TresUna. School voor reflexologie, zwangerschapsreflexologie

TresUna (Kinrooi, B)

22/03/2008

 

TresUna — School voor Reflexologie
Opleiding zwangerschapsreflexologie,
Sarafijn,
Workshop reflexologie bij onvruchtbaarheid

 


Zwangerschapsreflexologie voor reflexologen. Deel 1 en 2

 

 

Deze cursus biedt de basisbegrippen i.v.m. de vruchtbaarheid van vrouwen, de zwangerschap en de post-natale faze. Het maakt het voor deelnemers mogelijk om de principes en de grepen in de reflexologie doeltreffend toe te passen in deze processen. De cursus omvat tevens informatie over de ontwikkeling van de Inkomende Ziel met zijn manifestatie in de voet van zijn moeder en verder de zorg voor het nieuwgeboren leven. Docente is Heinrike Bergmans, reflexoloog en lid van BeVo (Beroepsvereniging van Voetreflexologen), gecertificeerd in Maternity Reflexology door Susanne Enzer (U.K.).
DEEL 1 :
Vrijdag en zaterdag 25 en 26 april 2008,
Geboortehuis Isis, Tiensebaan 105, 3300 Goetsenhoven
Vrijdag en zaterdag 5 en 6 september 2008, Lommel

DEEL 2 :
Vrijdag en zaterdag 3 en 4 oktober 2008,
Geboortehuis Isis, Tiensebaan 105, 3300 Goetsenhoven
DEEL 1 : 150€ voor de lessen en het lesmateriaal
DEEL 2 : 150€ voor de lessen en het lesmateriaal
Lunch is niet inbegrepen.
Uw inschrijving is defintief nadat het bedrag ontvangen werd op rekeningnummer
735-0116210-89 onv Sarafijn, met vermelding van uw naam, cursus en datum.


 

 

Sarafijn – Energetische Reflexologie – begeleiden doorheen veranderingsprocessen

 

 

 

Sarafijn heeft als doel ons als mens terug te zetten in onze eigen creatiekracht, in het eigen zijn. De kunst van het zijn.

Elke mens is een baken dat signalen uitzendt via het eigen energetische veld. Dit gebeurt doorgaans op een onbewuste manier. Hierop reageert de omgeving. De subtiele energieën worden opgevangen en ontlokken een bepaald gedrag bij anderen. Door spiegelcommunicatie reflecteert de omgeving het eigen binnenste ik terug. Het is een leerproces om deze spiegeling te herkennen en indien gewenst het uitgezonden signaal te transformeren.

Sarafijn is gegroeid uit de chakraleer, haptonomie, voetreflexologie, stressmanangement, nieuwetijdskinderen, nieuwe energetische geneeskunde en de TCM. Sarafijn zoekt de linken in het geheel, met het besef dat alles met elkaar verbonden is in een eenheid en begrippen vanuit verschillende invalshoeken, meestal andere benamingen zijn van hetzelfde begrip.
De opleiding bestaat uit 2 opeenvolgende dagen, waarin volgende onderwerpen aan bod komen :
- de chakraleer : werking, opbouw, fysieke invloeden, psychische invloeden
- spiegelcommunicatie : werking, toepassing in het dagelijkse leven
- de werking van energie : energie leren voelen
- Sarafijn via de voeten
Donderdag en vrijdag 10 en 11 april 2008, in C.C. De Adelberg, Adelbergpark 1, 3920 Lommel. Telkens van 9:30u t.e.m. 17:00u.
Kostprijs bedraagt 160€, inclusief koffiebreaks en lesmateriaal


.

Workshop : Reflexologie bij onvruchtbaarheid

 

 

In Denemarken is reflexologie de meest gebruikte vorm van alternatieve behandeling, waarbij 1 op 4 Denen naar een reflexoloog gaat. In de Deense vruchtbaarheidsklinieken maakt 75% van de patiënten tevens gebruik van alternatieve behandelingen, waarbij eveneens reflexology de grootste voorkeur geniet. Hierdoor is er een grote kennis aanwezig bij Deense reflexologen.

1 Op 6 koppels ondervindt problemen bij het zwanger worden. Enkel in 35% van alle onvruchtbaarheidsgevallen kan de reguliere geneeskunde de onderliggende oorzaak identificeren. Bij de overige 65% kan het medisch systeem geen oorzaak vinden voor het uitblijven van de bevruchting. Het is net in deze groep dat reflexologen hulp kunnen bieden.
Lesgevers:
• Dorthe Krogsgaard (Denemarken): Met 23 jaar ervaring als full-time reflexologe in Copenhagen, behoort Dorthe tot de veteranen in Denemarken.
Doorheen haar carrière is zij steeds actief betrokken geweest bij het bepalen van de standaarden binnen het beroep en het documenteren van de effecten van reflexologie.
Zij was voorzitter van de Deense Reflexologie Vereniging FDZ, en was mede pionier in het oprichten van FDZ's Onderzoekscomité in 1991. Daarbuiten heeft zij gesproken op verschillende internationale conferenties en was zij tevens bestuurslid en ondervoorzitter van het ICR.
• Peter Lund Frandsen (Denemarken) : Peter heeft moderne fysica en filofosie gestudeerd in Amerika, en geneeskunde aan de Universiteit van Copenhagen in Denemarken. Hij heeft tevens reflexologie gestudeerd en beoefend sinds 1991. Reeds verschillende jaren is Peter actief betrokken bij de "Danish Reflexologists Association" FDZ, waar hij de internationale belangen en activiteiten van de vereniging coördineert.
Peter Lund Frandsen is een internationale lesgever en auteur van verschillende artikels over verschillende aspecten van de reflexologie.
In deze workshop wordt getracht de laatste kennis binnen het domein van de complementaire en reguliere behandelingen aan bod te laten komen. In de workshop leer je diverse technieken : klassieke reflexology, Noorse tradities, Zenuwreflexologie, trigger points, testen en oefeningen.

Dorthe Krogsgaard

Peter Lund Frandsen

De opleiding wordt in het Engels gegeven, en vertaald naar het Nederlands.
Vrijdag en zaterdag 21 en 22 november 2008, Universiteit van Hasselt, Diepenbeek

Kostprijs: 350 euro (inclusief broodjesmaaltijden, breaks, geïllustreerde opleidingcursus over zowel het theoretische als praktische gedeelte).Voor definitieve bevestiging van de opleiding gelieve 100€ voorschot te storten op 735-0116210-89 met vermelding van "workshop Onvruchtbaarheid".


 

 

www.tresuna.net

Lydie Schoenmakers
Bremstraat 4, 3511 Kuringen
011/22.95.32
lyric@tresuna.net

Heinrike Bergmans
Onderwijsstraat 43, 3920 Lommel
011/815.705
info@tresuna.net

 

 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy