Zweethutceremonies met Carl Big Heart

Christel Appels (Turnhout, B)

27/09/2007Zweethutceremonies
met Carl Big Heart

13 en 14 oktober
Onze-Lieve-Vrouw-Waver bij Mechelen (B)

29 & 30 september en 6 & 7 oktober
Driebergen (NL)


www.bigheart.nl

 

Carl Big Heart is een warm mens, die zijn leven laat leiden door Spirit. Op diepzinnige wijze, mild en vol humor nodigt hij je uit om krachtig en liefdevol te leven. Hij helpt je te herinneren dat we één zijn, één hart, één ziel, verbonden met heel de schepping en al zijn bewoners. Zijn lessen geven je de mogelijkheid om enerzijds je schaduwkanten te transformeren en anderzijds te ontdekken dat we meer licht zijn dan we vaak zelf beseffen. Het is zijn wens om deze universele wijsheid via zweethutceremonie en voordrachten in de wereld te brengen.
 

De zweethut is een lage ronde hut van wilgentakken, die wordt afgedekt met dekens. Er worden stenen in het vuur heet gemaakt tot ze roodgloeiend zijn, in de hut gebracht en daar overgoten met water. Het uitgangspunt van de ceremonie is het weer in verbinding komen met ‘al onze verwanten’ en het Grote Mysterie.
De zweethut stelt je in staat om op alle niveaus te reinigen: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. Er wordt gezongen, gebeden, getrommeld, gedankt...

De zweethut binnen gaan is een stap in het onbekende zetten, en tegelijkertijd teruggaan naar je oorsprong, de koesterende warmte en duisternis in de baarmoeder van de Aarde.

 

Plaats
Hoogstraat 64 in Onze-Lieve-Vrouw-Waver.
Routebeschrijving en tijden openbaar vervoer op aanvraag.

Praktisch
We gaan bedekt de hut in: mannen: korte broek; vrouwen: sjaal, T-shirt of jurkje.
Meebrengen: twee handdoeken, eventueel badjas, slippers, warme kledij.
Eten om te delen (potlock). Voor soep, koffie en thee wordt gezorgd.
Kamperen is gratis en mogelijk vanaf vrijdagavond 19 uur. Soepmaaltijd vrijdagavond 3 euro, ontbijt 2 euro. Graag vermelden bij inschrijving.
Vrouwen in hun maantijd kunnen niet in de hut, maar kunnen wel dichtbij aanwezig zijn. Wees dus welkom!
Kinderen zijn van harte welkom ook in de hut, er is echter geen kinderopvang voorzien.
Opgelet: het gaat hier over twee aparte ceremoniedagen. We starten telkens om 11 uur (graag tijdig aanwezig zijn); na een gezamenlijke maaltijd ronden we af om ongeveer 20 uur.
 

Financiële bijdrage 

 

Carl vraagt geen bijdrage voor zijn werk, maar leeft van giften. Dit is een normaal gebruik in de Native Amerikaanse traditie waar er op de mensen hun waardegevoel appel gedaan wordt, dit in schril kontrast en ook moeilijk verenigbaar met onze ‘traditie’ waar de waarde van alles vooropgesteld wordt.

Echter, willen we zijn werk blijven mogelijk maken, moeten we onze kosten kunnen dekken. (Carls vliegticket, vervoer- en verblijfskosten, stenen, hout, accommodatie, mailing…) We willen daarom een suggestie bedrag vragen van 30 euro per persoon, ter plaatse te betalen. (Het is echter Big Hearts uitdrukkelijke wens dat ieder ongeacht zijn budget kan deelnemen.)


Naast het deelname bedrag vragen wij om een waardige gift voor Carl om hem te voorzien in zijn levensonderhoud. Met deze gift kan je je dankbaarheid uitdrukken voor datgene wat je krijgt Er zal daarvoor een mandje gezet worden. Eventuele overschot van het deelnamebedrag wordt aan Carl gegeven.
(Voor advies hierover mag je ons steeds bellen.)

De organisatie wordt door vrijwilligers gedragen.

Om waarachtige, effectieve en duurzame heling te brengen in de Heilige Levenscirkel moeten we ons samen verbinden in één gebed van het hart en samenvloeien met de Ene Spirit. Als we onze gehechtheid aan overtuigingen opzijzetten, bewegen we ons voorbij vorm in universele synthese. Wij zijn Spirit in het vlees. God is het leven dat zichzelf in ieder van ons leeft.
Carl Big Heart

Mitakuye Oyasin (voor al mijn verwanten)

 

Graag vooraf laten weten of je komt  (liefst voor 7 oktober):
►Christel Appels: 014-42 88 07 of 0498-82 79 62 of appels.smets@pandora.be 
►Bruno Peeters: ursusbrunus@hotmail.com
►Wietse Jacobs: tireas.j@gmail.com

www.bigheart.nl

 Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy