Welkom op het 8ste Maria Magdalena Festival in Zuid Frankrijk!

Ton van der Kroon

05/06/20078ste Maria Magdalena Festival
Zuid Frankrijk, 15 - 23 juli 2007
Welkom op het achtste Festival in het land van de Katharen!


'Diep in het binnenste van de aarde ligt een belofte verscholen;
het is de belofte van je werkelijke man- of vrouw-zijn.
Deze diepe belofte is een zoektocht naar je essentie.
De Montsegur was een van de mysteriescholen
waar deze innerlijke wijsheid werd onderricht,
in de tijd van de Katharen, maar ook lang daarvoor.
Het wordt tijd om deze heilige kennis weer naar boven te halen
en te manifesteren in de wereld.
Zonder een gezonde balans tussen het mannelijke en het vrouwelijke
drijft de wereld steeds verder af in chaos...
"

Maria Magdale
na


Het jaarlijkse Maria Magdalena Festival in Zuid-Frankrijk is een ode aan de kennis en wijsheid van de vrouw en de vrouwelijke mysterieën. Het achtste festival vindt plaats van 15 - 23 juli 2007 in het Zuidfranse Katharengebied, o.a. Montsegur. Wees welkom om samen met anderen, mannen en vrouwen, op zoek te gaan naar datgene wat verborgen is.
De omgeving van het Kathaarse land vormt een prachtig decor voor die zoektocht maar herbergt tevens talloze heilige plekken die informatie bevatten over de verborgen kennis van het mannelijke en het vrouwelijke principe.  Alle herinneringen aan vroeger tijden, de kastelen van de Tempeliers, de diverse grotten en geheimen, de pittoreske dorpjes en de natuur zelf ondersteunen je eigen zoekproces.

Het is niet de eerste keer dat een dergelijke opleving van het vrouwelijke aspect optreedt in de westerse samenleving; een millennium geleden, in het zuiden van Frankrijk, was er een grote aandacht voor 'Notre Dame'. Het vrouwelijke aspect kreeg zijn uiting in de spirituele kennis van de Katharen, de verhalen van de troubadours, de kastelen van de tempeliers en de oude mystieke traditie van de Graal.
Destijds leek de tijd er nog niet klaar voor; de Katharen werden op brandstapels gezet, de tempeliers omgebracht en de verhalen werden mythen en legenden.
Maar, zo voorspelde een troubadour toen de laatste Katharen op de brandstapel stonden: 'Over zevenhonderd jaar zal de laurier weer bloeien.'
De laurier is het symbool van de oude kennis, die vervolgens in het geheim door Rozenkruizers, Vrijmetselaars en Tempeliersgenootschappen werd doorgeven.
Tijdens het festival zullen we afstemmen op deze oude kennis, alsook op onze eigen wensen en behoeftes. We maken het programma met elkaar. Daarbij kun je zowel aan activiteiten deelnemen als zelf activiteiten inbrengen. We zullen verschillende magische plekken in het gebied bezoeken.
Op de naamdag van Maria Magdalena komen we bij elkaar met alle deelnemers van het Festival.

Het festival vindt plaats op drie verschillende locaties:
Aan het meer van Montbel ligt het prachtige landhuis Borde Blanque. Hier zal een van de groepen verblijven. Daarnaast zal er een groep in het dorp Montsegur verblijven in de gîte of op de camping. En er is een groep die een tocht maakt
door het Katharengebied. De groep in Borde Blanque wordt begeleid door Sandra Boer en Henk Ipenburg en Niels en Claudia van het Kaar. De groep in Montsegur wordt begeleid door Annelies de Moet en Monique Willemsen. De Katharentocht wordt begeleid door Koen Plaisier en Eveline Kuipers. De organisatie is in handen van Tanja van Beek en Ton van der Kroon.

Kijk op de site voor meer informatie: www.mariamagdalenafestival.nl.
Hier vindt je foto’s van het gebied, informatie over de verschillende lokaties en andere praktische zaken.

Ik hoop van harte je te ontmoeten deze zomer in het Zuid-Franse land.

Ton van der Kroon


Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy