kijken we of wij u kunnen helpen.  Wie in de buurt woont en liever thuis slaapt, kan dat natuurlijk doen. Een andere mogelijkheid is camping Waalstrand, waar u kunt kamperen (www.waalstrand.nl).

We zorgen deze dagen voor heerlijk eten en drinken, maar serveren geen alcohol, omdat dat zich niet goed verdraagt met de inhoud van de cursus.

We geven deze cursus bij ons thuis in onze eigen praktijkruimte en in onze tuin. Het aantal deelnemers is daardoor zéér beperkt.

Inschrijven
U kunt zich inschrijven voor deze cursus door het inschrijfformulier volledig ingevuld en ondertekend naar ons op te sturen:
Prekshameditatie Nederland
Kruisstraat 21
NL-6691 EP Gendt
Nederland.

Het inschrijfformulier kunt u bij ons opvragen per e-mail of telefonisch (0481 422114), of u kunt het hier downloaden (pdf).

We geven verschillende opleidingen in Preksha Meditatie.De volledige beschrijving van deze cursussen vindt u op
www.prekshameditatienederland.info.

Dichter in contact komen met jezelf
11 tot en met 15 juli 2007
5-daagse vakantietraining
Fons Delnooz
 Start woensdag om 11.00 en afronding zondag om 16.00 uur
www.de-verbinding.comMaximum aantal deelnemers: 10.

Kosten

900,-- (incl. btw). Bij tijdige opgave 90 euro korting.
Dit tarief is  inclusief alle maaltijden, maar exclusief overnachting in locale bed & breakfast.

Locatie
Kruisstraat 21 te Gendt = tussen Nijmegen en Arnhem.

Fons Delnooz geeft in de zomer een vijfdaagse training dichter bij jezelf komen. Het doel van deze workshop is duidelijk: dichter bij jezelf komen. Weten wie je bent, wat je wilt, wat je voelt, wat belangrijk voor je is. Keuzes kunnen maken vanuit je essentie.

U verblijft deze 5 dagen bij ons. Wij zorgen voor heerlijk vegetarisch eten en drinken. We werken in onze cursusruimte en waar het weer het toelaat in onze heerlijke, zeer grote tuin. De overnachting is in een locale bed & breakfast, een hotelletje of camping. Precies zoals u dat zelf wilt. We beginnen om 9 uur 's morgens met het programma. Na het avondeten gaan we meestal nog even door. De dag kan beëindigd worden bij de houtkachel in onze heerlijke tuin. U bent dus de hele dag bij ons en slaapt alleen ergens in de buurt.

Deze cursus heeft zich bewezen als een uiterst waardevolle ervaring voor de deelnemers. Dat komt doordat je 5 dagen vrij bent van je vertrouwde omgeving en de ruimte hebt om in rust met jezelf te zijn. In die rust vindt ontwikkeling plaats. In die rust is ruimte om met jezelf in contact te zijn. Er zullen vele oefeningen aangeboden worden om dat contact met jezelf te verdiepen. Bijvoorbeeld rek- en strekoefeningen waardoor je meer ruimte krijgt om in je hart te voelen. Ademhalingsoefeningen waardoor de energie naar beneden zakt. Het hoofd wordt dan ook rustiger. Oefeningen om emoties goed en grondig te verwerken, waardoor er ruimte ontstaat om echt te voelen. En natuurlijk vele oefeningen die gericht zijn op het hart. Daar leer je het onderscheid te ervaren tussen de gevoelens vanuit het kleine, emotionele hart en de kracht van het grote hart. Daar leer je ervaren dat het  grote hart en het kleine hart 2 totaal verschillende werelden zijn, die elk hun eigen kwaliteiten hebben. Je ervaart dat je tussen die ruimtes heen en weer kunt bewegen; dat je daarin vrije keuze hebt. Zo kom je steeds dichter bij je ware kern. In die ruimte kun je ook voelen wie je werkelijk bent en wat je wilt met je leven. Het is een ervaring om nooit te vergeten.

Informatie en opgave
Telefonisch (0481 422114) of per e-mail
www.de-verbinding.com
www.preksha.nl
dm@de-verbinding.com

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy