Opleiding tot KINDERYOGADOCENT & Bijscholing voor leerkrachten e.d.

Kreakatau vzw (Korbeek-Dijle, B)

08/10/2007

 

 

Kreakatau vzw
Putstraat 4
3060 Korbeek-Dijle [Bertem]
016-470649
leen@kreakatau.be

Opleidingen 2007-2008

 

 

 

NIEUW – NIEUW – NIEUW – NIEUW


OPLEIDING TOT
KINDERYOGADOCENTPrijs: € 650
Plaats: 
3060 Korbeek-Dijle, Putstraat 4
Info: 016-47 06 49 (graag een seintje als
   je komt
) en www.kreakatau.be

 

Tien zaterdagen (10 -17 uur): 17 november 2007, 15 nov, 15 dec., 12 jan 2008, 26 jan, 9 febr, 8 ma, 12 apr., 31 mei en 7-8 juni.
De eerste dag is ook de kennismakingsdag.

 
Kinderyoga
Het beeld dat de meeste mensen van yoga hebben, is dat van een yogales voor volwassenen. Dat is echter nauwelijks te vergelijken met kinderyoga. Bij volwassenen zijn een zekere mate van rust en stilte vanaf de aanvang verzekerd, terwijl bij kinderen het komen tot rust en aandacht vaak de eerste opdracht is. Bij kinderyoga is ook veel meer mogelijk – en nodig – dan alleen de houdingen, zonder dat je daarbij het doel van yoga uit het oog hoeft te verliezen. Spelenderwijs passeren de stappen van het achtvoudige pad van yoga de revue en worden de traditionele yogahoudingen gecombineerd met massage, spelletjes, tekenen... De kinderen zijn op een plezierige manier met hun lichaam en geest bezig, zonder enige competitiedrang. Het wegvallen van de prestatiedruk ervaren veel kinderen als een opluchting. Iedereen doet wat hij kan. “Niets moet, alles mag”, maar steeds met respect voor de ander. Zo is yoga geschikt voor alle kinderen.
De bedoeling is dat je na deze opleiding in staat bent kinderen te begeleiden met behulp van yogatechnieken. De opleiding is praktisch van opzet. De eigen ervaring en beleving spelen hierbij een belangrijke rol. De opleiding omvat theoretische aspecten, met aandacht voor yogaleefregels, lesopbouw, en de concrete uitwerking hiervan naar verschillende leeftijden en situaties, met het opzetten van een eigen kinderyogales als eindwerk.
De opleiding is toegankelijk voor iedereen die op een ontspannen, yogagerichte manier met kinderen wil werken. Het is belangrijk dat je ervaring hebt in zowel het beoefenen van yoga als het werken met kinderen. Eventueel kunnen deelnemers met slechts beperkte yoga-ervaring best yogalessen volgen in parallel met de opleiding.

 

NIEUW – NIEUW – NIEUW – NIEUW


Bijscholing voor leerkrachten e.d.3 vrijdagen (10-17 uur)
9 november 2007, 18 jan 2008, 25 april 2008
Prijs:
€ 195
Plaats: 3060 Korbeek-Dijle, Putstraat 4
Info: 016-47 06 49 en www.kreakatau.be

Yoga op school

Yoga omgezet naar en aangepast aan de school en het klasverband. Deze bijscholingen zijn interessant voor wie beroepsmatig met kinderen werkt, zoals leerkrachten, maar ook opvoeders, logopedisten enz., maar geen (of niet noodzakelijk) ervaring met yoga heeft.

De bedoeling is te komen tot korte yogamomentjes en de impliciete invoering van een aantal yogaprincipes in de klas, dus niet als op zichzelf staande activiteit. Uiteindelijke doel is een ontspannen aandacht (of aandachtige ontspanning), die het leerproces bevordert, en de versterking van de “empathie” tussen de leerlingen.

Meebrengen: matje, handdoek, losse kleding

 

 
Transportmogelijkheden
FIETS: heerlijk groene fietswegen naar en in de Dijle-vallei vanuit Leuven, Bertem, overal eigenlijk...
BUS: 395 van Leuven station richting Groenendaal, halte Ormendaal, zie verder hieronder.
AUTO-PARKEREN:
In ons straatje is niet zoveel parkeer-plaats: het is een stil straatje in een natuurzone met jonge gezinnen en kleine kindjes en hondjes. We willen dit straatje en de mensen (én de hondjes) graag rustig houden.
Er is een grote parking van de feestzaal de Camargue die we mogen gebruiken, op nog geen 5 min wandelen van bij ons:
Volg de Sint-Jansbergse Steenweg over de brug van de E40 richting Korbeek-Dijle,

aan je linkerkant rij je de eerste straat (Ormendaal) in naar de feestzaal Camargue aan de linkerkant. Naast de Camargue en tegenover "Het schuurke" is een weggetje links dat je naar een parking met grint brengt. Daar is plaats zat.
Eens uit je auto, wandel je terug naar de straat, voorbij het huis nr 14, verder Ormendaal in en een klein beetje verder rechts begint een grintweggetje. Dat pad wandel je in.... voorbij een leegstaand huis rechts.... en dan zie je op je linkerkant dat van Kreakatau. We zullen pijltjes zetten.


 Info en inschrijvingen bij: 
Leen Demeulenaere (
leen@kreakatau.be)
Putstraat 4, 3060 Korbeek-Dijle
016-47 06 49
Leen heeft een vijfjarige opleiding voor yoga, kinderyoga en chakra yoga gevolgd aan het Saswitha Instituut in Nederland.
VZW Kreakatau verzorgt workshops voor scholen en groepen, voor alle leeftijden, rond diverse eventueel vrij te kiezen thema’s.

 

 

Alle info,
inschrijvingen,
documentatie:
www.kreakatau.be

 

 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy