Boek 'De gouden eikel' van Raphael Kuipers

Raphael Kuipers (Born (Amel), B)

19/09/2008

 

De gouden eikel
Raphael Kuipers

(De zoete smaak van het anders leven)

 

 

 

Raphael Kuipers vertelt in deze zinderende autobiografie hoe zijn pad hem gevoerd heeft langs ravijnen en klippen, soms zwevend door de lucht, soms spartelend in onmacht.

Het is een zoektocht naar zijn ware zelf, de bron van zijn bestaan, de toppen van zijn kunnen.

Het verhaal begint met de opening van zijn café Allez in Heerlen. Als cafébaas maakt hij een turbulente tijd door met klanten met losse handjes, de schrik van Heerlen, de vele blowers, maar ook de machtige feesten, de heerlijke voldoening van eigen baas zijn, de zoete smaak van het succes. Hij verkoopt het café en maakt een reis door Zuid-Amerika. Bij terugkomst opent hij een winkel in handgemaakte cadeauartikelen, waar hij wereldwijd voor inkoopt.

Uiteindelijk volgt hij zijn hart en koopt een boerderij, waar hij festivals en workshops organiseert, ezels fokt en gasten ontvangt.

Openhartig vertelt hij over zijn (onmogelijke) liefdes, de doem van de verslaving, de eenzaamheid, het in zijn eentje opvoeden van zijn dochter Wapitie. Uiteindelijk komt hij er na een lange en diepgaande spirituele zoektocht achter wat zijn kracht is: hij is een inspirator.

 

Het boek is uitermate inspirerend voor alle die op weg zijn.

Raphael raakt het hart door zich helemaal bloot te geven en te laten zien, hoe intens hij leeft.

Bijzonder boeiend.

 

 

342 pagina's
1 ste druk 2008  isbn  9789089540454

Uitgeverij Elikser Leeuwaarden (prijs € 19.95)

 

Het liefst heb ik dat je het boek mij mij bestelt (verdien ik er ook nog wat op) na overmaking van
20 euro op rekening 4229696 van R. Kuipers te Schinnen met vermelding van naam en adres en boek
Ik stuur het boek je onmiddellijk op.
De portokosten zijn voor mijn rekening.
R

Voor inwoners van België: Fortis 248-0189299-82  R. Kuipers,4770 Born (Amel).

Het is natuurlijk ook in de boekhandel te bestellen

Recensie 1

FANTASTISCH !!!!!  Gefeliciteerd.
 
Het leest met de snelheid van Ik Jan Cremer, het is soms hilarisch als Ronald Giphart, maar vergelijken hoeft niet want het is helemaal jouw product.
Prachtige combinatie van anekdotes, pieken en dalen, woorden van een zakenman, van een barman, van een vader etc. en van jou die zijn weg vindt.
 
Ik doe er zeker mijn voordeel mee, ik ga binnenkort alleen op reis en het is voor mij juist het goede boek voor dit moment! Ik heb zin om het weer vanaf het begin opnieuw te lezen, zoals een goede film.
Mijn enige suggestie is om bij een volgend boek het corrigeren meer aandacht te geven, sommige punten en komma's staan onlogisch.
 
Ik kan me voorstellen dat je er nog één schrijft. Je verhaal is nu bekend, na dit boek zou je als 'Inspirator' een boek kunnen schrijven.
 
 
Recensie 2
 
hij, heb je boek gelezen. Vind het boeiend, herkenbaar, vlot geschreven, meeslepend, ik was geneigd maar door te lezen, dus gister om 3 u 's nachts was het uit; met humor, licht, plezant, met de nagel op de kop, to the point o.a. over Egidius, ik miste soms wat diepgang, maar je had natuurlijk ook veel te vertellen in één boek. Anyway... heel knap van je!! Dat doet niet iedereen je na, wat de verkoop ook z
al wezen.
 

 www.raphaelboerderij.be

 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy