Cursus Fytotherapie (kruidengeneeskunde) midden in Hasseltse kruidentuinen

Alternatieva (Hasselt, B)

12/04/2008

Wellness Academie
Nieuwsflash


Cursus Fytotherapie (kruidengeneeskunde) midden in Hasseltse kruidentuinen.

Zaterdag 31 mei 2008 start Wellness Academie met een vierdaagse praktijkgerichte cursus Fytotherapie.
Alle praktische lessen worden gegeven in de prachtige kruidentuin van domein Herkenrode (Hasselt) en in de wilde kruidentuin van Kiewit (Hasselt). Omdat we zeer praktijkgericht werken, wordt deze cursus slechts één maal per jaar gegeven, en dit in de periode mei-juni, wanneer de kruiden in topconditie zijn.
 
Wat is Fytotherapie?

Fytotherapie is het behandelen van gezondheidsklachten en ziekten met plantaardige middelen waarvan men een gezondheidsbevorderend of medicinaal effect veronderstelt. In de volksmond wordt de therapie ook kruidengeneeskunde genoemd.  Het is niet noodzakelijkerwijs een alternatieve geneeswijze, maar kan als voorloper van de moderne farmacologie gezien worden. Vandaag de dag fungeert ze als aanvulling op deze farmacologie.
 
Dat bepaalde planten een geneeskrachtige werking kunnen hebben is reeds sinds mensenheugenis bekend, en al even lang wordt er gebruik van gemaakt. De alsmaar groeiende vraag naar natuurgeneeskundige oplossingen voor bepaalde aandoeningen en ziektes, doet ook een groeiende nood aan degelijk opgeleide fytotherapeuten ontstaan. Deze cursus is gericht op personen die professioneel aan de slag willen met Fytotherapie, en op fytotherapeuten die hun praktische kennis wensen bij te schaven.

Datums: 31/05, 07/06, 14/06 & 21/06 (zaterdagen) (van 10 tot 17 uur).

Voor de praktische informatie over deze cursus en het online inschrijvingsformulier kan u hier terecht.
 
 
----------------------------


Cursus Tenen lezen.

Tenenlezen is een kennissysteem dat het mogelijk maakt iemands karakter, persoonlijkheid en gedrag te analyseren door de tenen te interpreteren. Het echtpaar Somogyi ontdekte als eerste de relatie tussen de stand en de vorm van tenen en karakters, en ontwikkelde gedurende 15 jaar de techniek van het tenenlezen.

De tenen worden gelezen aan de hand van de vorm en de stand van de tenen. Deze veranderen voortdurend naargelang je zelf verandert, je tenen weerspiegelen immers jezelf en hoe je ervoor staat. Een tenenlezer observeert en stelt vervolgens de sterke en zwakkere kanten van iemands persoonlijkheid en karakter vast. Hij/zij kan zichzelf en andere personen inzicht geven in hun persoon, karakter, bezigheden, kwaliteiten, gezondheid en relaties.

Wie laat zijn/haar tenen zoal lezen en waarom?
Door het laten lezen van je tenen kan je evenwicht brengen in je doen en laten, door te achterhalen waar je sterke punten zitten of waar het schoentje wringt. Eenieder wie hier nieuwsgierig naar is, heeft baat bij een sessie tenenlezen.

Voor studenten die twijfelen omtrent hun beroepskeuze, kan een sessie tenen lezen inzicht geven. Verzorgers, bv. in de gehandicaptenzorg, kunnen inzicht krijgen in wat geestelijk gehandicapten kennen, kunnen of willen. Ook babyteentjes kunnen gelezen worden, zodat de ouders op voorhand weten met welke karaktereigenschappen van hun kindje zij rekening kunnen houden bij de opvoeding.

Deze cursus is vooral interessant als aanvulling voor voetreflexologen, massagetherapeuten, natuurgeneeskundigen, podologen en pedicures.

Datums: 12/07 & 13/07 (weekendcursus) (van 10 tot 17 uur).

Plaats: Hasselt

Voor de verdere praktische informatie over deze cursus en het online inschrijvingsformulier kan u hier terecht.


----------------------------


Cursus Klankmassage.

Ontspannen en onthaasten met een klankmassage-ligconcert. Het is een streling voor lichaam en geest. Je wordt verwend met klanken en geluiden die invloed op je lichaam en je emoties hebben. Geniet van de rust en de subtiele klanken, laat je meenemen op reis en richt je aandacht naar binnen.

Tijdens het Klankmassage-ligconcert maken we gebruik van akoestische instrumenten. o.a. klankschalen, gongs, energy chimes, kuta wapa, tingsha's,…

Een Klankmassage-ligconcert - meditatie duurt gemiddeld 1-2 uur. Je ondergaat het liggend, ontspannen in de juiste sfeer, zachte relaxerende verlichting met de aandacht naar binnen gericht. De buitenwereld is wat verder weg, de toegang tot het geheugen verbetert. Lichaam en geest worden aangesproken om tot rust te komen. Even lekker onthaasten. De Klankmassage is afgestemd op de deelnemer(s) en elke keer een nieuwe beleving. 

In het eerste deel van de cursus ondergaan we een klankmassage. Na afloop nemen we tijd om de ervaringen te delen. In de tweede fase verkennen en bestuderen we de gebruikte instrumenten en leren we de diverse speeltechnieken en scenario's aan om een ontspannend klankbad te creëren.

Datums: 28/06 (van 10 tot 17 uur).

Plaats: Hasselt


Voor de verdere praktische informatie over deze cursus en het online inschrijvingsformulier kan u hier terecht.


----------------------------


Cursus Chakra therapie.

De energie die door ons lichaam stroomt wordt geleid via energiebanen, ook wel meridianen genoemd. In deze banen zitten bepaalde punten waar de energie een ophoping bereikt. Deze energiepunten worden aangeduid met het Sanskriet-woord chakra. Aan de voor- en achterzijde van het lichaam worden zeven hoofdchakra's onderscheiden.

Chakra's hebben een grote invloed op het psychisch en lichamelijk evenwicht. Vaak wordt de energie van bepaalde chakra's onderdrukt of geblokkeerd, waardoor je uit je evenwicht kunt raken. Wanneer de chakra's goed functioneren, zorgen ze ervoor dat je energiek en evenwichtig kunt leven.

Veelal wordt tijdens het geven van een massage geen rekening gehouden met de chakra's van de gemasseerde. Nochtans is dit een essentieel aspect in de behandeling van het lichaam, vooral voor de holistisch ingestelde behandelaar. Masseurs die kennis hebben van de chakra's en er mee hebben leren werken zullen een energiestroom op gang brengen vanuit het bekkengebied om de basis-chakra te stimuleren.

Tijdens een zevendelige avondcursus word je ingewijd in de wereld van de chakra's. Je leert deze fijnstoffelijke energiecentra positief beïnvloed kunnen worden. Ook de psychologische oorsprong van ziekten en klachten wordt bestudeerd en in verband gebracht met de betrokken chakra's. Dit allemaal gebeurt op een gezellige manier in een beperkte groep met twee ervaren docenten.

Datums: 24/04, 8/05, 15/05, 22/05, 29/05, 6/06 & 12/06 (van 19.30 tot 22.30 uur).

Plaats: Hasselt

Voor de verdere praktische informatie over deze cursus en het online inschrijvingsformulier kan u hier terecht.


----------------------------


Cursus Shiatsu-therapie.

Shiatsu komt uit het Japans en betekent vingerdruk (shi = vinger, atsu = druk).
De geest van Shiatsu laat zich echter beter omschrijven als ´communicatie door aanraking`. Waar de acupuncturist werkt met naalden en energiepunten, oefent de Shiatsu-therapeut immers druk uit op energiebanen (meridianen) met de duimen, handpalmen, ellebogen of onderarmen, en soms ook met de knieën of voeten. Door het uitoefenen van druk op bepaalde punten, kan men een onevenwicht in de energiedoorstroming behandelen.

Shiatsu is een goed hulpmiddel voor het corrigeren van onregelmatigheden in het lichaam, en voor het behoud of de verbetering van de gezondheid. Bovendien kan het bijdragen tot de genezing van bepaalde ziekten. Eigenlijk wordt Shiatsu gebruikt om de eigen genezende krachten van het lichaam te stimuleren. Hiertoe wordt de kern van de problemen opgespoord, en de ki (energie) wordt door aanraking van de corresponderende meridianen aangezet tot stromen. Volgens de Oosterse geneeskunde is een harmonische ki-stroom een belangrijke voorwaarde voor een fysieke, emotionele en geestelijke gezondheid.

Het ondergaan van Shiatsu geeft meestal een intens goed gevoel voor de ontvanger. De spieren ontspannen, de ademhaling wordt dieper, de gedachten komen tot rust, de energie neemt toe.

Bij een Shiatsu-behandeling hoeft de ontvanger niet uit de kleren. Alles is voorzien in de school. Je moet zelf niets meenemen of aankopen.

Datums: 16/04, 23/04, 7/05, 14/05, 21/05, 28/05, 4/06, 11/06, 18/06 & 25/06 (van 19.30 tot 22.30 uur).

Plaats: Hasselt

Voor de verdere praktische informatie over deze cursus en het online inschrijvingsformulier kan u hier terecht.


----------------------------
 

 

Tot de volgende editie!


Het bestuur

Wellness Academie

www.wellnessacademie.com

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy