Info-avond opleiding 'Ervaringsgericht sjamanisme'

Belgische school voor sjamanisme (Erps-Kwerps, B)

10/01/2009

 

   

 

 

Opleiding ervaringsgericht sjamanisme

 In deze opleiding leren we de fundamen­ten van het core-sjamanisme en gaan we dieper in op sjamanistische riten en cere­mo­­nies die ons helpen om toe te treden tot de wereld van de spirits. Via een open en aandachtige geest geven we ook ruimte aan de persoonlijke groei van de cursisten. Wij beschouwen deze opleiding als een reis of een queeste naar dat wat altijd in ons zat en nu naar buiten wil treden.

Wat kan een opleiding sjamanisme ons bijbrengen? In eerste instantie boren we een energieveld aan waar we ons voordien niet van bewust waren maar dat wel mee ons welzijn bepaalt. Door meer inzicht te krijgen in dat onbewuste collectieve veld en hoe we daarmee verbonden zijn, krijgen we meer vat op ons leven. Dat op zich geeft ons al extra energie. Als we daar dan ook nog doelbewust mee aan de slag gaan, kunnen we nieuwe en tot dan toe ongekende lagen van onszelf ont-dekken. We bevrijden als het ware een deel van onszelf dat tot dan toe in de duisternis was gebleven. Dat heeft voor iedereen een ander effect.
 

De opleiding duurt acht weekends en omvat drie delen:

1 Het core-sjamanisme
 
Hierbij leren en doorleven we de belangrijkste methoden van het hedendaagse Westerse sjamanisme zoals ontwikkeld door Michael Harner. We leren toe te treden tot de beneden-, midden- en bovenwereld, maken kennis met onze krachtdier(en) en hogere gidsen. Het gaat voornamelijk om volgende drie methoden:
1.1. “Trance-reizen”. De trance of hypnose stelt ons in staat te communiceren met krachtdieren- en bomen (natuurgeesten), spirituele gidsen, voorouders, archetypen, goden, godinnen en andere “onzichtbare” krachten.
1.2. “Extraction” is een sjamanistische methode om energie­verschuivingen teweeg te brengen.
1.3. “Soul-Retrieval” is een intensieve ceremonie waar verduisterde of verloren delen van de persoonlijkheid of ziel worden herwonnen en gereïntegreerd in het huidige leven.

 
2 Sjamanistische riten en ceremonies

Via krachtige rituelen en ceremonies zoals het zuiveringsritueel, de medicijnwandeling en de zweethut brengen we onze vooral rationele geest tot rust en maken we ons open voor het intuïtieve deel van onszelf. Dat staat namelijk in contact met de natuur en heeft aanleg voor bovennatuurlijke ervaringen. Deze riten helpen ons om poorten te openen die toegang verschaffen tot de wereld van de spirits.
 

3 Persoonlijke groei

Tijdens de oefeningen in core-sjamanisme en bepaalde riten, zullen er automatisch persoonlijke levensproblemen aan bod komen. Daarmee gaan we aan de slag via sjamanistische methoden, maar ook via familieopstellingen en vooral een onverdeelde aandacht (mindfulness). Deze opleiding dient uiteindelijk vooral ter ondersteuning van onze persoonlijke groei. Door aandacht te geven aan onze eigen en andermans groeielementen, kunnen die zich ontplooien en zetten we een stap verder op onze levensreis.
 

Praktisch

Wanneer?
21 & 22 februari, 21 & 22 maart, 25 & 26 april, 16 & 17 mei, 27 & 28 juni, 26 & 27 september, 24 & 25 oktober, 28 & 29 november

Waar?
Bij Giorgia en Jan Dewitte, 12 Rue Hergibette, 7910 Arc-Ainieres

Prijs
1.600 euro, waarvan de helft ten laatste drie weken voor aanvang van het eerste weekend te betalen op rekening nr. 068-2447836-68 op naam van Giorgia Dewitte met vermelding 'opleiding sjamanisme'.

Docenten
Jan Dewitte, Diane Vrancken, Mark Anthierens en gastdocenten.

Informatie
Voor alle verder informatie en reservaties: www.schoolsjamanisme.be. Je kan ook terecht bij Mark Anthierens op 0496-28 00 70,  mark@bsvs.be.

Aanvraag
Indien je geïnteresseerd bent om deze opleiding te volgen, contacteer dan Mark Anthierens. Wij verwachten namelijk om jouw motivatie via mail te ontvangen en kennis met jou te maken via een intake gesprek.

 

Info-avond op Vrijdag 16/01/2009 vanaf 20 uur

Om meer uitleg te geven over deze cursus en om kennis te maken met de docenten, houden we op vrijdag 16 januari een info-avond.

Waar:
In het centrum van Dr. Van Eeckhout, Blakstraat 51, 3020 Herent.

Wanneer:
Vrijdag 16 januari, van 20 tot 21 uur.

Wie:
Met Mark Anthierens en Diane Vrancken.

Hoe:
Als je zin hebt om te komen, geef dan een seintje aan Mark Anthierens op mark@bsvs.be
of 0496-28 00 70.
Meer
informatie is te vinden op www.schoolsjamanisme.be. 

 

 

 

 
   

 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy