La Farge - spirituele en inspirerende vakantie in Frankrijk

Annelies Dolle

16/05/2008



La Farge Zomercursussen
Spirituele en inspirerende vakantie in Frankrijk






"Où le temps s'arrête d'exister et les rêves commencent."



Centrum La Farge geeft inspirerende en spirituele cursussen tijdens de vakantie in Frankrijk. De thema's staan in het teken van groei en bewustwording. De rust en ruimte van La Farge geven de mogelijkheid om intens contact te hebben met jezelf en anderen. Het is een plek om te ontmoeten, plezier te maken, stil te worden en op te laden. Inzicht, verrijking en verdieping zijn cadeautjes om mee naar huis te nemen.




Het programma voor de zomer van 2008 is als volgt:

Mannenweek
zaterdag 14 tot zaterdag 21 juni

Cursus intuïtief schilderen
zaterdag 21 tot zaterdag 28 juni

"Het wonder van empowerment"
vrijdag 11 tot vrijdag 18 juli

Wandel-Meditatieweek
zondag 17 tot zondag 24 augustus
 
Lichtwerkers vakantie-inspiratieweek
zondag 24 tot zondag 31 augustus



Beschrijving Cursussen:

Mannenweek - 14 tot 21 juni

We nodigen je uit om deze week je mannelijkheid een gezicht te geven. Het gaat over kracht en kwetsbaarheid, over inzicht en uitzicht, over liefde en angst, over binnen en buitenwerk, over spanning en ontspanning, over geven en nemen, over man en mens-zijn, over zingeving en ontroering. Kortom, het gaat over jou.
Wil je onderzoeken hoe jij je mannelijkheid neerzet en wat er nodig is om balans te brengen in het mannelijk en vrouwelijk deel van jezelf? Wil je ervaren wat het betekent te gaan staan voor wie je bent? Wil je jouw verhaal delen over wat jou bezielt, over wat jou bracht tot wie je nu bent? Durf je jouw kracht en je kwetsbaarheid te tonen? Ben je bereid om ruimte te maken om te luisteren naar je innerlijke stem? We gaan delen wat er nu aan de orde is, samen creëren, binnen en buiten aan de slag, spelen, lachen , zwemmen mediteren , wandelen en Yoga beoefenen. We gaan bomen zagen en kampvuur maken.
We werken met natuurelementen, opstellingen en metaforische verhalen als middel om de betekenis van onze ervaringen aan te scherpen.



                              

Intuïtief Schilderen - 21 tot 28 juni


De cursus is bedoeld voor mensen die op een speelse en vrije manier willen schilderen wat via de intuïtie binnenkomt. Onze intuïtie is de stem van het innerlijk weten die helpt te ontdekken wat ons verlangen is en wat ons bezielt. Ons scheppend vermogen is een grote gave. In ieder van ons stroomt een onmetelijke bron van creativiteit. Als we die ongehinderd laten gaan maken we het mooiste in onszelf wakker. Door te creëren wat je hart je ingeeft krijg je inzicht in je eigen schoonheid.
Scheppen en creëren brengt ons in contact met onze passie en levenskracht. We stimuleren en inspireren elkaar om het beste in onszelf boven te halen, zodat we dit kunnen meenemen naar ons leven van alledag en de wereld kunnen verrijken met wie we zijn. En vooral is het een week van genieten van jezelf, elkaar en de prachtige plek. Dit jaar staat in het teken van kleur. Elke ochtend werken we met een speciale kleur; we hebben een rode dag, een gele dag, blauwe dag, etc.

Verschillende technieken komen aanbod, zoals potlood, krijt en verf. 's Middags ligt de aandacht bij de eeuwenoude eitempera-techniek. Hierbij wordt een emulsie van ei, lijnolie en vernis gemengd met pigment poeders tot een glanzende en transparante verf.

            

Het wonder van empowerment" 11 tot 18 juli


Een week waarin het gaat over in het centrum van je kracht staan en het genieten van je eigen wijsheid en je eigen waarde.

Wat gaan we doen?
Met verrassende en nieuwe technieken- zoals het wiel van kracht en dynamiek in woord en beeld - activeren we het vermogen om creatieve oplossingen te vinden voor het veranderen van overtuigingen en het scheppen van een wereld vol mogelijkheden. Je maakt op oorspronkelijk niveau contact met dat wat je graag wilt weten over je zelf. We gaan:
• opstellingen doen vanuit verschillende invalshoeken
• werken met dromen en visualisaties
• intuïtief schrijven, tekenen en schilderen
• licht werken en veel plezier maken
en we kunnen aansluiten bij alle onderwerpen die je wilt.

Het wordt een week van inzichten en ervaringen delen met gelijkgestemden in de overvloedig een inspirerende omgeving van ons prachtige landgoed. La Farge nodigt je van harte uit. Je kunt realiseren wat je wenst, je gedachten, dromen en intenties veranderen de structuur van de werkelijkheid. Na deze week ga je naar huis met al je ervaringen en met een methode die je altijd en overal voor jezelf kunt gebruiken en als je dat wilt, rijkelijk kunt benutten om zelf weer anderen mee te inspireren. Het programma is ook heel geschikt voor mannen.

Wij (Annelies & Zita) brengen eenvoudige en unieke methodes om de dynamiek in beeld te brengen en we delen de passie om op deze manier anderen te inspireren om zelf het antwoorden te vinden. Beiden zijn wij breed geschoold (van A tot Z). In de overvloed van La Farge komen wij in onze persoonlijke kracht en samengebundeld ontstaat een oervorm van natuurlijke heerlijkheid waar we anderen graag in meenemen.


 

Wandel Meditatie week - 17 tot 24 augustus


Een week om met jezelf, je innerlijk en de natuur in contact te komen in een prachtige omgeving. Het valt allemaal mooi samen door een combinatie van mediteren en wandelen. Diverse meditatietechnieken komen aan bod en elke dag gaan we in de benen voor een andere wandeling. Uiteraard zullen we meditatie en wandelen ook met elkaar verweven.

* Alle goede voorwaarden zijn aanwezig
Deze week zullen we onszelf en elkaar ontmoeten. We gaan serieus te werk, maar we zullen vooral ook plezier hebben op La Farge, een plek waar spiritualiteit van nature aanwezig is. La Farge schept alle goede voorwaarden: het eigen terrein is met dertig hectare heel ruim, prettig en rustig. Je kunt er heerlijk ronddwalen en in intiem contact met de natuur komen. Bovendien genieten we elke dag van heerlijke vegetarische maaltijden.

* Wandelen in de natuur
In principe houden we een licht wandelprogramma aan, maar de omgeving is wel heuvelachtig en de paden zijn voornamelijk onverhard en soms modderig. Als we kiezen voor een wat zwaardere wandeling, bieden we ook een lichter alternatief.


Lichtwerkers vakantie-inspiratieweek - 24 tot 31 augustus


Net als vorig jaar organiseren we ook dit jaar weer een speciale vakantieweek voor lichtwerkers op La Farge in Frankrijk. La Farge is een prachtige, spirituele plek in de natuur met twee boerderijen en 30 hectare land. Het ligt in de Dordogne bij het plaatsje Jumilhac le Grand, tussen Limoges en Perigieux. Het programma maken we samen. We nodigen eenieder die een bijdrage wil leveren aan het programma ( bv meditatie, dans, spel, creatieve activiteiten, muziek , massage of wat er nog maar meer te bedenken is) uit om dit bij ons te melden, zodat wij dit kunnen coördineren. Er is een groot atelier en een groepsruimte beschikbaar voor activiteiten.

We hebben een mooie kampeerplaats met sanitairblok. Er zijn een beperkt aantal caravans en tenten beschikbaar, dus als het mogelijk is, breng eigen tent of caravan mee. Is kamperen een onoverkomelijk bezwaar, neem dan contact met ons op zodat we onze schaarse slaapkamers zo goed mogelijk kunnen verdelen.

Omdat we houden van kleinschaligheid streven we naar een maximaal aantal van 20 deelnemers voor deze week.



  

 
Eten en drinken
 
Drie keer per dag word je verwend met heerlijke, vegetarische maaltijden, geserveerd op het terras. Het 3-gangen-diner wordt bereid door ervaren koks.

Voor of na het avondprogramma kun je gezellig wat drinken op het terras, bijpraten bij het kampvuur of nog een frisse duik nemen in de rivier.







 

 

Prijzen

De genoemde prijzen zijn per week en op basis van kamperen met volpension.

Mannenweek € 495

Intuïtief schilderen € 395

Het wonder van empowerment € 495

Wandel-meditatieweek € 495


Verhuur van tweepersoonskamer of caravan € 130

(beschikbare aantal is beperkt)

 

Uitgebreide informatie is te vinden op www.anneliesdolle.nl onder La Farge.

Wilt u verder nog meer informatie, mail of bel ons dan:
0184-682619
anneliesdolle@hetnet.nl


 
 

 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy