School van Ayurveda. Nieuwsbrief oktober 2007

School van Ayurveda (Diksmuide, B)

16/10/2007

School van Ayurveda
- Nieuwsbrief oktober 2007 -

 

1) Marmapunten 2) Ayurveda en de mind 3) Massage-opleiding 4) Ayurveda therapeutenopleiding

 

Intensieve studie van de
Ayurvedische (Marma) drukpunten (5 dagen)

Door: Vaidya S.Chidambara Thanu Pillai (1932). 46ste generatie kennisoverdracht van vader op zoon. Hij brengt ook zijn persoonlijke assistent mee.

Inhoud van de vijfdaagse cursus
- Achtergrond, filosofie, bespreking en toepassing van het totale aantal hoofd marma punten (108). Marma punten zijn energie punten op het lichaam.
- De verschillende types en groepen van marmapunten.
- Invloed van de maanstanden tijdens een Marmabehandeling.
- Behandelingsprocedure.
- Polsdiagnose, diagnose stelling.
- Belangrijke punten bij tal van aandoeningen, zwangerschap, oogklachten, drie dosha’s.
- En nog veel meer, elke dag theorie en praktijk.
- Geen voorkennis nodig, onmiddellijk toepasbaar en integreerbaar in de Ayurvedische massage.
- Marmapunten verschillen wel degelijk van shiatsu- of accupunctuurpunten; deze Chinese punten liggen op meridianen. Marmapunten liggen rond de chakra's. Marmapunten komen voort uit de Ayurveda, Yoga en de Indische filosofie.

Voertaal: Engels met vertaling.

Datum: Er is keuze uit twee verschillende groepen. Elke dag van 10 tot 18 uur.

Groep één: 29,30,31 okt en 1 en 2 november. Pedic, Coupure rechts 314, 9000 Gent. Vertaling naar Nederlands.
of
Groep twee: 5,6,7,8 en 9 november. Radhadesh, Château de Petite-Somme , 6940 Septon-Durbuy. Hoofdvertaling naar het Frans. Indien er voldoende vraag is kan er ook naar het Nederlands vertaald worden.

Prijs: € 600, drank en lunch inbegrepen, syllabus Nederlands of Frans, 40 uren certificaat.

Inschrijving: stort het volledige bedrag op 738-2180789-57, indien je een factuur wenst stuur een e-mail met je gegevens. Vermeld ook de groep.

Massagetafel of -mat zelf meebrengen. Ter plekke zijn gewone tafels waar je ook je massagemat kan opleggen. De dokter werkt zowel op een tafel als op de grond.

Overnachting: Gent zie: www.gent.be, tal van B&B en hotels. Durbuy: Gastenhuis (0)86-38 71 31, vanaf € 8.

Alle informatie: Lies Ameeuw 051-51 07 66 0477-57 11 84 info@lies-ameeuw.be; zie ook www.lies-ameeuw.be

Ayurveda en de mind

vrijdag 30 november 2007
Hof van Watervliet, Oude Burg, 8000 Brugge.
Van 10 tot 18 uur.
Inkom € 40

Butiavidya is de oude Ayurvedische psychiatrie, een van de acht takken van deze geneeskunde. Het omvat de hele wetenschap om geestelijke ziekten te behandelen. Dit zijn ziekten als krankzinnigheid, schizofrenie, hysterie... maar ook hebberigheid, angsten, fobieën, boosheid, luiheid... In feite zijn we allemaal geestelijk ziek als onze dosha’s niet in balans zijn. Ziekte of onevenwicht verwijst naar onwetendheid en afgescheidenheid. Gezondheid verwijst naar weten, eenheid, bewustzijn.
Wat zijn de typische Vata, Pitta en Kapha emotionele en mentale aandoeningen?
Hoe verhelp je ze, met voeding, kruiden, levensstijl, inzichten enz...?
 

 

Door Dokter Mevr Gabriela Levin (1960): Ze studeerde geneeskunde met specialisatie psychiatrie en psychotherapie aan de universiteit van Buenos Aires. Ze bekwaamde zich als antroposofisch arts, als psychotherapeute, in Chinese geneeskunde, in reiki, en in Ayurveda en vestigde zich in 1990 als arts in Nederland heeft en werkt vooral met Ayurveda. Gabriela werkt met reinigingskuren, leefstijl- en dieetadviezen, kruidenpreparaten. Maar de essentie van haar werk is van mensen in hun eigen kracht te laten komen, de relatie met zichzelf te helen en om ze hun eigen goddelijkheid te laten ervaren; kortom, Ayurveda op zijn best.
Gabriela is naast haar Ayurvedapraktijk bekend voor haar boeken en lezingen rond Maria Magdalena.

Ayurveda en kanker
13/14 April 2008

Schrijf u in in de nieuwsbrief:

 Prijs, plaats en meer info volgt.

 

Ayurveda Massage-opleiding

Er zijn nog enkele plaatsen vrij voor de Ayurvedische massage-opleiding. Wat we zelf ook niet wisten, is dat Ayurvedische massage NIET onder de nieuwe wetgeving van cosmetische massage valt. Ayurveda stimuleert de schoonheid vanbinnen uit maar dat telt niet mee... U kunt na deze opleiding gerust als full- of parttime zelfstandige aan de slag. Trekt het je aan, we starten nu maandag en dinsdag met het eerste blok.

Ayurveda therapeuten opleiding

Er zijn nog enkele plaatsen vrij in onze dinsdaggroep te Brugge. Voor wie zin heeft om op een ontspannen manier, in een kleine groep op een gestructureerde en professionele manier Ayurveda te leren, de kennis van het leven. Een studie die je kan aanvatten om er later je beroep van te maken maar ook om meer zelfkennis, vitaliteit en gezondheid op te doen. Dinsdag 23 oktober is de volgende (2de) les, voorgaande les wordt herhaald voor de nieuwkomers (er is ook een degelijke syllabus), als je zin zou hebben je kan er nog bij. Bel me voor alle info 051-51 07 66 of 0477-57 11 84, tussen 7.30 en 8.30 uur ben ik altijd elke dag bereikbaar. Praktisch: Brugge is zeer makkelijk bereikbaar met de trein of met de auto, er zijn nu al mensen in de groep die van Leuven en Antwerpen komen.

Je wil op de hoogte blijven van onze activiteiten? schrijf je in op de nieuwsbrief!

www.lies-ameeuw.be

 info@lies-ameeuw.be

 Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy