Ayurveda en kanker

School van Ayurveda (Diksmuide, B)

14/09/2008

 

  

School van Ayurveda vzw

Ayurveda en kanker
zaterdag 27 en zondag 28 september 2008
telkens van 10 tot 17 uur
 

Veel mensen worden geconfronteerd met kanker bij zichzelf of in hun praktijk en naaste omgeving. Het is een vreselijke ziekte waar de klassieke geneeskunde weinig antwoord op heeft. Na een lange lijdensweg van mensonwaardige behandelingen zien we heel wat mensen dan toch overlijden.

Ayurveda is een van de oudste gezondheidssystemen, die het lichaam en zijn gezondheid holistisch in de ruimste zin benadert. Als we de oude teksten er op nalezen, dan merken we op dat extreme ziekten van alle tijden zijn, ook kanker.

Tijdens deze tweedaagse gaan we onderzoeken wat de oude teksten zeggen over kanker. De verschillende soorten van kanker en hun eigenschappen. Hoe begrijpt Ayurveda kanker? Hoe ontstaat kanker? Hoe staat Ayurveda tegenover de westerse ideeën over kanker? Wat zijn de verschillende mogelijke behandelingswijzen binnen Ayurveda op vlak van voeding, kruiden, massage en levensstijl? Wat is preventie van kanker volgens Ayurveda? Wat kan je met de kennis van Ayurveda zelf doen als patiënt? Wat kan je als therapeut of arts aanbieden aan jou cliënten met deze ziekte?


Zaterdag door Lies Ameeuw, hoofddocent School van Ayurveda.

Zondag door Dokter Mauroof M Athique, geboren in Sri Lanka, reeds vele jaren in Londen de meest vooraanstaande Ayurvedische arts. Dr. Athique heeft heel wat ervaring met behandeling van kanker en is ook hoofddocent binnen zijn eigen instituut.

Prijs:
- indien betaald voor 23 september op 783-2180789-57: € 50 per dag en € 100 voor de twee dagen (inclusief drank en een bio-vegetarisch middagmaal);
- de dag zelf, aan de deur te betalen: € 50 per dag en € 100 voor de twee dagen (zonder middagmaal).

Plaats: School van Ayurveda vzw, Molenaarsstraat 111 - bus 45, 9000 Gent


 

 www.lies-ameeuw.be 

 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy