Introductie workshops Sat Nam Rasayan. Genezen door bewustwording

Stichting Happynewyou (Bergen op Zoom, NL)

18/09/2007Introductie workshops Sat Nam Rasayan – Genezen door bewustwording
zondag 23 september
zondag 30 september
Van 13.00 – 17.00
Locatie: Bergen op Zoom (NL)
Kosten: 30 euro


Sat Nam Rasayan is een geneeskunst op basis van zuiver bewustzijn, die tot het eind van de vorige eeuw werd onderwezen in kloosters in Tibet en India. Het werd onder geheimhouding en in volledige stilte overgedragen van leraar op leerling. Toen nam een grootmeester (Yogi Bhajan) het besluit dat het voor iedereen beschikbaar zijn, en dat gebeurt nu. Je hoeft geen ervaring te hebben om deel te nemen en iedereen heeft de kwaliteiten in zich, om het te leren.

In september organiseert de International School of Sat Nam Rasayan 2 introductie workshops in Bergen op Zoom (20 min van Antwerpen, 40 min van Rotterdam). Tijdens de introductie workshops opent de leraar samen met jou een oneindig groot en allesomvattend bewustzijn, in Sat Nam Rasayan bekend als de ‘sacret space’. Jij gaat dit ervaren en hij maakt je er wegwijs in. Wanneer je de opleiding volgt, ga je met hulp van de grootmeester Gurudev en door hem opgeleide leraren leren je om zelf dit bewustzijn te openen en het stabiel te houden. Je leert jezelf en anderen in dit verruimde bewustzijn te genezen op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau.

Enkele opmerkingen van studenten uit de vorige cursus zijn: ‘dit heeft mijn leven nu al compleet veranderd’ en ‘ik herkende dit bewustzijn al bij de introductie, nu kan ik er bewust in gaan en het stabiel houden’.

Lees verder over mijn persoonlijke ervaringen en voor meer informatie over de introductie workshops en de opleiding.Sat Nam Rasayan

Zo'n vijftien jaar geleden las ik een artikel over het vroegere onderwijs in een klooster in Tibet, duizenden jaren geleden. Nadat de monniken een aantal jaren verbale, klassikale lessen hadden gevolgd, werden de lessen voortgezet zonder woorden maar door middel van een meditatieve connectie met de leraar . Hierbij liet de leraar de student, in een oneindig bewustzijn, telkens een ander stuk van de essentie van de relaties in het heelal zien en van de werking van het individuele en het collectieve bewustzijn. Dit is ook het veld waar je intuïtie, je voorgevoel en het zuiver weten zich afspelen. En de plaats waar jij-óf-ik verandert in jij-én-ik, in eenheid. Het gaat hier om essentiële kennis die maar moeilijk in woorden te vatten valt. Daarom werden er andere overdrachttechnieken ontwikkeld die beter voldeden.

Na het lezen van dit artikel voelde ik een warme herkenning maar ook een teleur stellingomdat deze technieken helaas door de eeuwen heen verloren waren gegaan en ik liet het verder rusten. Totdat ik in 2004 uitgenodigd werd door een collega student van de Kundalini Yoga lerarenopleiding om met haar mee te gaan als 'patiënt' naar een opleidingsavond voor Sat Nam Rasayan. Ik kreeg een korte uitleg en besloot mee te gaan. We zaten met een kleine groep studenten die allemaal een 'patiënt' voor zich hadden. De leraar deed samen met ons een kor te meditatie en gaf vervolgens de leerlingen instructies om zuiver en alleen met hun bewustzijn de, wat hij 'sacret space' noemde, te openen. In deze ‘sacret space’, die ik later heb leren kennen als verruimd- of eenheidsbewustzijn, werden vervolgens technieken aangereikt om de essenties achter de blokkades van jezelf en van de 'patiënt' te voelen, te herkennen en vervolgens de aanzet te geven om deze op te lossen.

Ik herinnerde me onmiddellijk het artikel over het klooster in Tibet dat ik had gelezen en vroeg of ik geschikt was om me aan te sluiten bij de groep leerlingen. Ik mocht terugkomen en volg inmiddels het  geavanceerde niveau van de opleiding Sat Nam Rasayan.

Tijdens de opleiding heb ik ervaren dat het een bekwaamheid is die iedereen in oorsprong bezit, het is de natuurlijke staat van zijn zoals elke baby die heeft. Alleen kunnen we in het continue geschreeuw van de huidige maatschappij en onze al even hard terug schreeuwende emoties, de subtiliteiten van onze sensitiviteit niet meer onder scheiden. Met Sat Nam Rasayan leer je deze emotionele illusionaire draaikolk te stoppen en in de achterliggende stilte te komen. Vanuit deze stilte is het mogelijk de subtiliteiten waar te nemen en de dingen vanuit hun essentie, vanuit waarheid te beleven.

Tijdens de lessen opent de leraar voor jou (!) de ‘sacret space’ en ervaar je het verruimde bewustzijn ook zelf. Stap voor stap leer je dingen herkennen waarbij het voelt of je het altijd al hebt geweten, maar er nooit (helemaal) bij kon komen. En na wat oefening ben je ook zelf in staat deze ‘sacret space’ te openen, waarna je aan verdieping kunt gaan werken en (eventuele) eigen blokkades en blokkades bij anderen kunt op lossen.

De Sat Nam Rasayan op leiding heeft een sterk transformerend effect op de leerling. Voor de leerling zijn 'patiënten' een hulpmiddel om tijdens de op leiding met de ‘sacret space’ te leren werken. Voor de patiënten is het mooi meegenomen, zij ervaren ontspanning, rust, genezing en verdieping. In het begin werken we als leer lingen eerst, wisselend, met elkaar .

Als dank voor mijn ervaringen en de mogelijkheden die ik heb ontvangen, heb ik besloten te helpen om deze duizend en jaren oude levenskunst beschikbaar te maken voor mensen in de Zuidwest regio. Samen met Dhyan Singh en het team van Zenter, centrum voor welZijn en groei (www.zenter.nu), starten we in september 2007 voor de tweede keer met een opleidingsgroep voor Sat Nam Rasayan. Dhyan Singh is internationaal gekwalificeerd Sat Nam Rasayan docent en is sinds 1993 leerling van Guru Dev, de (op dit moment enige levende) grootmeester in Sat Nam Rasayan. Dhyan leeft, werkt en doceert geheel volgens de traditie.

Dhyan geeft aan dat er vijf principes gelden bij Sat Nam Rasayan:
- Alles wat ik weet, weet ik omdat ik het voel;
- Ik kan de ander niet gewaar worden. Ik word alleen mezelf gewaar in relatie met de ander;
- Alles wat er gebeurt heeft te maken met de relatie;
- Iedere bedoeling die ik heb, verander t de relatie;
- Er zijn geen dogma's.

De opleiding in Bergen op Zoom is nu geaccrediteerd door de International School of Sat Nam Rasayan en tijdens de laatste les volgt een examen door Guru Dev met certificering.

Praktische informatie

Er zijn twee introductielessen in september en de opleiding zelf start in oktober. De locatie is Zenter, Antwerpsestraatweg 296 in Bergen op Zoom, voor de reguliere lessen en Amsterdam (adres volgt nog) voor de 3 lesdagen en het examen met Guru Dev. Bergen op Zoom ligt op 20 autominuten van de ring van Antwerpen en 40 minuten van de ring van Rotterdam en is ook goed te bereiken met het openbaar vervoer. Om een wisselende bezetting van de groep te voorkomen word je verzocht om na één de introductie workshops voor het gehele blok in te schrijven.

Kosten

Deelname aan een introductie workshop kost € 30,- De kosten voor de opleiding bedragen € 855,- plus € 175,- inschrijfgeld. Bij de opleiding hoort een boek dat voor 15 euro aangeschaft kan worden.

Introductie workshops:

zondag 23 september in Zenter, Bergen op Zoom
zondag 30 september in Zenter, Bergen op Zoom

De introductie workshops zijn van 13.00 tot 17.00

Lessen

2007
zaterdag 13 oktober Guru Dev Singh, Amsterdam
zondag 27 oktober Zenter, Bergen op Zoom
zaterdag 17 november Zenter, Bergen op Zoom
zaterdag 15 december Zenter, Bergen op Zoom

2008
zaterdag 19 januari Zenter, Bergen op Zoom
zaterdag 16 februari Zenter, Bergen op Zoom
zaterdag 8 maart Zenter, Bergen op Zoom
zaterdag & zondag 5 & 6 april Guru Dev Singh, Amsterdam
zaterdag 19 april Zenter, Bergen op Zoom
zaterdag 17 mei Zenter, Bergen op Zoom
zaterdag 31 mei Guru Dev Singh, inclusief examen, Amsterdam

De lessen zijn van 10.30 tot 17.00.

De routebeschrijving naar Zenter, met kaart, vind je op www.lifebalance.nu onder ‘contact en route’ (of klik hier).

Meer informatie, vragen en aanmelden voor een introductie workshop kan via e-mail:
snr@happynewyou.nl of telefonisch: +(31)(0)619-434400.

 

 

 Een uitgebreide brochure over

Sat Nam Rasayan

kun je hier downloaden.

 Tot ziens in de Sat Nam Rasayan opleiding.

René QuintusBlijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy