Kernkracht-Kuleuven. Kernkwaliteiten wijzen ons de weg

KernKracht - Kuleuven (Pellenberg, B)

25/01/2009

 

Kernkwaliteiten wijzen ons de weg

 

Doelgroep
Deze vormingscursus is bedoeld voor alle leidinggevenden die de methodiek van kernkwaliteiten grondig willen leren kennen en beleven als wegwijzers op hun pad naar effectief leiderschap en die deze ook willen leren toepassen in hun organisatie,afdeling, team of project.
Situering
Deze tweedaagse kan apart worden gevolgd of kan ook de opstap zijn van een diepgaand vormingsproject van 8 dagen onder de algemene titel : Op weg naar leiderschap in leven en werk. Zie op de website via deze link.

De weg naar effectief leiderschap is op de eerste plaats de weg van reactiviteit naar pro-activiteit beginnend in het eigen leven. Pro-activiteit heeft in deze context een heel specifieke betekenis. Het gaat niet alleen over toekomstgericht werken maar vooral over van binnenuit in volle verantwoordelijkheid gestalte geven aan ons leven en werk, staande in de bredere energetische levensstroom (flow). Dit geldt niet alleen voor individuele personen, maar evenzeer voor teams en projecten. Vanuit dit denkkader verwijzen kernkwaliteiten naar levensenergie en kernkracht. Ze zijn een relatief eenvoudige weg om ons dieper in contact te brengen met onze levensenergie en ons wegwijzers aan te bieden voor onze persoonlijke weg en roeping.

Deze pro-activiteit is in teams en projecten alleen realiseerbaar onder zeer specifieke en niet altijd gemakkelijk te realiseren voorwaarden.Er wordt een grote inzet gevraagd van de leidinggevende die zijn eigen potentieel tenvolle aanboort en ontwikkelt. Het vraagt ook veel van de teamleden die de nodige zelfstandigheid en verantwoordelijkheidszin hebben verworven.Hierdoor kan een pro-actieve cultuur tot bloei komen met groeibevorderende relaties en duurzame en kwaliteitsvolle projecten.

In deze strategie kunnen kernkwaliteiten ons belangrijke inzichten aanreiken en wegwijzers uitzetten over de te volgen weg. De bedoeling is dat we deze zeer specifieke en rijke invalshoek uitdiepen zodat het een zeer practisch instrument wordt dat ons helpt in ons persoonlijk leven, onze relaties , onze werkverbanden, teamwork, functionerings-gesprekken enz.  Kernkwaliteiten leren ons vooral wie we zijn en hoe onze relaties gekleurd worden vanuit onze eigen kwaliteiten. Weten wie ik ben is van onschatbare waarde en vaak het enige stevige houvast in deze turbulente tijden.

In elk deel van dit programma wordt afwisselend gewerkt met vernieuwend inzicht en practische oefeningen. Niet alleen inzicht en begrip komen aan bod maar ook persoonlijke ervaring en beleving.Het gaat minder over na-denken, maar meer over voor-voelen.

Programma
Gespreid over 2 dagen van 9.30 tot 17.00 uur worden de verschillende aspecten van kernkwaliteiten toegelicht en praktisch uitgetoetst waardoor de deeelnemers echt in voeling komen met wat dit allemaal betekent en impliceert.

1. Mijn kernkwaliteiten en kernkwadranten
2. Masker-, dubbel-, team- en cultuurkwadranten
3. Groeiprocessen en -perspectieven op weg naar pro-activiteit
4. Relatiepatronen

Praktische schikkingen
Plaats: Kasteel de Maurissens, Weligerveld 6 te Pellenberg op 17 februari en 3 maart.
Inschrijven via het electronisch formulier op de agenda van de website.
Kostprijs: € 200 met inbegrip van € 40 voor accomodatie, documentatie, enz.
Reductie: Kernkracht is erkend als een opleidingsinstelling van de Kuleuven in het kader van de subsidieregeling van de Vlaamse overheid voor opleidingen. Kijk na op www.kmo-portefeuille.be of je in aanmerking kunt komen voor een mogelijke reductie van 50%. Tijdig aanvragen is zeer belangrijk.

 

Trainers
Prof. dr. Johan Van de Kerckhove
Hilde Van Thuyne

  CONTACT
Website: www.kernkracht.be
E-mail: info@kernkracht.be
KernKracht - Kuleuven
Kasteel de Maurissens
Weligerveld 6
3212 Pellenberg
 
 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy