Belgische school voor sjamanisme

Mark Anthierens (Erps-Kwerps, B)

08/12/2008

 

 

Belgische school voor sjamanisme
 
Al van jongs af aan was Jan gefascineerd door wat die vreemde tovenaar in de verhalen van Kuifje in Afrika allemaal uitspookte. Wat lieten de prentjes niet zien, wat verschool zich achter het verhaal? En terwijl Mark altijd zin kreeg om mee te dansen als hij zag hoe indianen helemaal opgingen in het opzwepende ritme van de trommels rond een kampvuur, werd Diane heel haar leven aangetrokken door de werelden die er achter de mist in het bos te ontdekken waren. Na een lange zoektocht, hebben ze geleerd hoe ze die wereld kunnen betreden en wat hij hen te bieden heeft. Die kennis en ervaring willen ze nu graag met anderen delen.
 
Heb je altijd meer willen weten over wat sjamanisme precies inhoudt en wat het voor jou kan betekenen? Heb je je kortom altijd aangetrokken gevoeld tot de wereld van de spirits? Dan is de site www.schoolsjamanisme.be de plaats waar je moet zijn.
 
De site van de Belgische school voor sjamanisme biedt een introductie tot het hedendaags sjamanisme en hoe die in te passen in het dagelijkse leven. Naast een filosofische en wetenschappelijke uitleg over wat sjamanisme inhoudt en hoe het werkt, biedt de site volgende opleidingen, workshops en individuele sessies aan.
 
Opleiding ervaringsgericht sjamanisme

Deze opleiding omvat acht weekends waarin de fundamenten worden aangeleerd van het core-sjamanisme. Er wordt dieper ingegaan op sjamanistische riten en ceremonies die ons helpen om toe te treden tot de wereld van de spirits. Via een open en aandachtige geest wordt ook ruimte gegeven aan de persoonlijke groei van de cursisten.

Workshops hedendaags sjamanisme

Deze workshops duren één weekend waarin je lichamelijke en innerlijke zintuigen worden verscherpt en je een vleugje oeroude ken­nis op een heden­daagse manier krijgt aangereikt. Via een aantal sjamaanse rituelen leer je om in trance te raken waardoor je in contact kan komen met de wereld van de spirits. Dit laat je toe tot diepere lagen van je fy­sieke en emotionele bewustzijn door te dringen. Deze her­kenning van wat er altijd al in jou aanwezig is, geeft vol­doening en een diepgevoelde rust.

Individuele sessies

Bij de docenten van de opleiding en de workshops kan je ook terecht voor individuele sjamanistische sessies. Meer uitleg vind je op de site.
 
Voor alle verdere vragen en informatie, contacteer Mark Anthierens op mark@bsvs.be en tel. 0496-280 070.
 

 

 

 

 

 

 

 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy