GRATIS KENNISMAKINGSLESSEN TAIJIWUXIGONG en TAIJI37

Taiji Centrum (Edegem, B)

20/08/2007TAIJIWUXIGONG® en TAIJI37®:

HOUDINGCORRECTIE voor het
HARMONISEREN VAN HET MENSELIJK LICHAAM


GRATIS KENNISMAKINGSLESSEN
in tweede, derde en vierde week van september 2007

Beweging, sport, fitness zijn belangrijk voor lichaam en geest: daarover zijn we het allemaal eens. Maar niet alle vormen van beweging werken op hetzelfde niveau.
Taijiwuxigong® en Taiji37® zijn systemen die bij uitstek geschikt zijn om vastgegroeide spanningen te ontwarren die onze beweeglijkheid belemmeren en om beter contact te krijgen met onze aangeboren levenskracht.
Taijiwuxigong® en Taiji37® werken niet enkel in op ons bewegingsapparaat, maar ook op alle andere systemen in ons lichaam.
Daar waar fitness en sport vooral effect hebben op lichamelijk niveau, gaat het bij Taijiwuxigong® en Taiji37® vooral om het energetisch aspect.

Tengevolge van allerlei spanningen die het leven met zich meebrengt, nemen we vaak een verkeerde of zelfs verwrongen houding aan. En die houding heeft de tendens zich vast te zetten. Daardoor verliezen we het natuurlijke contact met ons energetisch centrum en de zelfregulerende functie daarvan.
Als we leren een specifieke houding aan te nemen, kunnen we het contact met het energetisch centrum van ons lichaam hervinden. Soms gebruiken we die houding vanzelf, bijvoorbeeld op het moment dat we willen springen, maar meestal maar slechts heel even.
In Taijiwuxigong® en Taiji37® leren we die positie langer aan te houden. Het energetisch centrum in de onderbuik, gestimuleerd door goed contact met de aarde en de aardetrillingen, wordt daardoor weer tot leven gewekt.
Vanuit die basishouding vertrekt een hele reeks oefeningen, bedoeld om spanningen in de verschillende delen van het lichaam  op te heffen. Die oefeningen bezorgen een groot gevoel van welbevinden, tegelijk met de ervaring dat er op elk moment van het  leven veranderingsmogelijkheden bestaan. Die verandering blijft ook niet louter lichamelijk, maar heeft ook een duidelijk  effect op ons emotioneel en mentaal evenwicht. Stap voor stap komen we dichter bij een gevoel van volledig zijn, een verlangen dat leeft in ieder van ons.

Om dergelijke oefeningen correct aan te leren heb je een ervaren leraar nodig. Vanaf september heb je daartoe verschillende gelegenheden in Vlaanderen en Brussel.

Zie www.buqi.net voor avondlessen met Shen Jin in Brussel, Brugge, Gent en Mortsel, met gratis lessen in de tweede week van september.

Zie
www.chinesehealing.be voor daglessen met Sofie-Ann Bracke in Antwerpen-Borgerhout met gratis lessen in de derde week van september.

Zie
www.taijicentrum.org voor avondlessen met Shen Zhengyu in Brasschaat, Oud-Turnhout en Kapellen met gratis les in de vierde week van september.

U kunt ook bellen op 03-281 05 32 of 09-221 24 96 of mailen naar buqibelgium@buqi.net.


Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy