Ayurveda en de mind

School van Ayurveda (Diksmuide, B)

16/11/2007

 


Ayurveda en de mind

vrijdag 30 november 2007
Hof van Watervliet, Oude Burg, 8000 Brugge (B)
Van 10 tot 18 uur
Inkom € 40 aan de deur te betalen

 

Butiavidya is de oude Ayurvedische psychiatrie, een van de acht takken van deze geneeskunde. Het omvat de hele wetenschap om geestelijke ziekten te behandelen. Dit zijn ziekten als krankzinnigheid, schizofrenie, hysterie..., maar ook hebberigheid, angsten, fobieën, boosheid, luiheid... In feite zijn we allemaal geestelijk ziek als onze dosha’s niet in balans zijn. Ziekte of onevenwicht verwijst naar onwetendheid en afgescheidenheid. Gezondheid verwijst naar weten, eenheid, bewustzijn.
Wat zijn de typische Vata, Pitta en Kapha emotionele en mentale aandoeningen?
Hoe verhelp je ze, met voeding, kruiden, levensstijl, inzichten, etc...?
 

 

Door Dokter Mevr Gabriela Levin (1960): Ze studeerde geneeskunde met specialisatie psychiatrie en psychotherapie aan de universiteit van Buenos Aires. Ze bekwaamde zich als antroposofisch arts, als psychotherapeute, in Chinese en Ayurvedische geneeskunde en vestigde zich in 1990 als arts in Nederland, waar ze vooral werkt met Ayurveda en psychotherapie. Gabriela werkt met reinigingskuren, leefstijl- en dieetadviezen, kruidenpreparaten. Maar de essentie van haar werk is het coachen van mensen om ze in hun eigen kracht te laten komen, de relatie met zichzelf te helen en om ze hun eigen goddelijkheid te laten ervaren; kortom, Ayurveda zoals het hoort.
Gabriela is naast haar Ayurveda praktijk bekend voor haar boeken en lezingen rond Maria Magdalena.

►Mogelijkheid om een Indische vegetarische lunch te nemen in de Bhavani (net om de hoek) voor € 17 (voorgerecht, rijst, groentencurry, naanbrood, kop thee), Gelieve te storten op 738-2180789-57 voor 25 november. Voor maximum 30 mensen.


 

Schrijf je in op onze nieuwsbrieven, dan word je maandelijks rechtstreeks op de hoogte gebracht van onze activiteiten:

 

 

 www.lies-ameeuw.be 

 info@lies-ameeuw.be 

 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy