De Upanishaden, door Marcel Messing

School van Ayurveda (Gent, B)

29/11/2008

 

   
   
   
   
   
   
School van Ayurveda vzw
 
De Upanishaden, door Marcel Messing
dinsdag 2 december 2008

Dit laatste gedeelte van de Veda’s, de klassieke Indische heilige geschriften, wordt ook als een hoogtepunt van de Indische wijsbegeerte beschouwd. De Upanishaden spreken over de tijden van vóór het bestaan van ruimte en tijd, de inwonende kracht, de paradoxale werkelijkheid, microkosmos, macrokosmos, het mysterie van de dood, het spirituele leven, de bewustwording en het pad der bevrijding. De essentie van de meeste Oosterse filosofieën is tot een éénheidservaring te komen, het transcenderen van alle dualiteit.

Een aanrader om de diepte van Ayurveda nog beter te begrijpen.

Docent: Marcel Messing studeerde antropologie, filosofie en vergelijkende godsdienstwetenschappen. Auteur van tal van boeken. Hij is zowel thuis in Indische, Oosterse als Westerse spiritualiteit. Een boeiende verteller, hij houd je de hele dag in de ban van de Upanishaden! Hij zal ons wijzer maken in de Uphanishaden. Hij loodst ons op het allergrootste gemak over de drempel van tal van moeilijke begrippen naar de kern van de zaak, die zo natuurlijk is als het leven zelf. Boeiend zijn ook de invloeden van deze Uphanishaden op onze westerse middeleeuwse mystici. De invloed van de Uphanishaden is groter dan we denken, ook nu nog in onze westerse cultuur.

Dinsdag 2 december 2008 van 10.30 tot 17.30 uur, deuren open om 10 uur.

Deelname: € 60, inclusief doorlopend thee en koffie, Ayurvedische vegetarische broodlunch.

Inschrijven hoeft niet, u mag gewoon aan de deur betalen..

Plaats: School van Ayurveda vzw, Molenaarsstraat 111-45, 9000 Gent.

Gelieve te parkeren op de parking van de Aldi (gratis), of in de straten daarrond (dagtarief € 3) en NIET op de loft zelf, dit is privé.

   
   
   
   
   
   

 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy