Natuurvoeding, de 5 transformaties, Do-in en kooklessen

Helga Schroyens (Tildonk, B)

16/01/2009

 

 

Natuurvoeding:
we weten dat het gezond is,
maar hoe beginnen we eraan?

 

INFO-AVOND OVER NATUURVOEDING

op donderdag 29 januari om 19 uur
 

Op de info-avond krijg je antwoord op de volgende vragen:
* Hoe ziet een evenwichtige, gezonde voeding eruit?
* Best geen of zo weinig mogelijk vlees. Maar wat dan wel?
* Wat zijn tofu, seitan, tempeh, peulvruchten (adukibonen, 
   kikkererwten...)? Hoe maak ik ze lekker en goed verteerbaar klaar?
* Gezonde smaakmakers. Welke zijn het en hoe gebruik ik ze
  binnen mijn maaltijd?
* Volle granen zijn gezonder dan de geraffineerde witte rijst.
   Maar welke soorten granen zijn er dan allemaal en hoe bereid ik
   die om ze goed verteerbaar te maken?
* Mineralen en vitaminen zijn belangrijk voor een optimale gezondheid.
   Hoe kan ik ze maximaal benutten? Door het gebruik van groenten
   en zeewieren misschien?
* Geen suikers of deze zoveel mogelijk vermijden.
   Maar wat als ik zin heb in zoet?
* Maaglast, opgeblazen gevoel in de buik, buikkrampen...
   Hoe pak ik het aan op een natuurlijke manier?
   Hoe kunnen we onze darmflora optimaliseren door voeding?


Waar? Tiensestraat 207, 3000 Leuven (fotostudio Luk Van Eeckhout)
Inschrijving? Telefonisch 016/60.26.54 of 0486/92.96.13 en pas definitief na storting van 15 euro op nr. 001-1754235-66 met vermelding van naam + info-avond + datum info-avond.


Graag inschrijven ten laatste op 26 januari.

 

INFO-AVOND OVER DE 5 TRANSFORMATIES

op donderdag 19 februari om 19 uur
   
De 5 transformaties of de 5 elementen (Hout, Vuur, Aarde, Metaal en Water) vinden hun oorsprong in de Traditionele Chinese Geneeskunde. Het is een oude Chinese manier om vanuit een energetische visie naar de natuurwetten te kijken. Aan de basis ligt de Yin en Yang theorie.
Dankzij deze theorie van de 5 elementen krijgen we inzicht in onze eigen gezondheid. Vragen zoals - Is ons lichaam in balans? Welke organen zijn er uit evenwicht? Wat betekent het altijd dragen van een specifieke kleur? Mijn gelaatskleur is altijd zo bleek? Waarom hou ik zo van zoet of zout? Waarom vind ik zuur juist wel of niet lekker? Hoe komt het dat ik ’s nachts altijd rond hetzelfde tijdstip wakker wordt? Waarom krijg ik in de namiddag altijd een “dipje”? – krijgen een antwoord.
 
Waar? Tiensestraat 207, 3000 Leuven (fotostudio Luk Van Eeckhout)
Inschrijving? Telefonisch 016/60.26.54 of 0486/92.96.13 en pas definitief na storting van
15 euro op nr. 001-1754235-66 met vermelding van naam + info-avond + datum info-avond.

Graag inschrijven ten laatste op 16 februari.

 


DO-IN

op maandag 23 maart om 20 uur

Do-in is een systematische manier van zelfmassage. Door vingerdruk, klop-, rek- en strijkbewegingen in combinatie met ademhaling wordt de vitale energiestroom in lichaam en geest geactiveerd en geharmoniseerd. Do-in is een eenvoudige, intuïtieve vorm van massage die door iedereen en overal kan worden toegepast. Do-in geeft je meer energie, maakt je evenwichtiger, sterkt je lichaam en voedt je intuïtie. Het is een doeltreffende methode om bijvoorbeeld hoofdpijn, stijve nek, spierpijnen allerhande en zelfs stress te verhelpen. De positieve effecten ervan ervaar je vrijwel onmiddellijk.
Tijdens deze avond maak je kennis met Do-In en kan je de weldoende effecten ervan ervaren.
   
Waar? Tiensestraat 207, 3000 Leuven (fotostudio Luc Van Eeckhout)
Meebrengen? Losse kledij en een matje
Inschrijving? Telefonisch 016/60.26.54 of 0486/92.96.13 en pas definitief na storting van 10 euro op nr. 001-1754235-66 met vermelding van naam + do-in + datum.
   
Graag inschrijven ten laatste op 19 maart.



KOOKLESSEN
   
Hoe maak je een gezonde, evenwichtige maaltijd klaar met vleesvervangende producten, granen, en (zee)groenten? Welke gezonde smaakmakers bestaan er allemaal en hoe vervangen we geraffineerde suikers en zuivel in ons voedingspatroon?
Benieuwd? Kom dan op een van de volgende kooksessies eens luisteren en proeven!
   
Kooklessen natuurvoeding worden georganiseerd bij mij thuis op volgende dagen:
9 februari 2009
16 maart 2009
20 april 2009
4 mei 2009
   
Waar? Kruineikestraat 53, 3150 Tildonk (Haacht)
Startuur? 18.30 uur
Bijdrage? 30 euro (volledige maaltijd, recepten en productinformatie inbegrepen). Maximum 8 personen.
Inschrijving? Telefonisch 016/60.26.54 of 0486/92.96.13 en na storting van 30 euro op nr. 001-1754235-66 met vermelding van naam + kookles + datum kookles.
 


Ook voor privé-kooklessen, voedings- en levensconsult en voetreflexologie kan je bij mij terecht.

Voordrachten over natuurvoeding, de 5 transformaties, introductie voetreflexologie en do-in-sessies worden op aanvraag georganiseerd.
 



Voor meer info:
016/602654
0486/929613

 helga@voetreflexologie-helga.be 

Helga Schroyens
Kruineikestraat 53
3150 Tildonk

Verdere info vind je ook op mijn website:
www.voetreflexologie-helga.be


 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy