Cursusaanbod Centrum CIAN

CIAN (Haasdonk, B)

05/10/2007

 

 

      

CIAN is het samenkomen van zeven mensen voor wie ontwikkelen in menselijke verbondenheid de drijfkracht is. Anderzijds hebben aroma’s, liefde voor de Natuur en het Kosmische ons ook met elkaar verbonden. Initiatief en leiding liggen bij Veerle Waterschoot.
Toen we de eerste letters van onze doelen op een rijtje zetten, ontstond de naam.
Een klankrijk woord dat de lading dekt en vreugde oproept.

Centrum, verwijst naar verbinding en onze bereidheid bij te dragen aan de Nieuwe Aarde.

Integrale, verwijst enerzijds naar de mens in alle lagen en dimensies. Anderzijds geeft dit woord aan dat onze werk- en leefwijze gestoeld is op een synthese van oude geneeswijzen uit het Oosten en het Westen en op de aloude kosmische wetten.

Aromatherapie, de kunst van helen met etherische oliën.

Natuurbeleving, contact met de Natuur hernieuwen en/of verdiepen. Bomen en planten zijn de schakel tussen de aarde en de kosmische levenskrachten.

We zijn een dynamisch equipe van lesgevers, elk met vele jaren ervaring in een eigen praktijk waar aroma’s geïntegreerd zijn. We geloven in ons vermogen om het aanwezige potentieel van iedere cursist te verhogen. De trillingen van de vitale aroma’s, het beleven van de seizoenen, massages, dans en de vreugde van kennis op te doen ondersteunen verrassend en aangenaam ieders persoonlijke ontwikkeling.

Om ons huidig aanbod concreet voor te stellen,volgt hier een greep uit onze derde nieuwsbrief.

 

In het kort:
1. Geen gezonde binnenlucht op school.
2. Lessenpakket metaal-element.
3. Herfstwandeling in Ardennen.
4. Massages
5. Vragen – Cian secretariaat

1. "Geen gezonde binnenlucht op school" haalde de hele dag het nieuws op dinsdag 25 sept. ll.
In de meeste Belgische scholen is de binnenlucht ongezond. Uit een onderzoek bleek dat er een te hoog CO2-gehalte in de lucht zit.
Kinderen worden daar moe van en verliezen hun concentratievermogen.
In feite weten we ook dat de luchtkwaliteit in ons huis, op het werk,  in wachtkamers , in ziekenhuizen en verzorginginstellingen enz... van minder goede kwaliteit is dan we wensen. De binnenlucht is bovendien meer en meer bevuild met bacteriën en virussen...
Maar velen weten niet hoe ze zelf een bijdrage kunnen leveren aan kwaliteitsvol leven en werken. Je kunt echter zélf een bijdrage leveren aan een kwaliteitsvolle omgeving.
 
Het verdampen van heerlijk ruikende, zuivere (!) etherische oliën in ruimtes kan de lucht fantastisch zuiveren met als gevolg minder bacteriegroei, verbetering van de gemoedstoestand, verhogen van de concentratie enz...
In een basiscursus word je hier al aardig op weg gezet. In september zijn er drie basiscursussen afgerond. Cian programmeert een volgende begin december en deze cursus wordt ook op verplaatsing, in jouw buurt, aangeboden! Neem hiervoor maar contact met ons op.

2. Lessen en workshops die verbonden zijn aan het huidige metaal-element van de herfst.
Zowel de energetische orgaanstudies, aroma-energetica en aromapractica van respectievelijk long-dikke darm zullen jou boeien, zodat met de vele praktische handvaten die jou worden aangereikt, je bewuster je organen en je hele wezen op de juiste tijden kan ervaren en ondersteunen.


Energetische orgaanstudie - Veerle Wouters

Geboren worden. De eerste ademtocht van de pasgeborene, de longen vullen zich met lucht... nieuw leven! Een goede ademhaling is de bron van onze vitaliteit
Deze continue blaasbalgachtige pulsatie van borst en buik bepaalt het basisritme van alle functies in het organisme, voorziet ons bloed van zuurstof, masseert onze ingewanden, scheidt zuivere van onzuivere bestanddelen, beïnvloedt onze huid, die immers ook ademt.
De dikke darm verzamelt en verwijdert het afval van de spijsvertering en zet het zuiveringsproces voort... fysiek, mentaal en emotioneel.
Tijdens deze orgaanstudie worden de ligging, de werking, de emotie en de symboliek van longen en dikke darm uitgebreid besproken.

Datum
7/11 en 14/11/07 van 09.00 tot 12.00 uur
Locatie
’t Verhaal – Dorpstraat 12 – 2070 Burcht (Linkeroever-Antwerpen)
 
Datum
13/11 en 20/11/07 van 19.30 tot 22.00 uur
Locatie
De Lichtbron – Turnhoutsebaan 381 (park) – 2110 Wijnegem


Aroma-energetica - Melie le Page - assist. Veerle Waterschoot

De herfst, een samentrekkende tijd van naar binnengaan en afsterven, wordt geassocieerd met ‘verdriet’. Verdriet doet energie stilstaan, het neigt naar beklemming en afsluiting. Men raakt geïsoleerd van het leven, gevoelens verdorren en de motivatie verkruimelt zoals de bladeren in de herfst. In exces beschadigt verdriet de long-dikke darm energie, hetgeen zich kan uiten in astma, constipatie, frigiditeit enz. ‘Adem diep in, voel de ruimte buiten je, vul de ruimte in je. Adem uit, ontspan je, laat los.’ Uitzetten en samentrekken, openen en sluiten, je grenzen verdedigen. Dit is de volledige expressie van longen en dikke darm.
Hoe creëren we evenwicht in dit metaal-element?
Door ademhalingsoefeningen, stretchings en door de vitale trillingsfrequenties van geselecteerde aroma’s op de ingangspoorten van de meridianen aan te brengen.
Tijdens deze actieve les aroma-energetica brengen we dit allemaal uitgebreid in kaart.

Datum
7/11 en 14/11/07 van 14.30 tot 18.00 uur
Locatie
’t Verhaal – Dorpstraat 12 – 2070 Burcht (Linkeroever-Antwerpen)

Datum
12/11 en 19/11/07 van 19.30 tot 22.30 uur
Locatie
De Lichtbron – Turnhoutsebaan 381 (park) – 2110 Wijnegem


Aroma-Practica - Veerle Van Looy en Veerle Waterschoot

Tijdens elk practicum proeven en koken we met verse waren basisrecepten die onze organen ondersteunen. Het zelfgenezend vermogen wordt ook geactiveerd door bereidingen met etherische oliën die we samen ter plekke maken en waarvan we hun effecten ervaren en begrijpen.

Datum
8/11/07 van 19.30 tot 22.30 uur
Locatie
Morgaine - Stuurstraat 40 A – 9120 Haasdonk

Datum
15/11/07 van 13.30 tot 16.30 uur
Locatie
Cian secretariaat – Jozef Nauwelaertsstraat 18 - 2110 Wijnegem


3. Energetische herfstwandeling in onze prachtige Ardennen

Deze dag zet je in je agenda als een bewuste belevingsdag van het prachtige herfstseizoen.

Telkens opnieuw als we tussen bomen en planten vertoeven, ervaren we rust en laden we ons op.
Ieder zal al gemerkt hebben hoe de sappen van de planten en de bomen zich aan het terugtrekken zijn , helemaal naar onder in de wortels, naar het centrum van de hoofdwortels, naar het centrum van de stam. Hierdoor zien we hoe mooi de bladeren verkleuren en de boom loslaten. Of laat de boom de bladeren los?
De vruchten worden geoogst, binnen gehaald en gedroogd of onder een dikke laag grond ingekuild en zo weer in de aarde gebracht.
Dit roept bij ons reflexie op over wat wij gezaaid en geoogst hebben in de voorbije tijd . En de Natuur inspireert ons voor het zo moeilijke proces van Loslaten en innerlijk verbinden.
Deze dag worden mooie wandelstukken afgewisseld met rust-en stiltemomenten om waarnemer en belever te zijn van de herfstdynamiek.


Datum
20/10/07 om 10.30 uur in Heyd (ook bij regenweer in Vlaanderen gaat de exploratie door)
Locatie
Het kerkplein van het dorpje Heyd (gemeente Durbuy, provincie Luxemburg)


4. massages

De komende tijd bieden we vooral energetische massages aan die voor iedereen toegankelijk zijn!

 

* Aromatische massage van handen, voeten en gelaat

Korte behandelingen, mooie massages en contactmomenten!
Specifiek voor begeleiders van gehandicapten, bejaarden, zieken en palliatieve patiënten zullen hierin een waardevolle vorm van verzorging in nabijheid ontdekken.

Datum
15/10/07 van 13.00 tot 18.00 uur
Locatie
Koningsteen - Oxdonkstraat 168 - 1880 Kapelle-Op-Den-Bos.

 

** Chakramassage met aroma's

Deze subtiele, geurige, energetische massage kan per chakra uitgevoerd worden of als een gehele massage gegeven en ontvangen worden.

Datum
17/12/07 van 13.00 tot 16.00 uur of van 19.30 tot 22.30 uur
Locatie
’t Verhaal – Dorpstraat 12 – 2070 Burcht (Linkeroever-Antwerpen)

 

*** Metamorfosemassage

Deze energetische en zeer ontspannende massage heeft tot doel levenskracht vrij te maken zodat de persoon kan worden wie hij in wezen is. Het is een droge massage op voeten, handen en hoofd en  kan toegepast worden bij kinderen, zieken, in stervensbegeleiding, bij zwangerschap, autisme, slapeloosheid, ADHD, bij je partner, in periodes van diepe emoties, depressies, stress...

Data
16/01 en 23/01/08  van 20.00 tot 22.30 uur
Locatie
’t Verhaal – Dorpstraat 12 – 2070 Burcht (Linkeroever-Antwerpen)

Datum
17/01/08 van 13.00 tot 18.00 uur
Locatie
De Lichtbron – Turnhoutsebaan 381 (park) – 2110 Wijnegem


5. Voor alle vragen - praktische en inhoudelijke - kan u steeds per mail of per telefoon contact opnemen met de lesgevers en het secretariaat.
 
De contactinfo vindt u op de website  www.cian-be.com  onder de knop Contact en Profiel van het Team. (Klik hier.)

Alle aanmeldingen gebeuren per mail en liefst via de website.

Graag ontmoeten we jou op een leerrijk, boeiend en deugddoend moment!
 
Hartelijke groet van het Cianteam
Veerle, Melie, Veerle, Luc, Veerle, Mariella en Kris

www.cian-be.com


info@cian-be.com

 


 

 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy