Functioneer beter en ontwikkel je kracht door taiji

Taiji Centrum (Edegem, B)

23/12/2008

 

Lezing en gratis kennismakingslessen in januari 2009

De Chinese bewegingsleer Taiji is een minder belastende manier om kracht en soepelheid te trainen. Door regelmatige oefeningen verbetert de flexibiliteit en worden de gemoedstoestand, het geheugen en concentratievermogen op een natuurlijke wijze positief beïnvloed.
Volgens wetenschappelijk onderzoek heeft Taiji niet alleen een gunstig effect op algemene klachten als stress, spierpijnen, angst en depressie maar ook op meerdere chronische aandoeningen (diabetes, hartziektes, gewrichtsproblemen en zelfs multiple sclerose).


Dr. Shen Hongxun, grondlegger van het Buqi systeem, geeft een lezing over zijn specifieke Taiji-methode. Daarna volgt een demonstratie en een bijkomende oefensessie ter kennismaking.
Er is geen voorkennis vereist. Iedereen is welkom.
Plaats: Koninklijk Atheneum Antwerpen, F Rooseveltplaats 11 (ingang via Osystraat), 2060 Antwerpen
Datum: zaterdag 10 januari 2009, van 13.00 tot 16.00 uur
Inkom: 5 euro
Info:
www.buqi.net - sofie@buqi.net - 03 281 0532

Eind januari start een professionele Taiji-opleiding in Mortsel.

Andere activiteiten van het Buqi Instituut

Avondlessen
In januari gaan de wekelijkse lessen door na de onderbreking van de kerstvakantie.
♦ Shen Jin geeft op dinsdag 13 januari een gratis kennismakingsles in het Koninklijk Atheneum, F Rooseveltplaats 11 (ingang via Osystraat), 2060 Antwerpen. Voor meer info mail
sofie@buqi.net of bel 03 281 0532.
♦ Voor de andere lessen met Shen Jin in Brussel, Gent en Mortsel zie www.buqi.net
.
♦ Shen Zhengyu geeft gratis kennismakingslessen op maandag 19 januari in Brasschaat, woensdag 21 januari in Oud-Turnhout en donderdag 22 januari in Kapellen. Zie
www.taijicentrum.org.

♦ Op 24-25 januari heeft het tweede inleidingsweekend van de professionele Taiji opleiding plaats in Mortsel. Dr. Shen zal dit weekend begeleiden.
De vorm van Taiji 37® is gebaseerd op de principes van de NanPai (zuidelijke) school van Taijiquan.
Essentieel in NanPai Taijiquan is het gebruik van aardekracht, die al na korte tijd de dantian activeert. Daarna kan de dantian kracht ontwikkeld worden. In een volgende ontwikkelingstap zet de dantian het lichaam in beweging. Het teken van Taiji staat symbool voor de kosmos, die oneindig groot is.
Door oefening zorgen we dat onze gewrichten zich openen en de spieren ontspannen, tegelijkertijd laten we onze dantiankracht groter groeien. Op die manier kan onze energie zich ontwikkelen tot het formaat van de kosmos.
Deze opleiding is open voor iedereen die een grondige basis wil verwerven en de essentie van Taiji wil leren begrijpen en verwezenlijken, ongeacht u daarna zelf les wilt geven of niet. Het
is ook gericht op Taiji- en Qigong-leraren die hun beoefening naar een hoger niveau willen brengen.
De opleiding wordt geleid door Dr. Shen Hongxun, die het inleidend weekend zal geven alsook enkele weekends in de serie. De andere weekends worden gegeven door Shen Zhengyu.
Plaats: Koninklijk Atheneum Mortsel, Hof Van Riethlaan, 2640 Mortsel. Voor meer info zie www.buqi.net/nl/nl-index.
De data van de daaropvolgende weekends:
21-22 februari, 21-22 maart, 25-26 april, 16-17 mei, 20-21 juni,
26-27 september, 24-25 oktober, 21-22 november, 19-20 december 2009, 23-24 januari, 20-21 februari 2010.

♦ Taiji stok met Shen Zhengyu: 7-8 februari heeft een weekend stok plaats in Mortsel. Voor meer info zie www.taijicentrum.org.

♦ Taijiwuxigong-weekends met Shen Jin
Ook dit jaar geeft Shen Jin taijiwuxigong weekends waar dieper wordt ingegaan op de verschillende oefeningen van het systeem.
Den Haag: 21-22 februari en 27-28 juni
Mortsel: 28 feb-1 maart en 23-24 mei
Voor meer info zie
www.buqi.net.

♦ Van 4-7 april geeft Dr. Shen ofwel een meditatiecursus, ofwel een Taiji 37 cursus. Dit moet nog bevestigd worden. De cursus zal plaatsvinden in Gent.

♦ 30 juli-3 augustus geeft Shen Jin een Taijiwuxigong vijfdaagse in OC St.-Jozef, E. De Deynestraat 1, 9000 Gent. 19-23 augustus E Mei met Shen Jin in Koninklijk Atheneum Mortsel, Hof Van Riethlaan, 2640 Mortsel.

♦ Buqi-opleiding
Later in het jaar gaan we van start met een nieuwe Buqi-opleiding. Er wordt een weekend web teaching voorzien van 17-18 oktober, en dan volgt er een 3-daagse met oefeningen in het CREPS in Lille, Frankrijk. Wordt nog bevestigd.

 Wenst u op de hoogte gehouden te worden van onze activiteiten, stuur dan een mailtje naar sofie@buqi.net .

.

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy