Kernkracht-Kuleuven. Managementopstellingen

KernKracht - Kuleuven (Pellenberg, B)

01/02/2009

 
 
 

Managementopstellingen
Organisatieopstellingen, hét managementsinstrument voor de toekomst?


Doelgroep
Deze studie-en ervaringsdag richt zich tot al diegenen die de verantwoordelijkheid dragen voor een managementsfunctie of voor de opleiding en begeleiding van de medewerkers: bedrijfsleiders, directeurs, managers van businessunits, afdelingshoofden, teamleiders evenzeer als HRM-managers en vormingsverantwoordelijken. Er wordt gezorgd voor de nodige discretie om ook delicate en strategische problemen aan bod te kunnen laten komen. 

Situering
• Dagelijks worden we geconfronteerd met nieuwe ontwikkelingen en uitdagingen. De veranderingen gaan turbulent snel en de complexiteit neemt in hetzelfde tempo toe.
• We hebben dringend nieuwe inzichten en instrumenten nodig, niet alleen om deze evolutie te volgen of te overleven, maar vooral om deze pro-actief te kunnen sturen.
• Tijdens deze zeer specifieke studie- en ervaringsdag worden u zeer sterk vernieuwende inzichten en instrumenten aangeboden om aan deze hedendaagse uitdagingen optimaal het hoofd te kunnen bieden.
• We leren op een totaal andere manier naar de verschillende aspecten van organiseren en organisaties kijken. Organisaties zijn voor ons niet alleen structurele of strategische fenomenen. Naast de hardware wordt de software steeds belangrijker. De grootste uitdaging is het blijvend stimuleren van een vernieuwingsdynamiek en de motivatie in het organisatiesysteem. Problemen van performantie, kwaliteit, welzijn, opleiding en vorming, marketing enz. stellen zich tegenwoordig in totaal andere termen. Naast de technische aspecten komen de meer organische en energetische dimensies sterker op de voorgrond. ”Energetisch verbinden” en het verzorgen van de energiehuishouding van het systeem wordt de nieuwe kerntaak van elke beleidsverantwoordelijke. De verbindingen dienen geoptimaliseerd tussen het bedrijf, de klant en de ruimere omgeving, de medewerker en de bedrijfsmissie en zijn eigen energetische bronnen, de manager met zijn teams en met zijn/haar mensen.
Om dit te kunnen realiseren moeten we op een dieper niveau gaan kijken naar onze problemen en uitdagingen. Als we op een meer systemische manier gaan kijken en analyseren krijgen we een nieuw soort informatie en openen zich onverwachtse mogelijkheden. Problemen die onoplosbaar leken, blijken nu onvoorziene kansen te bieden.
• We maken ook kennis met een nieuw en krachtig analyseinstrument: de systeem- en organisatieopstellingen. Dergelijke opstellingen bieden ons onverwachte informatie, inzichten en perspectieven. De meer latente onderliggende dynamieken worden zichtbaar gemaakt en de remmingen en blokkades komen boven water, evenzeer als de nog onvoldoende aangeboorde energetische impulsen en potentiëlen. Hierdoor worden ons zeer concrete handvatten en wegwijzers aangeboden om de juiste stappen naar de oplossing te zetten, niet alleen in problemen met medewerkers of collega's, maar ook betreffende strategische vragen of markettingsproblemen.
• Het is niet zo vanzelfsprekend om met dit krachtig instrumentarium te werken. Het past immers niet binnen het traditionele gamma van analysetechnieken. We kunnen het ook niet leren uit de boeken of via internet. Het is van essentieel belang om dit persoonlijk mee te maken en te ervaren. Optimaal is als we dit proces kunnen meemaken vergezeld van onze coach of consultant die ons daadwerkelijk kan begeleiden in deze organisatieprocessen.

Programma
8.30- 9.00: Ontvangst
9.00- 9.30: Inleiding Valère Cauwenberg
9.30-11.00: Lezing 1ste deel Prof.dr. Johan Van de Kerckhove
11.00-11.30: Koffiepauze
11.30-12.30: Lezing 2de deel Prof.dr. Johan Van de Kerckhove
12.30-13.30: Lunchpauze
13.30-16.30: Systeemopstellingen 1- 3 praktijkcases: Valère Cauwenberg
16.30-17.00: Evaluatie en afsluiting

Praktische informatie
Deelnameprijs:
€ 250. Hierin is € 50 voor lunch, koffie en syllabus inbegrepen
Datum en plaats: maandag 16 februari in de Heerlijckyt van Elsmeren, Weg op Halen 2, B-3450 Geetbets.
Er bestaat de mogelijkheid om op deze uitzonderlijke plek te overnachten en te verpozen voor of na de studiedag. Zie www.heerlijckyt.org.

Trainers
Valère Cauwenberg, Human Synergistics. Zie www.humsyn.be.
Prof. Dr. Johan Van de Kerckhove, KernKracht, KuLeuven. Zie www.kernkracht.be.

Reductie
Kernkracht is erkend als een opleidingsinstelling van de Kuleuven in het kader van de subsidieregeling van de Vlaamse overheid voor opleidingen. Kijk na op www.kmo-portefeuille.be of je in aanmerking kunt komen voor een mogelijke reductie van 50%. Tijdig aanvragen is zeer belangrijk.

Inschrijving
Via het elektronisch inschrijvingsformulier op de website.

  CONTACT
Website: www.kernkracht.be
E-mail: info@kernkracht.be
KernKracht - Kuleuven
Kasteel de Maurissens
Weligerveld 6
3212 Pellenberg
 
 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy