Het boek der kennis, Staya Erusa

Juvenesco (Merchtem, B)

24/09/2008
     
 
Het boek der kennis: Staya Erusa. (vernieuwde versie).

Staya Erusa


"Op dit domein mag je geen spin doden, want ze geloven hier dat die spin in een vorig leven een mens was"...
werd me door een bezoeker ingefluisterd, toen ik als kind op bezoek was bij de Krishna gemeenschap. Een spin doden was ik niet echt zinnes; de reden waarom dit me hier afgeraden werd, kon mijn jonge verstand niet begrijpen.
Was ik dan een spin voor ik mens werd? En in de kerk had ik begrepen dat we terugkeerden tot stof en as. Of zouden we verwelkomd worden door God de Vader? Verwarrend, al die verschillende informatie die me toekwam.

En ja, nog steeds bestaat er een massa en verscheidenheid aan verhalen over het proces van 'leven en dood'. Sommigen zijn boeiend, anderen spreken me niet aan. Af en toe is er eentje waarvan ik denk: "Dit zou iedereen wel eens mogen bekijken. Misschien begrijpt een achtergebleven ouder, partner of vriend dan iets meer over het overlijdensproces van hun geliefde. Misschien krijgen wij een ander beeld over heel veel verschillende aspecten in ons leven. Misschien biedt deze kennis het antwoord op vele alledaagse vragen en mysteries. Misschien brengen deze inzichten ons tot een totaal nieuw bewustzijn."
Staya Erusa is een film die hierover een duidelijk beeld brengt.

Met de woorden van Ronald Jan Heijn, initiatiefnemer en maker van de film:
"Begrippen als macht, geld, oorlog, zullen na het zien van deze film een andere betekenis krijgen. De film verklaart de grote wereldvraagstukken en reikt mogelijkheden aan om door een letterlijk ruimere manier van denken tot oplossingen te komen. Die ruimere manier van denken wordt verkregen door het bewustzijn zélf te verklaren."

Uri Geller, Harry Beckers, Dr Edgar D Mitchell, Robert Temple en vele andere bekenden werkten mee aan deze revolutionare film. Enkele jaren geleden werd de eerste versie uitgebracht. Destijds bood Juvenesco een aantal gratis vertoningen van deze film. De reacties in België en Nederland, de kwaliteit en het belang van een ruimere verspreiding, zetten de filmmakers ertoe aan een nieuwe internationale versie te creëren waarvan de opnames gedeeltelijk in Nederland en de VS plaatsvonden.
Deze nieuwe versie, 'Staya Erusa, The book of Knowledge', is een belangrijk document voor iedere bezoeker op deze planeet. Voor jou en mij dus.

Ik heet jou dan ook heel graag welkom op één van onze filmvoorstellingen.


Ghostsupper, 'Allerheiligen in een ander kleedje'

De filmvoorstellingen Staya Erusa gebeuren in de maand oktober, voor 1 en 2 november: Allerheiligen en Allerzielen. Al spreken we voornamelijk over 'Allerheiligen', toch geven we die dagen meer aandacht aan de overleden mensen uit onze omgeving. Niet zozeer de Heiligen, dan wel alle Zielen die niet meer op Aarde aanwezig zijn, worden herdacht. De feestdag draagt als naam 'Allerheiligen', terwijl het in de praktijk meer over 'Allerzielen' gaat.

Aangezien ik, samen met vrij veel anderen, het kerkbezoek en al wat daarbij hoort, achterwege liet zodra het geen 'must' meer was vanuit mijn opvoeding, ging voor mij ook de betekenis van 'Allerheiligen' verloren. Het werd 'een vrije dag'...

Pas na mijn verblijf in California waar ik een 'Ghostsupper' of 'Jibbigashek' beleefde, realiseerde ik me de kracht van deze herdenking.
Wijsheid en boodschappen komen onverwacht naar je toe, mooie herinneringen en 'helende verhalen' worden gedeeld. Alvorens je het beseft, verandert jouw relatie met de overleden mensen die jij lief had. Anders, intenser, vrijer, ...

In de nieuwsbrief van 2 november 2007 'Allerheiligen, Halloween of Jibbigashek?' lees je meer over deze ervaring. (Te vinden in het archief 'Nieuwsbrief' op www.juvenesco.be.)
Ik sloot toen mijn verhaal af met de woorden: "En of ik volgend jaar in België, Amerika of elders vertoef, dit is duidelijk de manier waarmee ik op deze dag mijn overleden voorouders wil herdenken en bedanken. Wie weet word je volgend jaar misschien ook uitgenodigd op een 'Ghost supper'!"
En ja, ik ben nu in België en wil iedereen die zin heeft laten meegenieten van een 'Ghostsupper'. Meer zelfs! Ik nodig jou uit om een week voordien samen te leren hoe we deze prachtige avond en nacht organiseren om dan op jouw beurt een Ghostsupper te plannen voor anderen.
Deze workshop kwam tot stand in samenwerking met twee lieve jonge natuurliefhebbers van Inamaka. Hier vind je de nodige informatie om je aan te melden.
De data, locatie en andere nodige informatie voor 1 november verschijnt pas later op de website. 
 


Vlaanderen Knuffelt op 24 oktober 2008

Pin alvast 24 oktober in jouw agenda. Samen met Radio 2, Klasse, Formaat, 50net+, Happy at work, Before The Hype, EVA, YOU en vele anderen maken we er een onvergetelijke knuffeldag van! Hou alvast www.vlaanderenknuffelt.be in het oog. Vanaf 24 september vind je er ook leuke knuffelideeën. Je hoort weldra meer van deze dag.


Nieuwsbrief:

Blijf je graag op de hoogte van leuke evenementen en boeiend nieuws? Dan nodig ik je uit om hier jouw gegevens in te vullen voor een 14daagse nieuwsbrief.

hartegroet,
Greet
 
       

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy