Gezondheidspraktijk ADAMAS. Programma Voorjaar 2008

Gezondheidspraktijk ADAMAS (Sint-Pieters-Rode, B)

18/02/2008

 

 

Praktijk voor bewustwording en herkenning van je ware-zelf 

GEZONDHEIDSPRAKTIJK ADAMAS
Langestraat 74, 3220 Sint-Pieters-Rode (Holsbeek)
Rony Haak – Eliane De Wilder
0494-83 93 11
info@praktijkadamas.be
www.praktijkadamas.be

 

ADAMAS is het oud-Griekse woord voor diamant dat symbool staat voor het Ware en voor Ware Liefde. Ieder van ons draagt een diamant in zich. Gebeurtenissen en omstandigheden in het leven kunnen er echter voor zorgen dat onze diamant niet zichtbaar is gezien het ware Ik vaak bedolven zit onder beperkingen, vooroordelen, overtuigingen, blokkades, trauma's,...
In onze praktijk nodigen we je uit om contact te maken met die diamant, via het her-kennen van je ware zelf zodat je opnieuw kan schitteren.

Bij deze kennismaking brengen we je graag op de hoogte van onze voorjaarsactiviteiten. Voor een volledig overzicht neem gerust een kijkje op de website  waar je verder kan kennis maken met shiatsu, voetreflex en gespreksbegeleiding.

Voor het ontvangen van de digitale nieuwsbrief stuur een mailtje 'Inschrijven nieuwsbrief' (klik hier).
De praktijk richt zich naar zowel kinderen als volwassenen.
We heten je van harte welkom voor individuele sessies of activiteiten in beperkte groep.
Voor groepen, verenigingen en scholen zijn activiteiten op aanvraag eveneens mogelijk.

PROGRAMMA VOORJAAR 2008 

 

Ademsessies: Adem en adem
Wanneer we slechts gedeeltelijk gebruik maken van onze totale ademcapaciteit kan dit leiden tot een verminderde vitaliteit, gebrek aan zuurstof, beklemmend gevoel in de borststreek, hyperventilatie en mogelijke angsten.
We oefenen de buik-, flank-, en borstademhaling.
Door het toepassen van deze ademhalingstechnieken ontstaat er ruimte in je lichaam waardoor je een ware kracht kan ervaren.
Vanuit dit gevoel ervaren we rust, zelfvertrouwen, ontspanning, energie en levenskracht, maar tevens gevoelens als mildheid. 
Start 08/05/2008  10.00  – 12.00 uur  Ref: A-002
Prijs: € 50 voor de reeks
Overige data: 15/05, 22/05, 29/05

 

  

Relaxatie op dinsdagochtend
Stress, burn-out, prikkelbaarheid, vermoeidheid e.d. zijn signalen dat er een onevenwicht is opgetreden in het lichaam. Het lichaam zal in snel tempo aan vitaliteit verliezen. Veelal zullen er fysieke en/of mentale klachten optreden. In onze relaxatiesessies leren we signalen van ons lichaam te herkennen en er mee om te gaan. Via verschillende invalswegen gaan we op zoek naar spanningvelden en energieblokkades. We doen aangepaste oefeningen om fysieke en mentale spanning los te laten zodat er ruimte ontstaat om ons te concentreren op het ongeremd stromen van onze energie.
Start 04/03/2008  09.30 – 11.30 uur  Ref: R-009
Prijs : € 75 voor de reeks
Overige data: 11/03, 18/03, 01/04, 08/04, 15/04

Losmaken van nek, schouders en rug
Deze plaatsen in ons lichaam zijn voor stress en andere spanningsvelden een uitverkoren terrein. Soms voelen we dat er spanning en druk op deze plaatsen huist, maar soms zijn we er ons minder van bewust.... en voelen we dit pas als er pijnen ontstaan.
Tijdens deze sessie nodigen we je uit om bewust te gaan voelen naar mogelijke spanningsvelden. We maken kennis met verschillende efficiënte manieren om dit gebied van ons lichaam opnieuw te ontlasten. Ondermeer via aanraking, massage, losmaken en bewegingsoefeningen maken we contact met het zalige gevoel van ruimte en ontspanning.
17/03/2008 19.30 – 21.30 uur  Prijs : € 12  Ref: R-002
18/04/2008 10.00 – 12.00 uur  Prijs : € 12  Ref: R-003

Relaxatie op vrijdagavond
Prijs: € 50 voor de reeks Ref: R-006
Overige data: 25/04, 09/05, 16/05
Programma idem als de ochtendreeks op dinsdag.

Relaxdag – ganse dagsessie
Tijdens
deze dag zullen we gebruik maken van zachte ontspanningstechnieken zoals visualisatie, klank, aanraking om contact te maken met jouw diepe ontspanning. Mogelijks huist er spanning in je lichaam waar je je bewust van bent, maar misschien ook onbewust…..
Je wordt uitgenodigd om de tijd te nemen om op zoek te gaan naar deze spanningvelden om hier vervolgens meer ruimte voor vrij te maken.
In deze sessie concentreren we ons op de bewustwording van onze energiestroom. Tijdens de middagpauze is er mogelijkheid tot het nuttigen van bio-maaltijdsoep met brood (4 €), of je kan je eigen lunchpakket meebrengen.
24/04/2008 09.00 – 16.00 uur   Prijs: € 42 Ref: R-001

Voor de adem- en relaxatiesessies zijn relaxmatten, kussentjes en dekens beschikbaar.

 

Lezing: Basisingrediënten in de natuurvoedingskeuken
Is ons voedingspatroon best plantaardig of dierlijk? We bespreken de juiste verhoudingen tussen eiwitten – granen – groenten – zaden en pitten, de samenstelling van een volwaardige maaltijd e.d. meer...
Deze lezing verschaft je een heleboel waardevolle en praktische info voor een dagelijkse portie gezondheid.
28/02/2008 19.30 – 22.00 uur Prijs: € 13 Ref : L-003

Themakoken : Kennismaking met de natuurvoedingskeuken (Lezing+kookdeel)
We maken kennis met natuurvoedingsingrediënten en hun toepassingen o.a. diverse granen, minder in de 'picture' maar bijzonder voedzame groenten, plantaardige eiwitbronnen zoals tofu, tempeh en seitan, peulvruchten, smaakmakers, zaden en pitten, rijst- en sojamelk, diverse soorten olie, verschillende suikers en zoetmiddelen, zeewieren e.d... aangevuld met hun bereidingswijzen. Nadien gaan we aan de slag in de keuken en bereiden we heerlijke maaltijd bestaande uit een hoofdgerecht, soep of dessert.
06/03/2008 09.00 – 14.00 uur Prijs: € 30 Ref: TK-008

Koken in de natuurvoedingskeuken (avondreeks op woensdag)
De kookworkshops zijn bedoeld voor mensen met een verworven kennis als voor gemotiveerde (beginnende) kokers in de natuurvoeding.
De gerechtjes uit deze keuken zijn niet alleen overheerlijk maar bevatten alle ingrediënten die je lichaam nodig heeft om gezond en om in balans te zijn. Elke kooksessie bestaat uit het bereiden van een soep/voorgerecht, gevarieerde hoofdmaaltijd en een gezond dessertje. Er wordt enkel gewerkt met plantaardige en biologische volwaardige voedingsproducten.
De deelnemer krijgt de uitgeschreven recepten mee.
12/03/2008 19.15 – 22.15 uur € 95 per 5 sessies, € 20 per losse sessie
Overige data: 19/03, 02/04, 09/04, 16/04

Koken in de natuurvoedingskeuken (ochtendreeks op donderdag)
Start op 13/03/2008 09.00 – 12.00 uur
Overige data: 20/03, 03/04, 10/04, 17/04
Prijs en inhoud idem als avondreeks op woensdag.

Lezing: Het ABC van suikers
De ene suiker is de andere niet. Welk onderscheid kunnen we maken tussen het groot aanbod aan suikers en welke invloeden hebben ze op ons lichaam? We verschaffen duidelijkheid betreffende suikers en nemen de verschillende suikers uit de natuurvoedingskeuken onder de loep. We gaan ook dieper in op de gevolgen van een overdreven suikergebruik. Zijn bovendien kunstmatige zoetmiddelen te verkiezen boven andere suikers?
13/03/2008 19.30 – 22.00 uur Prijs: € 13 Ref: L-006

Themakoken : Pluk de dag met een gezond ontbijt
Het ontbijt kan beschouwd worden als de belangrijkste maaltijd van de dag. We bereiden gevarieerde en energierijke ontbijtgerechtjes. Dat een ontbijt uit zoveel meer kan bestaan dan brood kan je ontdekken tijdens deze sessie waarin we ondermeer lekkere granenpapjes serveren. Eenvoudig en snel te bereiden.
14/03/2008 09.00 – 12.00 uur Prijs: € 16 Ref: TK-001

Lezing: Yin en yang in de voeding
Tijdens deze lezing ontdekken we de fascinerende wereld van yin en yang.
Wat verstaan we hieronder en wat zijn de invloeden van yin en yang op onze voeding. Je mag rekenen op een heleboel praktische voorbeelden dewelke toepasbaar zijn in je dagdagelijks voedingsschema.
Evenwicht en balans, waar Yin - Yang ontmoet : uitermate boeiend en levendig.
20/03/2008 19.30 – 22.00 uur Prijs: € 13 Ref: L-007

Themakoken: Gewrichtsproblemen (lezing + kookdeel)
Artrose, reumatoïde artritis en osteoporose zijn helaas nadrukkelijk aanwezig in onze maatschappij en ze zijn nog steeds in opmars. Deze aandoeningen kenmerken zich niet alleen bij volwassenen maar zien we ook opduiken op steeds jongere leeftijden. De impact van voeding hierin is niet gering en we bespreken welke voedingsstoffen best te vermijden zijn en welke dan weer aan te raden. Wat is de rol van calcium? Deze interessante lezing sluiten we af met het bereiden van een afgestemde maaltijd. (hoofdgerecht + soep of dessert) 
22/04/2008 09.00 – 14.00 uur Prijs: € 30 Ref: TK-004

Themakoken Lunch : Tofu-granenballetjes
Granenballetjes lenen zich uitstekend voor het lunchpakket of als 4uurtje; ze kunnen immers zodanig samengesteld worden dat ze een volwaardige maaltijd zijn. En net dat is het leuke, we variëren de granen, groenten en de plantaardige eiwitbronnen tofu en tempeh zodat je telkens weer andere balletjes kan klaarmaken. Nootjes, zaden en pitten, zeewieren ontbreken evenmin. Wordt geserveerd met sausje. Deze granenballetjes kunnen ineens voor meerdere dagen gemaakt worden.
25/04/2008 09.00 – 12.00 uur Prijs: € 16 Ref: TK-010

Themakoken : Dessertjes, hallo? Smullen maar!
Een dessertje hoeft niet per definitie ongezond of een dikmakertje te zijn.Tijdens deze sessie leren we op de juiste wijze overheerlijke dessertjes klaar te maken met natuurlijke ingrediënten. Lekker en gezond, kom proeven !
29/04/2008 13.00 – 16.00 uur Prijs: € 16 Ref: TK-002

Themakoken : CVS, vermoeidheid (lezing + kookdeel)
Vermoeidheid kan beklemmend en uitputtend werken waardoor we beperkt zijn in ons doen en laten. We bespreken hoe en waar deze verstoringen in ons lichaam hun oorsprong vinden en ons meezuigen in een neerwaartse spiraal. Een aangepast voedingsschema brengen we naar voor als leidraad voor het omkeren van de neerwaartse naar een opwaartse spiraal.
Bovendien gaan we na hoe onze gedachtengang hier een rol kan spelen.
Afsluiten doen we met het bereiden van een vitaliserende maaltijd
06/05/2008 09.00 – 14.00 uur Prijs: € 30 Ref: TK-006

Themakoken : Vol au vent met tofu + dessertje
In dit gerechtje gaan we aan de slag met tofu als vervanger voor vlees en als basis voor de saus kiezen we voor een melkvervanger. Wat niet mag ontbreken zijn lekkere groentjes en kruiden. Deze vol au vent is een erg gesmaakte variant van de versie op basis van kip en melkproducten.
Voor de lekkerbekken onder ons ronden we af met een gezond dessertje
07/05/2008  19.15 – 21.45 uur Prijs: € 16 Ref: TK-011

Lezing: Vetten en cholesterol
Vetten spelen een belangrijke rol in ons lichaam. Maar er valt heel wat te vertellen over de verschillende soorten vetten; welke vetten zijn noodzakelijk voor een goed functionerend lichaam en in welke voedingsproducten zitten deze dan? Welke vetten beperken we best en wat zijn de gevolgen bij overdreven gebruik? Wat is de relatie tussen vetten en onze cholesterol?
08/05/2008 19.30 – 22.00 uur Prijs: € 13 Ref: L-001

Themakoken: Tofu, tempeh, seitan
Deze eiwitbronnen zijn als vleesvervanger erg voedzaam en bovendien bijzonder lekker. In de kooksessie zullen we ondermeer werken met marinades en variëren we de bereidingswijzes zodanig dat je spelenderwijs thuis aan de slag kan. Je zal merken dat er overheerlijke en ruime toepassingen zijn voor tofu, tempeh en seitan; bij het hoofdgerecht maar ook in soep ….
09/05/2008 09.00 – 12.00 uur Prijs: € 20 Ref: TK-003

Koken voor personen met Coeliaki (gluten)
De natuurvoedingskeuken leent zich uitstekend om tegemoet te komen aan het voedingsschema voor personen met coeliaki. Door zijn ruime aanbod aan gluten-vrije voedingsmiddelen maken we van deze vrijheid gebruik om heerlijk gevarieerde gerechtjes op ons bord te serveren.
Elke sessie bestaat uit een soep/voorgerecht, hoofdgerecht en dessert
13 + 27/5/08 09.00 – 12.00 uur Prijs: € 38 voor twee sessies
Ref: TK-009

Vorming : Yin en yang in de voeding, dagsessie (inclusief kookdeel)
Harmonie en balans ontstaat als er evenwicht is tussen deze 2 energiestromen.
In deel 1 leggen we uit waar Yin en Yang voor staan, wat de karakteristieken zijn en hoe je deze kan herkennen. We trekken dit door naar de man/vrouw.
Je zal ontdekken dat yin en yang heel wat verder gaat dan voeding. Hoe merk je dat er een onevenwicht is ontstaan in je lichaam en uit welke signalen kan je dit opmerken? Hoe herstellen we een onevenwicht?
Tijdens de middag bereiden we een aangepaste maaltijd.
In deel 2 bekijken we welke voeding eerder yinne of yange kenmerken heeft.  Granen, groenten, eiwitten en andere voedingsmiddelen ordenen we van yin naar yang. We verduidelijken yinne en yange bereidingswijzen en wat past bij welk seizoen?
Deelnemen kan zonder voorafgaande deelname aan de lezing van yin- yang.
16/05/2008 09.30  – 16.45 uur Prijs: € 50 Ref: V-001

Themakoken: Overgewicht, inzichten! (Lezing + kookdeel)
Wat zijn de nefaste gevolgen voor onze organen en welke rol speelt vermoeidheid hierin? Welke zijn de voedingsstoffen die aanleiding geven tot extra gewicht en waarin zijn ze aan te treffen?
Moeten we steevast op dieet of kunnen we evolueren naar een juist gewicht zonder het dieet-gevoel. We bespreken een evenwichtig voedingsschema.
Tevens onderzoeken we of er nog andere thema's dan voeding aan de oorzaak liggen van overgewicht en hoe we deze oplossingsgericht kunnen inbouwen in ons dagelijks levenspatroon. Ben je klaar om afscheid te nemen van je extra kilootjes en wil je graag inzicht verwerven in je proces? Tenslotte zorgen we voor een overheerlijke calorie-arme maaltijd. (hoofdgerecht, soep of dessert)
20/05/2008 09.00 – 14.00 uur Prijs: € 30 Ref: TK-007

Themakoken: Heerlijkheid van gevulde courgettes en dessertje
Courgetten lenen zich uitstekend om te vullen met lekkere ingrediënten.
In de natuurvoedingskeuken hebben we keuze te over en we spelen met tofu en tempeh, groentjes, zaadjes, zeewier en kruiden. Dit geheel wordt gehuld in een lichte dressing. Afronden doen we met een gezond dessertje.
04/06/2008 19.15 – 21.45 uur Prijs: € 16 Ref: TK-012

Themakoken: Waaier van broodsmeersels
Je broodsmeersel naar jouw eigen smaak? Het kan ! Met gezonde en lekkere ingrediënten uit de natuurvoedingskeuken creeëren we verrassende broodsmeersels.
Enkele ingrediënten die aan bod komen : tofu, kikkererwten, shoyu, miso, groentjes
05/06/2008 09.00 – 12.00 uur Prijs: € 16 Ref: TK-015
12/06/2008 19.15 – 22.00 uur Prijs: € 16 Ref: TK-014

Vorming: ABC van suikers, dagsessie (inclusief kookdeel)
In deel 1 krijg je heel wat algemene info over suiker:
wat is de oorsprong van het suikergebruik; wat is het verband tussen suiker en overwicht? We bespreken de gevolgen van overdreven suikergebruik voor de pancreas. Heeft ons lichaam zoet nodig of houden we ons zoet; welke suikers passen in een gezond voedingspatroon? Wat is de rol van suiker op onze emoties en het gedrag van kinderen?
Tijdens de middag maken we een heerlijk gerecht klaar met verantwoorde zoetmiddelen. (hoofdgerecht en dessert)
In deel 2 brengen we de verschillende suikers in kaart, tonen we de suikers die in de natuurvoedingskeuken gebruikt worden en hun toepassingen. Tevens wordt de glycemische index onder de loep genomen. 
Wat met light-producten? Welke suikers worden hiervoor gebruikt en hoe reageert ons lichaam hierop?
06/06/2008 09.30 – 16.45 uur Prijs: € 50 Ref: V-002

Themakoken: Vetten en cholesterol (lezing + kookdeel)
Vetten spelen een belangrijke rol in ons lichaam. Maar er valt heel wat te vertellen over de verschillende soorten vetten; welke vetten zijn noodzakelijk voor een goed functionerend lichaam en in welke voedingsproducten zitten deze dan  Welke vetten beperken we best en wat zijn de gevolgen bij overdreven gebruik? Wat is de relatie tussen vetten en onze cholesterol?
Deze lezing brengt het aanbod aan verschillende vetten in kaart en wordt afgerond met het bereiden van een aangepaste maaltijd.
10/06/2008 09.00 – 14.00 uur Prijs: € 30 Ref: TK-005
 
Themakoken: Heerlijkheid van gevulde tomaten en dessertje
Tomaatjes vullen met heerlijke ingrediënten uit de natuurvoedingskeuken; dat vraagt om geproefd te worden!
De inhoud kunnen we spelenderwijs variëren met verschillende groentjes, tofu of tempeh en een lekkere dressing. We ronden af met een gezond dessertje.
17/06/2008 09.00 – 11.45 uur Prijs: € 16 Ref: TK-013
 
Lezing: Gewrichtsproblemen
Artrose, reumatoïde artritis en osteoporose zijn helaas nadrukkelijk aanwezig in onze maatschappij en ze zijn nog steeds in opmars. Deze aandoeningen kenmerken zich niet alleen bij volwassenen maar zien we ook opduiken op steeds jongere leeftijden. De impact van voeding hierin is niet gering en we bespreken welke voedingsstoffen best te vermijden zijn en welke dan weer aan te raden. Wat is de rol van calcium?
Deze lezing kent dezelfde inhoud als het Themakoken van 22/4, echter zonder het kookgedeelte.
18/06/2008 19.30 – 22.00 uur Prijs: € 13 Ref: L-005

Tot eind juni kan U genieten van een aanbod van 3 sessies voetreflexologie en/of shiatsu, waarvan de laatste sessie gratis is. Max. 1 aanbieding van elk per persoon. Interesse?
Bel voor een afspraak op 0494-83 93 11 of via
info@praktijkadamas.be
.

Lieve groetjes.
Eliane en Rony

GEZONDHEIDSPRAKTIJK ADAMAS

Langestraat 74, 3220 Sint-Pieters-Rode (Holsbeek)
Rony Haak – Eliane De Wilder
0494-83 93 11

info@praktijkadamas.be
www.praktijkadamas.be 

btw-nr BE 0886 295 631

 

 


 


 

   

 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy